Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kamienie do ogrodu - gdzie w Warszawie można kupić?

Recommended Posts

Widziałem takie miejsce i sam się tam wybieram, aby ustalić ceny. Ja raczej jestem zainteresowany kamieniami do zrobienia skalniaka, ale chyba mają różne, a ponadto robią bruk.

Mieszczą się na ulicy Zwoleńskiej w Wawrze. Numeru nie znam, ale łatwo trafić, bo miejsce jest łatwo widoczne jak się jedzie ulicą.

• 2 weeks później...

Tak maja fajna stronek ze wszelkimi zdjeciami

http://www.agkorc.com.pl chyba cos tak

ja tam kupilem tylko uwaga bo maja bardzo "interesujaca" polityke cenowa.

Np. 700kg kamienia kosztuje o 30% wiecej niz 1001kg bo powyzej tony jest taniej - wiec "musialem" wziac o polowe wiecej (w stosunku do 700kg) zeby zaplacic 30% mniej :D :D :D

Fugas

Widziałem takie miejsce i sam się tam wybieram, aby ustalić ceny. Ja raczej jestem zainteresowany kamieniami do zrobienia skalniaka, ale chyba mają różne, a ponadto robią bruk.

Mieszczą się na ulicy Zwoleńskiej w Wawrze. Numeru nie znam, ale łatwo trafić, bo miejsce jest łatwo widoczne jak się jedzie ulicą.

Zwoleńska 10. Przyzwoity skład (brałem tam kostkę granitową), ale myślę w AG Korc na Farbiarskiej jest większy wybór - choć drożej, ale pewnie nie potrzebujesz tego tak wiele. Zależy gdzie masz bliżej. Te płaskie kamienie to może być bardzo różny surowiec - najczęściej piaskowiec, ale widziałem też granit , marmur, dolomit, malachit - można dobrać wg. gustu :lol:

• 12 years później...
Zamierzam ścieżkę w ogrodzie zrobić z dużych kamieni, które od góry są płaskie. Nie wiem gdzie w Warszawie lub okolicy można je kupić i jaka jest ich cena.

Ja polecam (moderowano) w miejscowości Łazy (moderowano).

Sporo od nich brałem, ogromny wybór, plus za transport i że można kupić w ilościach mniejszych nie tylko na tony i idzie się potargować.

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomaszs131
Reklama jest niezgodna z regulaminem forum.