krzysztofh 01.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Mam pytanie, którym wybiegam trochę w przyszłość bo obecnie biorę się za urządzanie ogrodu i założenie trawnika.Na razie potraktowałem wszystko co zielone Roundupem, ale jak będzie już rosła trawa a zaczną razem z nią wyłazić jakieś inne zielska jak np mniszek itp, których chciałbym sie pozbyć to czy istnieją jakieś środki, które działają wybórczo, aby zachować trawę a zniszczyć inne roślinki?Lub też w okolicy roślin, wokół których będzie kora i w przypadku kiedy pomimo kory będzie coś wyłaziło z ziemi, czy pozostaje tylko to wyrywać czy może są inne sposoby?Dzięki za informacje.Początkujący ogrodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 01.06.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Aleś Ty zapasowy człowiek Jeszcze nie ma trawnika a już się martwi o chwasty. Przede wszystkim, zdrowa, nawożona, często koszona trawa sama sobie powinna poradzić. A jeżeli nie będzie już wyjścia--Starane (chyba nie pomyliłem nazwy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 01.06.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Acha, kora pod rośliny w trawniku nie nadaje się. Kosiarka ją wciągnie jak odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 01.06.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Mam pytanie, którym wybiegam trochę w przyszłość bo obecnie biorę się za urządzanie ogrodu i założenie trawnika. Na razie potraktowałem wszystko co zielone Roundupem, ale jak będzie już rosła trawa a zaczną razem z nią wyłazić jakieś inne zielska jak np mniszek itp, których chciałbym sie pozbyć to czy istnieją jakieś środki, które działają wybórczo, aby zachować trawę a zniszczyć inne roślinki? Lub też w okolicy roślin, wokół których będzie kora i w przypadku kiedy pomimo kory będzie coś wyłaziło z ziemi, czy pozostaje tylko to wyrywać czy może są inne sposoby? Dzięki za informacje. Początkujący ogrodnik Zobacz na sąsiednie posty: Chwastoks - wady i zalety lub jak zwalczć skrzyp polny (czy jakoś tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 02.06.2005 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Acha, kora pod rośliny w trawniku nie nadaje się. Kosiarka ją wciągnie jak odkurzacz. Dzięki za odpowiedzi. Z tą korą to wiem, ale miałem na myśli obszary gdzie nie będzie trawy, np wokól iglaków, drzewek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts