majki 01.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 CześćPo telefonie do starostwa wiem, że trzeba pozwolenie na wykopanie / wywiercenie studni. Mimo, że prawo wodne mówi że do 30 m gł. i 5m3/dobę nie trzeba to podobnież prawo geologiczne i górnicze wymaga projektu. No i po rozmowie z projektantem, podobnież wchodzi nowelizacja prawa geolog-górn od 1 lipca i nie bedzie trzeba już robić projektów ...Może ktoś z Was o tym słyszał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.06.2005 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Ok, doszedłem W prawie geologicznym i górniczym do tej pory jest tak : (dotychczasowa ustawa ) Art. 4. Ustawy nie stosuje się do: 1) korzystania z wód w zakresie uregulowanym odrębnymi przepisami, I teraz dochodzi zmiana po 1.07.2005 - punkt 1a 1a) wykonywania ujęć wód podziemnych do głębokości 30 m na potrzeby zwykłego korzystania z wód. Jest to w Dz. U nr 90/2005, poz. 758 Czyli, po 1 lipca, studnia bez projektów geologicznych, projektów itp. Jak ktoś może poczekać, to nie ma sensu składać teraz wniosku. Szkoda tylko że urzędas mi tego nie powiedział, tylko projektant Ale może za dużo wymagam Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 02.06.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Powiem Ci szczerze ze mnie zaskoczyles ale pozytywnie, choc w gruncie rzeczy sprawa mnie nie dotyczy bo przed lipcem nie bede kopal studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 03.06.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Muszę się przyznać że wywierciłem studnie bez żadnych papierów i teraz z tego sie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts