pilot 30.10.2002 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Właśnie jestem na etapie pokrywania dachu. Zdecydowałem się na dachówke betonową, ale mam problem czy pod dachówkę położyć folię paroprzepuszczalną czy deski i papę. Wolałbym folie ze względu na koszty ale obawiam się wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 30.10.2002 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 A dlaczego obawiasz się wilgoci przy folii?Tak się robi, to jest zgodne ze sztuką budowlaną. Jak jest dobrze położone, to izolacja cieplna nie ma prawa zamoknąć. Jeszcze jest kwestia ciężaru, czy twój dach wytrzymałby dachówkę + pełne deskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 31.10.2002 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Mam wątpliwości w związku z doświadczeniem znajomych, po ostatniej zimie snieg dostał sie pod dachówkę, przemokła wełna mineralna i wyszły zacieki na kartongipsie. Nie wiem czy to wada folii, czy złe jej położenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 31.10.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Przy prawidłowym wykonaniu folia jest wystarczajacym zabezpieczeniem. Z drugiej strony, deskowanie z papą też można sknocić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.10.2002 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Pod dachowke moze dostac sie snieg ale szczelne pokrycie z folii czy z deskowania pelnego z papa powinny roztopiony snieg odprowadzic. W obydwu przypadkach ewentualne zawilgocenie welny czy plyt jest wynikiem zlego wykonawstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 31.10.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Pitbull -święte słowa. A propos to czy kolega na pewno chce tyle ton betonu umieścić sobie nad głową - dużo większe koszty więżby , dom cięższy , więcej robocizny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 31.10.2002 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Moj dach jest tak skomplikowany, ze koszt blachodachówki jest prawie taki sam jak dachówki, zw względu na masę odpadów. Długo zastanawiałem się czym pokryć. Odnośnie blachodachówki mam wątpliwości do jej trwałości, sam okres gwarancji wynosi 10 lat a dachówki 30 lat. Słyszałem opinię, że co dwa lata trzeba blachę sprawdzać zamalowywać odpryski i dokręcać nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 31.10.2002 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Skąd masz takie widomości odnośnie przykęcania, malowania itp. związane z konserwacją blachodachówki? Co dwa lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniu 31.10.2002 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Ja mam blachodachówkę 2 lata i poza lekkim zakurzeniem nic innego nie zaobserwowałem.A wkręty jak trzymały tak trzymają i myślę że jeszcze nie jedną wichurę przeżyja, taką jakie były ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 On 2002-10-31 20:44, MP27 wrote: Ja mam blachodachówkę 2 lata i poza lekkim zakurzeniem nic innego nie zaobserwowałem. A wkręty jak trzymały tak trzymają i myślę że jeszcze nie jedną wichurę przeżyja, taką jakie były ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny Kielce 03.11.2002 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Witam, czy ktos słyszał że nie powinno sie kłaść blachy jesli dom stoi blisko linii wysokiego napięcia (15KV) Jeśli tak to prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 03.11.2002 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 A niby z jakego powodu? Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts