_bogus_ 27.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Teska - Już znalazłem informację o tej usłudze Plus-a o któórej prawdopodobnie mówiła Ew-ka: http://www.plusgsm.pl/promocje/promocje_uslug/internet_plus/regulamin/. Czyli wygląda że wszyscy już mają podobną usługę. Jedyne co mi się nie podoba to to żę wszyscy wymagają zakupu jednego z modemów za "promocyjną" cenę i podpisanie umowy na 2 lata - jak wcześniej zrezygnuję to muszę dopłacać. Mam telefon z EDGE, prędkość UMTS jest obecnie nie większa niż EDGE i wydaje mi się że taka sytuacja szybko się nie zmieni - więc kupowanie oddzielnego modemu jest dla mnie po prostu stratą forsy. Ps. Proszę zwrócić uwagę na datę rozpoczęcia promocji (20 lipca br). Pss. Drodzy operatorzy komórkowi - czekam na następny ruch = rezygnacja z zakupu dodatkowego modemu. W końcu dlaczego wszyscy macie mieć tą samą ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.07.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 witajcie...Bogus, masz racje, ale nie do konca. otoz mozesz zakupic sama karte SIM dedykowana do transmiji danych. na chwile obecna mozesz skorzystac z promocji "Internet Plus Biznes 1000 Karta". oplata miesieczna to 99zl netto, w tym jest 1000MB - po wykorzystaniu pakietu nic nie doplacisz, aczkolwiek jest zapis ze: "10.POLKOMTEL S.A. zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym: 1 GB przesłanych i odebranych danych." sam korzystam z pakietu 500mb i czesto przekraczam, ale predkosc nie spada. co do EDGE, to hula swietnie!! testowalem na Slasku. karencja to 12 miesiecy.na chwile obecna nie ma mozliwosci zawarcia umowy na czas nieokreslony. wszelkie pytania prosze kierowac do Ew-ki - chetnie odpowiem.pozdrawiam .. Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.12.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Ku przestrodze : nie kupujcie Iplusa !! ..totalny bubel prawdopodobnie ma poblokowane porty 21 problemy z FTP zrywające połaczenia program spowalnia procka ...lepsza instalacja producenta modemu jak ktos ma procek AMD to juz wogle odpada ps. jeszcze jedno:za dynamiczne I.P. sie płaci oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.12.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Ku przestrodze : nie kupujcie Iplusa !! ..totalny bubel prawdopodobnie ma poblokowane porty 21 problemy z FTP zrywające połaczenia program spowalnia procka ...lepsza instalacja producenta modemu jak ktos ma procek AMD to juz wogle odpada ps. jeszcze jedno:za dynamiczne I.P. sie płaci oddzielnie masz to??? bo włšsnie sie zastanawiałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.12.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Tak mam to - kupiłem sobie bubla za 49 netto miesiecznie z ERY chodzi duzo lepiej (mam porownanie) pingi ma spamerskie , wiec do pracy sie to nie nadaje do przegladania ..hmm tez nie, bo co chwila zrywane jest połączenie program firmowy plusa to nieporozumienie predkosc ma byc zblizona do poł. modemowego - prawda jest inna , zaledwie połowe tego mozna osiągnac. Te dane są podawane do GPRS ...EDGE niestety nie ma w moim rejonie szkoda pieniedzy na badziewną obsługe ..dział obsługi technicznej jest daremny , mam 6 reklamacji złozonych pisemnie, mailem, telefonicznie i nic ....echo Autoodpowiedź - 15-11-2005 15:00 Serdecznie przepraszamy, czas udzielenia odpowiedzi wydłuży się. Prosimy o cierpliwość. Odpowiedź odeślemy w możliwie najkrótszym terminie. !!!! to jest odpowiedz dokladnie po tygodniu Odpowiedź: (Hi-Tech) - 17-11-2005 14:44 Z jakiego programu Pan korzysta do połączenia? -taką lakoniczną odpowiedz dostałem za 2 dni od jakiegos kretyna ....chciałem napisac ze z neostrady ale... Odpowiedź: (Hi-Tech) - 25-11-2005 19:38 Uprzejmię informuję iż czekam na odpowiedź z Działu Technicznego, proszę o cierpliwość. Dzisiaj mamy 5.Grudnia i juz nawet melejka z prosbą o cierpliwosc nie posyłają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 05.12.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 selimm, to co - polecałbyś jednak w tym przypadku bluconect???, bo ja się właśnie poważnie zastanawiam. Rozważałem jeszcze obecnie Orange. Mówią, żę mają największy zasieg na EDGE, ale jeszcze nie zdecydowałem. Choć wiem już że tam, gdzie będziemy mieszkać zasięg EDGE Ery jest. Tak więc wybór jeszcze przede mną.PozdrawiamTadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.12.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Tadek - obiektywnie stwierdzam ze w moim rejonie lepiej sie sprawdza bluconect , FTP na nim działa , nie zrywa tak połączen , nie musze dopłacac za zmienne I.P - tylko ze cena jest inna. Jesli nie masz EDGE w swoim rejonie i masz procek AMD to lepiej sobie odpusc bo nerwy tez mają swoją cene !!!!!!!! procek AMD wyklucza prawidłowe działanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 06.12.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Tadek - obiektywnie stwierdzam ze w moim rejonie lepiej sie sprawdza bluconect , FTP na nim działa , nie zrywa tak połączen , nie musze dopłacac za zmienne I.P - tylko ze cena jest inna. Jesli nie masz EDGE w swoim rejonie i masz procek AMD to lepiej sobie odpusc bo nerwy tez mają swoją cene !!!!!!!! procek AMD wyklucza prawidłowe działanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! selim dzięki za info. Mam EDGE, procek Pentium 4 ale tylko 1,8GHz na lapie, tak więc myślę, że powinno śmigać . A tak na marginesie, to nie podoba mi się Twój podpis. Kończę budować dom, drzewa posadziłem, ale będę miał drugą córeczkę, choć bardzo chciałem mieć syna. Jednak ostatnio ktoś mnie pocieszył, że tylko prawdziwi mężczyźni mają dziewczynki (i otaczają się kobietami ). Tak więc tego się trzymam. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 07.01.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Blueconnect to nic innego jak transmisja danych po UMTS. Era uruchomila te usługe tylko do transmisji danych ze wzgledu na niewielki zasieg i ilośc stacji bazowych. Teoretyczna mozliwosc transmisji w tym systemie to 2Gb a to co sie udaje praktycznie osiagnać to max 300Mb. Podobnie jak w technologii EDGE z tym ze tu tylko 200Mb. W tej chwili najlepsze pokrycie EDGE ma Idea a do polowy przyszlego roku maja mieć wszedzie tam gdzie dociera ich sieć. Niestety nie jest tak jak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 15.01.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 A ma ktoś GO!nternet? I jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.01.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Nie ma do Ery za grosz zaufania, więc nie wykupiłabym w życiu Blueconnect. Mam telefon w tej sieci (niestety jestem łosiem i podpisałam umowe na dwa lata) i na moje monity, że nie mam sieci we Wrocławiuodpowiedzieli mi , że to zapewne wynika z faktu, że mieszkam na terenie zalesionym, jednoczesnie gęsto zabudowanym i górzystym. Górzystośc we Wroclawiu polega na tym, ze jak sobie wejde na 2 piętro to mam góre.W życiu ERY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 16.01.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 A ma ktoś GO!nternet? I jak to działa? Czy nikt nie słyszał o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 17.01.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 A ma ktoś GO!nternet? I jak to działa? Czy nikt nie słyszał o tym? Słyszeć słyszałem ale nie mam. Opinii najlepiej poszukać na specjalistycznym forum np. http://www.elektroda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 17.01.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Od kilku dni jestem posiadaczem zestawu BlueConnect (takiego podłączanego przez USB). Mieszane uczucia gdyż jestem teoretycznie w zasięgu EDGE natomiast system:1) wyświetla że połaczenie ma 34 800 kbitów/s ( i nie daje się tego w żaden ludzki sposób zmienić np. w ustawieniach modemu - tj. mówiąc dokładnie można sobie ustawić dowolną wartość a i tak wyświetli się 34 kbitów/s). Niby nic a denerwujące jest.2) szybkość maksymalna pokazywana przez standardowe oprogramowanie BlueConnect nigdy nie przekroczyła 130 kbitów/s. Z drugiej strony - jednak działa. Potestuję jeszcze kilka dni - może będę miał jakieś ciekawsze wieści. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.01.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 bogus ale nie zdziw sie jak Ci panienka z Ery będzie wmawiac, że to dlatego, że mieszkasz nad morzem jednocześnie na 5-ciotysięczniku a wokół same stalowe domy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 17.01.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 A ma ktoś GO!nternet? I jak to działa? Czy nikt nie słyszał o tym? Słyszeć słyszałem ale nie mam. Opinii najlepiej poszukać na specjalistycznym forum np. http://www.elektoda.pl Coś nie można otworzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 18.01.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 (...) Opinii najlepiej poszukać na specjalistycznym forum np. http://www.elektoda.pl Coś nie można otworzyć! Mea culpa - zjadłem literkę Pownno być www.elektroda.pl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.01.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Od kilku dni jestem posiadaczem zestawu BlueConnect (takiego podłączanego przez USB). Mieszane uczucia gdyż jestem teoretycznie w zasięgu EDGE natomiast system: 1) wyświetla że połaczenie ma 34 800 kbitów/s ( i nie daje się tego w żaden ludzki sposób zmienić np. w ustawieniach modemu - tj. mówiąc dokładnie można sobie ustawić dowolną wartość a i tak wyświetli się 34 kbitów/s). Niby nic a denerwujące jest. 2) szybkość maksymalna pokazywana przez standardowe oprogramowanie BlueConnect nigdy nie przekroczyła 130 kbitów/s. Z drugiej strony - jednak działa. Potestuję jeszcze kilka dni - może będę miał jakieś ciekawsze wieści. Pozdrawiam Bo szybkość połączenia jest ograniczona od góry konfiguracją sieci Edge a nie ustawieniami modemu. Zeby mieć większe szybkości dla danych to musiałbyś zabrać pasmo usługom głosowym. A na to nikt nie pójdzie, bo usługi głosowe to główne (i zdecydowanie dominujące) źródło dochodów operatorów. Twoja szybkość może być co najwyżej mniejsza od górnego ograniczenia. Zależy to od liczby innych osób korzystających z internetu a także od odległości od tzw stacji bazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 18.01.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Powtórzę pytanie: A ma ktoś GO!nternet? I jak to działa? Jest pełno reklamy w interku, ale użytkowników brak, jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 11.02.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Powtórzę pytanie: A ma ktoś GO!nternet? I jak to działa? Jest pełno reklamy w interku, ale użytkowników brak, jak na razie Podnoszę i jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts