Qura 02.06.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Kupuję działkę 1500-1600 m2, ale że ma być wykrojona z pola mogę sam określić jej wymiary. Jakie były by optymalne? Minimalna szerokość działki pod odpowiadający mi dom nie przekracza 28m (projekt nie jest jeszcze ostatecznie wybrany). Czy brać taką minimalną szerokość i jak największą długość, czy może bardziej w kierunku kwadratu. Jaka odległość domu od ulicy? Też minimalna czy może trochę dalej? Nadmienię, że w okolicy zabudowa jest rozrzucona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 02.06.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Kupuję działkę 1500-1600 m2, ale że ma być wykrojona z pola mogę sam określić jej wymiary. Jakie były by optymalne? Minimalna szerokość działki pod odpowiadający mi dom nie przekracza 28m (projekt nie jest jeszcze ostatecznie wybrany). Czy brać taką minimalną szerokość i jak największą długość, czy może bardziej w kierunku kwadratu. Jaka odległość domu od ulicy? Też minimalna czy może trochę dalej? Nadmienię, że w okolicy zabudowa jest rozrzucona. Wymierz kilka metrów szerszą od minimalnej. Może kiedyś będziesz miał potrzebę rozbudować dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 02.06.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Wydaje mi sie, ze trzeba w kierunku kwadratu zmierzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 02.06.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Ja bym jednak wolal w prostokacie, ale to zalezy jeszcze od usytuowania wzgledem stron swiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 02.06.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Myślę,że prostokąt.Dom ustawiasz centralnie. Z przodu masz wjazd, a z tyłu ogród! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.06.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Czy brać taką minimalną szerokość i jak największą długość, czy może bardziej w kierunku kwadratu. Jaka odległość domu od ulicy? Też minimalna czy może trochę dalej? Nadmienię, że w okolicy zabudowa jest rozrzucona. Prostokąt jest najwdzięczniejszy do zagospodarowania, a najlepszy prostokąt to taki o bokach według znanego od czasów antycznych 'złotego podziału', czyli w stosunku 2:3 J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 03.06.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 ja też jestem za prostokątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budynek06 03.06.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Stawiam na prostokąt!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts