Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiary działki

Recommended Posts

Kupuję działkę 1500-1600 m2, ale że ma być wykrojona z pola mogę sam określić jej wymiary. Jakie były by optymalne? Minimalna szerokość działki pod odpowiadający mi dom nie przekracza 28m (projekt nie jest jeszcze ostatecznie wybrany). Czy brać taką minimalną szerokość i jak największą długość, czy może bardziej w kierunku kwadratu. Jaka odległość domu od ulicy? Też minimalna czy może trochę dalej? Nadmienię, że w okolicy zabudowa jest rozrzucona.

Kupuję działkę 1500-1600 m2, ale że ma być wykrojona z pola mogę sam określić jej wymiary. Jakie były by optymalne? Minimalna szerokość działki pod odpowiadający mi dom nie przekracza 28m (projekt nie jest jeszcze ostatecznie wybrany). Czy brać taką minimalną szerokość i jak największą długość, czy może bardziej w kierunku kwadratu. Jaka odległość domu od ulicy? Też minimalna czy może trochę dalej? Nadmienię, że w okolicy zabudowa jest rozrzucona.

Wymierz kilka metrów szerszą od minimalnej. Może kiedyś będziesz miał potrzebę rozbudować dom?

Czy brać taką minimalną szerokość i jak największą długość, czy może bardziej w kierunku kwadratu. Jaka odległość domu od ulicy? Też minimalna czy może trochę dalej? Nadmienię, że w okolicy zabudowa jest rozrzucona.

Prostokąt jest najwdzięczniejszy do zagospodarowania, a najlepszy prostokąt to taki o bokach według znanego od czasów antycznych 'złotego podziału', czyli w stosunku 2:3

J.