lokman 02.06.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Wiem że dużo już było o instalacjach na forum ale interesują mnie głosy forumowiczów, którzy faktycznie sami wykonywali instalacje c.w.u. i c.o. oczywiście bez podłączania pieca (podobno utrata gwarancji). Proszę o opinie na temat tego systemu, skąd projekt wew. instalacji, może inne systemy łatwe w montażu, rozdzielacz czy system trójnikowy ?? Im więcej informacji tym lepiej, może jakieś zdjęcia??pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 02.06.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Zrobiłem sam na Hepworcie instalację wody, ogrzewania i ogrzewania podłogowego. Nic prostszego - ogrzewanie i wodę robiłem sam, podłogówkę z żoną. Rurki się wciska do złączek i działa. Zrobiłem system rozdzielaczowy wydzielając obwody: łazienka, ubikacja, kuchnia, garaż, kominek, pomieszczenie gospodarcze, ogród. W samej łazience już trójnikowo oczywiście.Podejście do kotła nie może byc plastikowe - więc mam miedź a reszta już Hep.Na stronie Hepwortha jest dużo informacji, jak napiszesz przyśla Ci film. Naprawdę proste. arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 02.06.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Czy projekt zrobiles sam czy zrobila to dla Ciebie firma Hepworth?Tez zamierzam zrobic sam te instalacje. Nie jestem pewien z podlogowka. Czy jest to rowniez tak proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 03.06.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Przy podłogówce, o ile chcesz sam zrobić projekt jest troszkę liczenia, ale na stronie Hep są gotowce i przykłady jak policzyć. Samo układanie polega na przypięciu petli rury do styropianu klipsami i podłaczeniu końcowek do rozdzielaczy.UWAGA nie łączymy/sztukujemy rury w podłodze. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lokman 03.06.2005 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Arkadlypowiedz mi ile miałeś punktów grzejnych razem z podłogówką oraz jak to wyszło cenowo i czy firma hepworth zrobiła Ci projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 03.06.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Firma Hepwort nie robiła mi projektu. Nie było takiej potrzeby, więc nie wiem, czy zrobiliby za darmo, czy nie.Mam 6 grzejników "tradycyjnych" na rozdzielaczu, 3 obwody podłogówki razem ok. 150mb na rozdzielaczu, 6 obwodów zimnej wody na rozdzielaczu, 3 obwody ciepłej wody na rozdzielaczu. Dostawca w ramach zakupu wykonał testy ciśnieniowe (wcześniej umówiłem się na wypozyczenie testera, ale woleli zrobic sami).Ceny, jak znajde faktury, ale cennik jest na stronach Hep (dostałem 16-20% rabatu od cennika oficjalnego). Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lokman 03.06.2005 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Dzięki wybiorę się do slepu i się zobaczy jaki ten hepworth straszny Nikt więcej nie ma spostrzeżeń na ten temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 U mnie w mieszkaniu kafelkarz zmieniał kawałek instalacji .... robił to pierwszy raz i wyszło mu poprawnie tzn instalacja działa od 3 lat poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 12.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Czy ktos jeszcze robil instalacje Hepworth samemu? Moze jakies wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 13.07.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Hepworth nie jest straszny, straszyć może trochę cena ale samo wykonanie to pestka, robiłem CWU i CO, projekt własny i wszystko jest OK Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 13.07.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ja również robiłem samemu z Hep2O. Jest fajnie i szybko. Co do projektu - dostałem za darmo od Hepwortha (wysłałem wcześniej rzuty i opisy) ale i tak go trochę zmodyfikowałem. Ale najwazniejsze że działa i jestem bardzo zadowolony. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts