dziubek 31.08.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wątpliwości zostały rozwiane padło na dom w winorośli 2, nie wiem ile razy braliśmy ten projekt do ręki i odrzycaliśmy go aby po miesiącu do niego wrócić. Dziś nie potrafię powiedzieć dlaczego odkładaliśmy go. Jak tylko znajdziemy czas to idziemy do biura kupić ten projekt. jak na razie grodzimy się. Właściwie to już mam dosyć , cały czas pod górkę. Może ktoś rzuci coś na pocieszenie ........np. jakąś rozsądną kwotę za którą systemem gospodarczym wybudował ten domek.Proszę o jakąś zachętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 01.09.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Ja buduję Ma trochę głupich wad, ale nam również się spodobał Na razie mieszkamy na parterze i wykańczamy poddasze możesz podzielić się z nami tymi wadami i oczywiście jaką kwotą zamknąłeś stan surowy?? co do wad to gdzies je opisałem na forum budowałem stan surowy w 2002roku systemem gospodarczym. stan surowy otwarty na ówczesne ceny wyniósł mnie ok 70kPLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandy 06.10.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Budowe Malego Dworku zaczelem w 2001 roku. W tej chwili zostalo mi do wykonczenia na gorze (podlogi, malowanie scian) dwa pokoje i lazienka. Z zewnatrz tez juz nie wiele zostalo, blizej konca niz poczatku. Przyznam sie ze wprowadzilem wiele zmian w wygladzie zewnetrznym i w ukladzie scian wewnatrz. Chetnie wstawilbym moje rzuty po zmianach, ale nie zabardzo wiem jak to zrobic.Chetnie odpowiem na pytania dotyczace realizacji tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandy 06.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Tu mozna zobaczy oba rzuty http://www.album.com.pl/album.php?id=11687 Nadal nie wiem jak wstawic w wiadomosc obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byrczek1 23.10.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witam!Mały Dworek budujemy z żoną od marca tego roku. Juz stoi stan surowy otwarty i teraz robimy przerwę zimową a wykończenie zaczniemy od marca 2006 i mam nadzieję że uda się zamieszkać w przyszłym roku. Tez zrobiliśmy dużo zmian. W garażu mamy kuchnię, salon się powiększył tym sposobem i jeszcze zostało na mały gabinet do pracy. Na górze w jednym z pokojów mamy dużą łazienkę a do garderoby wejście z sypialni. Generalnie dom nic nie stracił ze swojego kształtu czy charakteru a dopasowaliśmy go po prostu do naszych oczekiwań (kuchnia 7 m była dla nas za mała i chcielismy dużą łazienkę na poddaszu). Chętnie wymienię doświadczenia z innymi którzy realizują ten projekt. Paweł z Jaworzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdd66 19.12.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 witamwłaśnie zabieramy się za budowę c80 mały dworek - czy wy też budojecie wg tego projektu??jezeli tak to prosze o info jakie były realne koszty i na jakm etapie teraz jesteściepozdrowienia z krakowajdd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 19.12.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Czy masz na myśli "Mały Dworek" z pracowni Archetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdd66 19.12.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Czy masz na myśli "Mały Dworek" z pracowni Archetonu nie mam pojęcia z jakiej pracowqni pochodzi ale przesyłam link do strony muratora http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=260&action=showProject Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 19.12.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 To nie ten sam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 14.03.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Mały Dworek od którego zaczął się wątek:http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/malydworek/malydworek.jpgA na temat tego projektu można dyskutować na:http://forum.archeton.plPozdrawiamPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byrczek1 18.04.2006 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Wtam,Ja już wybudowałęm Mały Dworek! Teraz jestem juz po tynkowaniu i kończę instalacje co przed wylewkami. Planuje wprowadzic się w tym roku. Mam nadzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 18.04.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Hej ja też kończę wprowadzam się LIPEC 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 19.04.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mój "Mały dworek" wymaga teraz rozprowadzenia CO i ocieplenia poddasza a także jego wykończenia w postaci płyt gipsowo-kartonowych. Ile zapłaciliście za wykończenie poddasza? Czy założenie płyt wymaga jakichś specjalnych umiejętności? - tak mi powiedziano żądając straaasznych pieniędzy za ich założenie. będę wdzięczna za odpowiedźWacława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 19.04.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Nie mam przy sobie kosztorysu ale ocieplenie poddasza wylewki podłoga na strychu tynki płyty gipsowe ocieplenie budynku z zewnątrz wyszło nam ok 33 tyś materiał + robocizna.U nas dach pełne deskowanie wełna mineralna 20 cm na to folia na folie ruszt i do rusztu są montowane płyty gipsowe nie jest jakaś wyższa szkoła jazdy, ale należy pamiętać, że płyty na łączeniach zawsze kidyś nieznacznie pękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 20.04.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Dziękuję za odpowiedź. A czy pamietasz ile płaciliście za położenie płyt gipskart. za m2? A ile za ocieplenie wełną? Mam jeszcze dylemat odnośnie wylewek. Jak zgrać wysokości no i czy robić ręcznie czy z mixokreta? dodatkowe pytanie czy ktoś stosował lub słyszał o kaloryferach Webermana? Zaproponowano mi takie chociaż myślałam raczej o Purmo. Poradźcie co zastosować. Kobieta - budowlaniec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 20.04.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Jutro podam wszystkie ceny, ja mam wylewki ręczne wyszły bardzo ładnie, my grzejniki purmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.04.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Dziubek załuż nowy wątek dotyczący domu w winorosli2, chetn ie sie przyłączę - dom piekny ale trochę malutki, dla mnie największą bolączką jest mała kuchnia i salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 21.04.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dzięki Loreno za info. czekam na ceny robocizny. A powiedz mi jeszcze w jaki sposób zakryliście murłatę na poddaszu? Pozdrawiam Wacława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 20.05.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Czy nic już się w Waszych "Małych Dworkach" nie dzieje? A może jest tak wspaniale, że nikt już nie zagląda do komputera? Mam rozprowadzone CO i wkrótce będą wylewki. Nie wiem jaki powinien być poziom w garażu w stosunku do domu. A jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 09.06.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Przepraszam że tak długo mnie nie było u nas się dzieje i to dużo jeśli chodzi o murłat to zakryliśmy gazobetonem, na to tynk i gips o takhttp://img143.imageshack.us/img143/7791/dsc019123lw.th.jpg okno na klatce wyszło dość drogo ale to jedyny element dekoracyjny klatki schodowejhttp://img116.imageshack.us/img116/9313/dsc019718jg.th.jpg dom wygląda teraz takhttp://img136.imageshack.us/img136/5046/dsc022010wf.th.jpg właśnie dziś wstawili drzwi wejściowe ale nie mam jeszcze fotki. Po kliknięciu na miniaturkę robi się duże zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts