BOBO1 02.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Kupiłem dom w stanie surowym -na razie mam tylko umowę przedwstępną. Ale jest kilka odstępstw od projektu; nie takie okna, ścianki działowe w innym miejscu, brak ganka itp. Developer chce podpisać akt notarialny, ale obawiam się, że potem mogę mieć problemy z PINB. developer tłumaczy, że kierownik budowy i inspektor nadzoru naniosą "na czerwono"(?) zmiany w projekcie i wszystko będzie w porządku. Czy można jeszcze przed aktem notarialnym otrzymać od PINB częściowe zatwierdzenie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 02.06.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Bądż ostrożny z tym naniesieniem na czerwono.... Mój kierownik twierdzi, że ostatnio sie trochę zaostrzyło juz nie tak łatwo. Lepiej zanim podpiszesz akt, upewnij się w urzędzie który będzie CI później zatwierdzał jaki zakres zmian zaakceptują na podstawie tylko porpawek naniesionych przez kierownika czy inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 03.06.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 ja bym się w to nie pakowała....podejrzewam, że developer chce się pozbyć "zgniłego jaja"...na Twoim miejscu osobiście bym zgłosiła się w PINB i zapytała o co chodzi w tej całej sprawie. W mojej okolicy był podobny przypadek...ktoś wybudował niezgodnie z projektem i sprzedał, bo sprawą zainteresował się PINB. Nowy właściciel dostał nakaz rozbiórki, bo to była samowola...sprawa toczy się w sądzie.pozdrawiam - aniaps...a to tak dla przykładuhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 BOBO1, aries ma rację!!! nie pakowałabym się w to na twoim miejscu... może skusiła cie cena?Poszukałabym czegoś bardziej "legalnego". Rozbiórka to najgorsze co może cię spotkać, ale kary za odstępstwa od projektu i ich późniejsza legalizacja też są bardzo kosztowne... no i nerwicy można się nabawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 07.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Kupiłem dom w stanie surowym -na razie mam tylko umowę przedwstępną. Ale jest kilka odstępstw od projektu; nie takie okna, ścianki działowe w innym miejscu, brak ganka itp. Developer chce podpisać akt notarialny, ale obawiam się, że potem mogę mieć problemy z PINB. developer tłumaczy, że kierownik budowy i inspektor nadzoru naniosą "na czerwono"(?) zmiany w projekcie i wszystko będzie w porządku. Czy można jeszcze przed aktem notarialnym otrzymać od PINB częściowe zatwierdzenie budowy? Jeżeli jest inny układ ścianek działowych to w zupełności wystarczy korekta w projekcie na czerwono. Natomiast wyjaśnij co masz na myśli mówiąc, że nie takie okna i ściany - jeżeli tylko zmiana tachnologii wykonania ścian i zmiana prducenta okien to żadne zmiany na czerwono nie są potrzebne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts