chmielog 02.06.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Zastanawiam się nad kredytem. Czy usługi tej firmy sa bezpieczne i godne uwagi ? Na czym zarabiają i czy opłacalne jest ewentualne skorzystanie z ich pośrednictwa. Prosze o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.06.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Nie wiem jak dzisiaj ale jak rok temu braliśmy kredyt to skorzystaliśmy z ich usług. Oprocentowanie kredytu dostaliśmy b.dobre - sam nie dałem rady wynegocjować takiego. Na pewno mają prowizję od kredytu ale w moim przypadku i tak się opałacało. Na końcu i tak stajesz twarzą w twarz z bankowcem i możesz cisnąć dalej. Ja urwałem 0,05% - kredyt we frankach w Multibanku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 02.06.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Oni dostają prowizję od banków, więc ciebie bezpośrednio nic to nie kosztuje. Korzystałem z ich porady przy braniu kredytu i nie narzekam. Ogólnie pomagają dobrać kredyt (z posiadanej oferty banków) taki, który tobie powinien najlepiej pasować. pozdr - KrzysiekPS Po przeczytaniu postu tomjot'a : nie przypominam sobie żebym płacił expanderowi jakąś kaucję [rozmawiałem z nimi w Katowicach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.06.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Jest o tym wątek na forum "Prawo i pieniądze".Opinie forumowiczów raczej zniechęciły mnie do korzystania z jakichkolwiek usług pośredników kredytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 03.06.2005 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jeśli miałbym polecać - zamiast Expandera poleciłbym OpenFinance . Byłem w obydwu firmach - różnice? W Expanderze naogół pobierają kaucję w wys. 100zł - jeśli po przedstawieniu szczegółowej oferty nie skorzystasz z ich usług - kaucja przepada. W OpenFinance oprócz tego, że nie ma żadnej kaucji - oferta jest bardziej "szyta na miarę". I nie jest tak że oferta, którą przedstawią jest ostateczna - można ją jeszcze negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 03.06.2005 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Biorąc kredyt skorzystałem z Expandera - załatwiałem wszystko około 2 miesięcy temu. - o żadnej kaucji nie było mowy;- żadnej prowizji my nie płaciliśmy;- załatwili sprawę szybko i sprawnie;- oprocentowanie kredytu dostałem lepsze niż wtedy gdy próbowałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJONK 03.06.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a ja nie jestem zadowolony, wzieli zwrotną kaucję w wysokości 100 PLN, wogóle nie byli zainteresowani mną jako klientem. Znalazłem inną firmę OPEN FINANCE - profesjonalna obsługa, zero opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 03.06.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Ja też korzystałem z Expandera (w 2003) i jestem zadowolony a odnośnie opłat w czasie kiedy brałem kredyt było tak:jak mieli swoją siedzibę w Twoim mieście to była to usługa bez opłat a jeśli ich doradzca musiałby dojeżdżac to wówczas miała być jakaś opłata. Mi się udało bo otworzyli siedzibę w Szczecinie niedługo przed moimi poszukiwaniami kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.06.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jeśli miałbym polecać - zamiast Expandera poleciłbym OpenFinance . Byłem w obydwu firmach - różnice? W Expanderze naogół pobierają kaucję w wys. 100zł - jeśli po przedstawieniu szczegółowej oferty nie skorzystasz z ich usług - kaucja przepada. W OpenFinance oprócz tego, że nie ma żadnej kaucji - oferta jest bardziej "szyta na miarę". I nie jest tak że oferta, którą przedstawią jest ostateczna - można ją jeszcze negocjować. Co Ty za bzdury opowiadasz ??? Żadnej kaucji nikt nie pobiera. Z Expandera korzystałem trzykrotnie. Kredyt hipoteczny + dwa razy finanse osobiste. Wizyt zaliczyłem z pięć i zawsze porada była bezpłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 03.06.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jeśli miałbym polecać - zamiast Expandera poleciłbym OpenFinance . Byłem w obydwu firmach - różnice? W Expanderze naogół pobierają kaucję w wys. 100zł - jeśli po przedstawieniu szczegółowej oferty nie skorzystasz z ich usług - kaucja przepada. W OpenFinance oprócz tego, że nie ma żadnej kaucji - oferta jest bardziej "szyta na miarę". I nie jest tak że oferta, którą przedstawią jest ostateczna - można ją jeszcze negocjować. Co Ty za bzdury opowiadasz ??? Żadnej kaucji nikt nie pobiera. Z Expandera korzystałem trzykrotnie. Kredyt hipoteczny + dwa razy finanse osobiste. Wizyt zaliczyłem z pięć i zawsze porada była bezpłatna. Spokojnie proszę. Żadne bzdury - to czysta prawda i nie tylko ja się o tym przekonałem - http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=647499&highlight=expander#647499. Opisywałem w wątku "Wybrałem kredyt" tą sytuację. Myślę, że to "pobranie kaucji" zależy od indywidualnego przypadku - ja przyszedłem do expandera przygotowany - przyniosłem z sobą oferty kilku banków - pracownik Ekspandera przedstawił mi jaka oni mają ofertę w tych bankach. Wtedy nic nie zapłaciłem - powiedział mi coś w tym stylu - "ok. zagram z panem w otwarte karty". Natomiast jak zadzwonił kilka dni później powiedział mi o ofercie, która przebija pozostałe - ale, że to będzie kosztowało 100zł. Markus_gdynia może jesteś już u nich stałym klientem albo dobrze Ci z oczu patrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJONK 03.06.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a ja nie skożystałem z expandera i przepadła mi kaucja ( 100PLN) - mam na to fakture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.06.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 SORRY - ale ja nigdy nie płaciłem dlatego ta sytuacja jest dla mnie co najmniej dziwna i zaskakująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 03.06.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 nigdy nigdy miało byc tak pięknie a okazało się co innego po zaniesieniu wszystkich dokumentów kazali zrobić zdjecia działki minął miesiąc od zaniesienia papierów i trzeba było przynieść nowe zaświadczenia o dochodach bo po miesiącu już były nieważne potem kazali robić jakiś operat szacunkowy który zrobiła zaprzyjaźniona firma która skasowała za pare kartek i zdjęć jedyne 600zł. po oddaniu operatu kazali zrobić pare zdjęć bo może już coś jest więcej zrobione no ale co najlepsz to to że na koniec kazali nam napisać oświadczenie że przed zakończeniem budowy sprzedamy mieszkanie chyba jacyś nienormalni i tak zakończyła się nasza przygoda z Expanderem szkoda tylko że tak późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 03.06.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 maszket - czy to był expander w Katowicach ? Bo jeśli tak, to wypada mi zmienić zdanie (choć i u mnie był rzeczoznawca co wszystko wyceniał i fotografował za pieniądze - ale przeciez gdybym szedł bezpośrednio do banku, to tez by był taki ktos, nie ?) pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 03.06.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Krzyś zgadłeś Expander w Katowicach poszliśmy do banku i trwało to tydzień od złożenia papierów i nie były potrzebne żadne zdjęcia tylko kosztorys który nam zrobił kierownik budowy pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 03.06.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 @maszketJa dla banku też musiałem wykonać operat szacunkowy i przynieść kupę papierków. Sądzę, że Expander nie bardzo wiedział w którym banku zaproponować Ci kredyt i dlatego tak kombinowali. Ja byłem w expanderze w 2003 roku, ale w końcu nie skorzystałem z ich propozycji - znalazłem ofertę banku która była o ok. 1% w oprocentowaniu w PLN lepsza od expanderowej i zajęło mi to jeden dzień łażenia po bankach. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 03.06.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Arkadly załatwiali z multibankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 03.06.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Mi dali Kredyt-Bank, WIBOR+1%A wy ile "uzyskaliście" ?Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 03.06.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Ja próbowałem w Oppenheim Enterpises Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.06.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Ja nie polecam. Zażądali kaucji 100 PLN (zwracanej w razie podpisania umowy z bankiem) zdolność wyliczyli na 0 lub 20 tys w BPH (w wielu bankach jak poszłam bezpośrednio zdolność była spora, a w BPH nie 20 tys a 300 tys ) więc profesjonalizm ekspandera oceniam tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts