Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wszyscy konstruktorzy mają muchy w nosie???

Recommended Posts

Przydarzyła nam się smutna rzecz - "mój" konstruktor miał wypadek, w którym zginął. Był to starszy pan, niezwykle kulturalny, solidny, zawsze terminowy i punktualny. Obliczenia robił rzetelnie, dbając o moją kieszeń. Bardzo go z mężem lubiliśmy i ceniliśmy a tu taka przykra sprawa. Znaleźliśmy go dawno temu. Szukanie wzięło się stąd, że już wtedy zauważyliśmy, że "konstruktorzy" to baaardzo specyficzni ludzie. (Jak w tytule :-? )

Planując budowę cieszyliśmy się że do konstrukcji mamy już znalezionego Naszego Pana. A tu taki klops. Dziś znów jesteśmy w punkcie wyjścia:

- ceny zawrotne (wyższe niż architektura)

- czasu poświęcać na taki piard nie będzie

- inwestorzy mają się nie wtrącać i nie odzywać

- na budowę nie przyjedzie

- na rozmowę wstępną też nie (bo o czym tu gadać)

Ratunkuuuuuu!

Czas płynie a ja nie mogę znaleźć następcy Naszego Pana!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dobrym rozwiązaniem jest tandem małżeński :wink: - on - konstruktor, ona - architekt (sprawdzone), albo odwrotnie (co by nie być o seksizm posądzoną). Duże szanse na szybkie załatwienie sprawy :lol:

ania, współczuję, szukaj dalej. Trochę poślizgu będzie, ale warto zadać sobie trochę trudu i znaleźć kogoś, kto spełni Twoje oczekiwania.

a ja mam pytanie troche z innej beczki

adaptacje projektu robil mi technik budowlany

czy jest mozliwe ze ma uprawnienia do tego?

a jesli nie ma to jest mozliwe zeby tylko on podpisal ze robil adaptacje?

Technicy mają uprawnienia ograniczone - niemniej jednak na domek jednorodzinny wystarczają.