ania1719508426 02.06.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Przydarzyła nam się smutna rzecz - "mój" konstruktor miał wypadek, w którym zginął. Był to starszy pan, niezwykle kulturalny, solidny, zawsze terminowy i punktualny. Obliczenia robił rzetelnie, dbając o moją kieszeń. Bardzo go z mężem lubiliśmy i ceniliśmy a tu taka przykra sprawa. Znaleźliśmy go dawno temu. Szukanie wzięło się stąd, że już wtedy zauważyliśmy, że "konstruktorzy" to baaardzo specyficzni ludzie. (Jak w tytule ) Planując budowę cieszyliśmy się że do konstrukcji mamy już znalezionego Naszego Pana. A tu taki klops. Dziś znów jesteśmy w punkcie wyjścia: - ceny zawrotne (wyższe niż architektura) - czasu poświęcać na taki piard nie będzie - inwestorzy mają się nie wtrącać i nie odzywać - na budowę nie przyjedzie - na rozmowę wstępną też nie (bo o czym tu gadać) Ratunkuuuuuu! Czas płynie a ja nie mogę znaleźć następcy Naszego Pana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 02.06.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 W Wawie widocznie jed za duży popyt a za małą podaż i się konstruktorom w głowach poprzewracało - więć nie należy generalizować - normalny konstruktor rozmawia z klientem i spełnia jeko życzenia (możliwe w realizacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 02.06.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 W Wawie widocznie jed za duży popyt a za małą podaż i się konstruktorom w głowach poprzewracało - więć nie należy generalizować - normalny konstruktor rozmawia z klientem i spełnia jeko życzenia (możliwe w realizacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.06.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 troche sie wstydze , ale zapytam -czy konstruktor to ktos w rodzaju architekta? jesli tak to czym sie rozni i jakie ma uprawnienia dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.06.2005 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Konstruktor to matematyczny odpowiednik architekta. W wyniku ich wspólnego działania powstaje kompletny projekt domu. Architekt to artysta a konstruktor oblicza i projektuje te wszystkie stalowo-betonowe bebechy, dzięki którym stoi wizja architekta-artysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.06.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 dzieki Aniu , moge pomeczyc? uhm to Ty pytalas , ale wybacz czyli , ze oni ze soba musza wspolpracowac czy tylko moga , bo jak architekt bedzie zalozmy , no nie wiem wyuczony "lepiej" to tez to zrobi co konstruktor ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.06.2005 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Muszą. Na pewno istnieją omnibusy, ale to nieliczne przypadki. Na ogół projekt opracowuje zespół "arch-konstr". No i dobrze, żeby się lubili i rozumieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.06.2005 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Dodam jeszcze (w ramach wyżalania się), że powszechne jest u nich "obliczanie" z takim zapasem, że JumboJet mógłby lądować. Mam gdzieś takie "obliczenia" i taki "zapas bezpieczeństwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 dzieki i powodzenia zycze w szukaniu NOWEGO PANA i na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 02.06.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Dobrym rozwiązaniem jest tandem małżeński - on - konstruktor, ona - architekt (sprawdzone), albo odwrotnie (co by nie być o seksizm posądzoną). Duże szanse na szybkie załatwienie sprawy ania, współczuję, szukaj dalej. Trochę poślizgu będzie, ale warto zadać sobie trochę trudu i znaleźć kogoś, kto spełni Twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 02.06.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Jak w każdym zawodzie i tu są dziwaki.Szukaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryka 02.06.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 mój jest przemiły,ale za daleko, szkoda i też tandem - ojciec i syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.06.2005 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Ogłaszam więc LIST GOŃCZY za ww Konstruktorem. P.S. W zamian służę namiarem na super wykonawcę od wszelkich robót ziemnych z użyciem ciężkiego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a ja mam pytanie troche z innej beczkiadaptacje projektu robil mi technik budowlanyczy jest mozliwe ze ma uprawnienia do tego?a jesli nie ma to jest mozliwe zeby tylko on podpisal ze robil adaptacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 03.06.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a ja mam pytanie troche z innej beczki adaptacje projektu robil mi technik budowlany czy jest mozliwe ze ma uprawnienia do tego? a jesli nie ma to jest mozliwe zeby tylko on podpisal ze robil adaptacje? Technicy mają uprawnienia ograniczone - niemniej jednak na domek jednorodzinny wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts