Przekorek 06.06.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Wolimy cwierćfunciaka z serem. A tak na powaznie, to piekarnik elektryczny jest debeściak. Plyta - hmmm - do każdej sie mozna przyzwyczaic. Duża bezwladnosc elektrycznej - fakt. Ale na gazową też sie kładzie różne magiczne "płytki" zapobiegające przypalaniu i to też ma bezwladnośc. Summa raczej na korzysc elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 06.06.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Tylko że ten kucharz w TV nie myje po sobie. Ważniejsze jest pytanie jaką kuchenkę ma w domu. Poza tym BEZPIECZEŃSTWO. Nie martwię się że coś mi się spali i że moi synowie (12-13 lat) sami odgrzewają sobie obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 06.06.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No i nikt nie zaspiewa "odkręcila gaz, nie zapukal nikt na czas"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 06.06.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No i nikt nie zaspiewa "odkręcila gaz, nie zapukal nikt na czas"... To było aktualne za czasów głebokiej komuny i gazu koksowniczego (tzw. miejskiego)- on był trujący. Obecnie prawie wyłącznie stosuje się gaz ziemny który jest nietrujący, jest jednak- to fakt: silnie wybuchowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 06.06.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No i nikt nie zaspiewa "odkręcila gaz, nie zapukal nikt na czas"... To było aktualne za czasów głebokiej komuny i gazu koksowniczego (tzw. miejskiego)- on był trujący. Obecnie prawie wyłącznie stosuje się gaz ziemny który jest nietrujący, jest jednak- to fakt: silnie wybuchowy!!! O ile sie nie myle to w nowoczesnych kuchenkach raczej trudno odkręcić gaz bez zapalania - chyba maj odpowiednie zabezpieczenia przeciwwypływowe czy cuś takiego........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 06.06.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A co się stanie jak wygotuje się zupa? Na gazie garnek się spali, z pożarem włącznie. A na elektrycznej termostat będzie utrzymywał jakąś temp. ale taką że nic się nie spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 czyli z kuchenkami tak jak ze wszystkim na Forum -wybór jest kwestią gustu i priorytetów, a nie wyższością jednej nad drugą kuchenkę gazową z elektryczną łączy to , że jak nam coś wykipi, to w obu przypadkach trzeba sprzątać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 06.06.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Do Kolii. Kuchenkę używam od roku. Sprawuje się bardzo dobrze. Moja kuchenka nazywa się Amica SCHOTT (coś takiego). Jest Ladna jak ceramiczna, a tania w utrzymaniu jak gazowa. POLECAMAndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 07.06.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 cio do gotowania chińszczyzny.... mamy woka ( ale prawdziwego, ciężki jak cholera, a nie jakieś tanie blaszane podróby ) i powiem wam, że na płycie elektrycznej też zrobię kurczaka w 5 smakach i jakoś smakuje tak samo. a te "buchające" ognie z kuchenki gazowej , to chyba jakiś żart bezwładność jest w elektrycznej, a jakże, ale trza się z nią " zaprzyjaźnić" i i nauczyć ją wykorzystywać. po prostu troche inaczej sie gotuje. no ale ja nie jestem specjalistą od gotowania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 07.06.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Dzięki Andzia Już zapisałam i będę szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 07.06.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Jak dla mnie gazówka z ceramicznym blatem (rozważałem tez taką opcję) poza wyglądem (no i ceną ) nie wnosi nic nowego. Nadal to: - gaz - sporo zakamarków gdzie gromadzą się zanieczyszczenia. Jednym słowem typowy chwyt marketingow- niby jakaś nowość. Oczywiście to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 07.06.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 płyta gazowa piekarnik elektryczny mamy tak i jest ok pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.06.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Oto fragment wypowiedzi Roberta Makłowicza zamieszczony na witrynie internetowej Zakładu Energetycznego, a więc tam gdzie nie można nikogo posądzać o nadmierną sympatię do gazu: ...Na gazie lepiej się smaży na patelni, natomiast piekarnik jest lepszy na prąd... Link do strony: http://www.zetsa.pl/index.php?id=248 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.06.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Kuchenkę używam od roku. Sprawuje się bardzo dobrze. Moja kuchenka nazywa się Amica SCHOTT (coś takiego). Jest Ladna jak ceramiczna, a tania w utrzymaniu jak gazowa. POLECAM Andzia witam Schott to jest po prostu producent plyt ceramicznych - prawie monopolista i dlatego gdziekolwiek wystepuje takowa plyta tam prawie na pewno jest plyta schott - a w sumie to decyduje o jakosci calej maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 07.06.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 U nas jest kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym, gdyz lubimy gotowac na ogniu i miec mozliwosc natyczmiastowej zmiany temperatury w szerokim zakresie, natomiast piekarnik elektryczny jest wygodny, gdyz utrzymuje nastawioną temperature. Wybor pomiedzy kuchnią elektryczną i gazową jest kwestią preferencji i gustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 08.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 kompromis:2 palniki gazowe i 2 elektryczne na płycie ceramicznej (mieliśmy taką Amicę, a teraz zamizramy kupić Gorenje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.