piastrans 03.06.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 witamposzukuje fajnego pomysłu na podbitke dachowa (cos innego niż panel plastikowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.06.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 ja będe miał płyte OSB na to styropian siatka i tynk mineralny w kolorze białym, w takim układzie obowiązkowe są wywietrzniki w podbitce dla wentylacji dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.06.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Właśnie wczoraj przywieźli podbitkę PCV biała , gruba, 12,75 brutto za m2.Zdecydowałem się na PCV po dokładnym obejrzeniu podbitki drewnianej sąsiada. Po roku od założenia widać szpary, łuszczącą się farbę, i deski zbyt proste nie są. Drzwi zewnętrzne to ja mogę malować co roku, ale z malowaniem podbitki wolę nie mieć do czynienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 05.06.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 U nas bedzię drewniana świerkowa malowana na kolor okien meranti. Oczywiście liczę się z problemami utrzymania drewna, ale jednak wygląd jest dla mnie najważniejszy, podbitka PCV poza tym, że się przebarwia i pod wypływem temp. odkształca się, to po prostu nie ma wyglądu (ewentualnie pasuje do domów nowoczesnych, do okien PCV lub aluminiowych idt.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.06.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 ja ma podbitkę pcv - pod wpływem temperatury nic sie z nia nie dzieję- jak ja montowali po prostu nie dokrecali do konca- a taki jest czesto bład,zakładana na sztywno. Mam brazową i nie zauwazyłam zeby zmieniła kolor - rynny wyblakły ale podbitka nie Mam oryginalny seiding z wentylacją a nie takie błyszczace panele pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.06.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Moja podbitka drewniana ma ponad dwa lata i jest w świetnym stanie. Nie łuszczy się i nie wypacza. Taka po prostu pasowała do domu i tylko taka mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.06.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Drewniana!Tylko drewniana!!! PCV slicznie bedzie wyglądała po roku,taka pogieta z ciepła. Tak wogóle PCV to profanacja dla porzadnego dachu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 05.06.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Ja mam PCV brązowe i nie płaczę. Jest już 2 lata i dobrze wygląda Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 11.06.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 mamz PCV brązowa. Wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 13.06.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A ja poszukuję dobrego zaopatrzenia w PCV brązowe. Jak to w ogóle cenowo wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 13.06.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 drewniana, sosna, deski podłogowe, lakier Sadolin Extra. - wygląda ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-obi 16.06.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Modrzew / już w garażu / akurat to miał na składzie stolarz .. no i tak wyszło piękny rysunek słoi , barawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.06.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A ja wczoraj w końcu widziałam swoją na dachu - mam nabitkę nie pod - więc choc jeszcze nie mam dachówek nadbitka juz leży - miód malina - drewienko - i jak mi sie udało kolor dopasować do przyszłych okien - została pomalowana preparatem V33 w kolorze Orzech jasny- mylna nazwa - wcale nie jest jasny ale taki jak mial byc - ciepły, głęboki brąz - nie zakrywajacy rysunku drewna - no dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 16.06.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 u rodziców jest już ok. 7 lat biała PCV i jest super, też zrobię u siebie, sąsiad ma drewnianą i farba nmu odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 23.06.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Własnie przywiozłem od stolarza podbitkę drewnianą(sosna). Porządna-10cm szerokości, pióro-wpust,1,7cm grubości,sucha. Za 25pln/m2.Maluje altaxinem na orzech-2 warstwy, potem dulux zewnetrzny. Czy pomalowanie duluxem(lakierobejca) po altaxinie(uzyłem go by zintensyfikować kolor) nie przyniesie nieprzewidzianych niespodzianek?Innymi słowy czy altaxin nie "pogryzie"sie z douluxem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 27.06.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ja uwazam, ze podbitka powinna byc drewniana. Jak zostało tutaj napisane to profanacja porządnego dachu. Ja mam drewniana i jestem bardzo zadowolona. Super wyglada i tak naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka 29.06.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Widziałam taka na kilku domach właściwie nie odrożniłam jej od paneli. Wychodzi korzystnie cenowo, szybka robota. Zastanawiam się tylko jak z temperatura i korozją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka 29.06.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 do powyższego postu, gdyż część napisałam w temacie.Myśę o podbitce z blachy /chyba to się nazywa trapezowa/, widziałam na kilku domach dla kobiety i z dołu nie do odrożnienia względem paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 29.06.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ja uwazam, ze podbitka powinna byc drewniana. Jak zostało tutaj napisane to profanacja porządnego dachu. Ja mam drewniana i jestem bardzo zadowolona. Super wyglada i tak naturalnie. Nareszcie ktoś ma podobne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 05.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Już mamy zamontowanę podbitkę - białą z PCV. Drewnianą podbitkę malować na biało? Bez sensu. To dopiero byłaby profanacja... A u nas z założenia miała być biała i jest, co troszeczkę widać na zdjęciu obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts