aniasilenter 03.06.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 potrzebnego do przyłącza prądu od domu do skrzynki. Jak widać po moim pytaniu w ogóle się na tym nie znam, nie mam pojęcia jaki powinien być przekrój i mam nadzieję, że mnie oświecicie . pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniasilenter 03.06.2005 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 o kablu . pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 05.06.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Wszystkie informacje powinnaś mieć w warunkach technicznych przyłaczenia wydanych przez ZE, no i oczywiście w projekcie przyłącza energetycznego. Zależy to od mocy jaka jest projektowana dla domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.06.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Wszystkie informacje powinnaś mieć w warunkach technicznych przyłaczenia wydanych przez ZE, no i oczywiście w projekcie przyłącza energetycznego. Cenę kabla (o którą pyta) też? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 06.06.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 to ja zaczne 5x10 (zwykly - nie do ziemi) - 15zl/ metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.06.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Myślę, że cena kabla nie zmieni się od tej uzyskanej w tym wątku (zresztą też Twoim): http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=700344. Ja ciągle podtrzymuję to co tam napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 06.06.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 moze nie do konca w temacie, ale zapytam: Ile koszuje podlaczenie pradu ze skrzynki do budynku przez elektryka (polozenie kabla, dokumenty)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.06.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 potrzebnego do przyłącza prądu od domu do skrzynki. Jak widać po moim pytaniu w ogóle się na tym nie znam, nie mam pojęcia jaki powinien być przekrój i mam nadzieję, że mnie oświecicie . pozdrawiam Ania Od domu do skrzynki to już nie przyłącze ale WLZ czyli wewnętrzna linia zasilająca. Przyłącze jest od sieci do skrzynki (np. w ogrodzeniu) gdzie znajduje się ZK. Kabel zazwyczaj YKY 5 x 10 czasami YKY 5 x 6. Na wszelki wypadek przeczytaj swoje kwity z ZE. Koszt takich kabli zależy od miejsca zakupu od 14 do 20 zł/metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 06.06.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 czy WLZ mozna polozyc samemu, czy musi to zrobic uprawniony elektryk. Jezeli elektryk, to jaki koszt? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 06.06.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 za kabel YKY 5*10 płaciłem ok. 12,50 zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 06.06.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 witam za KABEL ZIEMNY YKY 5x10 mm2 IZOLACJA 1 kV płaciłem 10,23 zł za metr pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniasilenter 07.06.2005 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 i jeszcze jedna informacja - nie wiem czy istotna - odległość domu od skrzynki wynosi ok. 80 m, ponieważ skrzynka jest u sąsiada.pozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 09.06.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 mercedes kabel pewnie ułożyć można samemu, natomiast pod wykonaniem takiej instalacji musi się podpisać elektryk z uprawnieniami i jeszcze jedna ważna sprawa - jezeli chodzi o przyłącza to konieczna jest inwentaryzacja geodezyjna aniasilenter - odległość może mieć wpływ na potrzebny przekrój kabla ze wzgledy na spadki napięć, ale przy takiej jak u Ciebie nie powinno to mieć wpływu, trzeba by to policzyć. Masz jakies kwity z ZE dotyczące tego potencjalnego przyłącza, czy to są dopiero przymiarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 10.06.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 GrzegorzR dzieki zwlaszcza za wskazanie na inwentaryzacje geodezyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 instalacje musi wykonac elektryk z uprawnieniami budowlanymi on dokonuje wpisów w dziennik budowy i zdaje przyłacze w ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts