MAK 03.06.2005 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Mam pewien diabelski plan i potrzebuję szacunku na temat masy domu w technologi szkieletu drewnianego, licząc część od stanu zero - powiedzmy 80 m2 pow. zabudowy, parter z poddaszem użytkowym kryty lekkim poszyciem (blacha lub gont bitum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.06.2005 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Na te pytanie bez zajrzenia do zestawienia materialow na Twoj dom,nikt Ci nie odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 05.06.2005 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 To może inaczej: Ile waży metr kwadratowy: ściany zewnętrznej, wewnętrznej konstrukcyjnej i działowej, stropu, połaci dachowej. Najwiecej problemu sprawia mi oszacowanie średniej wagi drewna konstrukcyjnego przypadającego na 1 m2. Mając takie dane łatwo będzie podstawić je do konkretnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 05.06.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 To może inaczej: Ile waży metr kwadratowy: ściany zewnętrznej, wewnętrznej konstrukcyjnej i działowej, stropu, połaci dachowej. Najwiecej problemu sprawia mi oszacowanie średniej wagi drewna konstrukcyjnego przypadającego na 1 m2. Mając takie dane łatwo będzie podstawić je do konkretnego projektu. 1m3 drewna iglastego o wilgotnosci około 20% waży około 800 kg z tego obliczysz ile wazy i m2 1m3 sklejki= około 1500kg lisciastwi gr. 5-6mm ile wazy OSB nie wiem ale mozna przyjac to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 05.06.2005 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Ale ile srednio drewna konstrukcyjnego przypada na poszczególne stryktury budynku? Bardzo istotna wagowo jest zapewnie płyta GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 06.06.2005 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Na stronie poświęconej szkieletowcom dowiedziałęm się, że na 1m2 powierzchni przypada ok. 0,16m3 tarcicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 06.06.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Ile waży? Dużo, i tak nie udźwigniesz go jedną ręką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 07.06.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Mam pewien diabelski plan i potrzebuję szacunku na temat masy domu w technologi szkieletu drewnianego, licząc część od stanu zero - powiedzmy 80 m2 pow. zabudowy, parter z poddaszem użytkowym kryty lekkim poszyciem (blacha lub gont bitum). A co to za diabelski plan?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 07.06.2005 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Dom będzie w pewnym sensie ruchomy więc zależy mi na ograniczeniu masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 08.06.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dom będzie w pewnym sensie ruchomy więc zależy mi na ograniczeniu masy. Będziesz nim do pracy dojeżdżał? Powiedz coś więcej na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrMarcin 08.06.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dom będzie w pewnym sensie ruchomy więc zależy mi na ograniczeniu masy. Mozna zakupić gotowy dom ruchomy np. tu http://www.domynakolach.pl/ Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 08.06.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 P Podoba mi się ten pomysł na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts