Żółtodziób 04.06.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 No właśnie, czy ktos z was kiedykolwiek pokusił się o wyliczenie ile waży wasz dom? ja zastanawiałem się jak to wyliczyć i chyba najdokładniej będzie przeliczyć wagę każdego zużytego materiału na koniec zsumować i gotowe. po co - dla zaspokojenia własnej ciekawości : "jaki ciężar biorę na swoje barki?" pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 04.06.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 a ja myślałem w pierwszej chwili iż to pytanie przez Leona zadane ja tak stawiam na oko - 500ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.06.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 499,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Z wsadem (czyli nami ) czy bez? Dodatkowo można by oszacować: -opór powietrza stawiany przez dach -prawdopodobieństwo trafienia przez piorun -odległość z najniższego punktu do Chin -ilość wody, jaką się da w dom wpompować łącznie z kominem -istotność obiektu z punktu widzenia doktryny wojskowej NATO -wpływ na spowolnienie ruchu rotacyjnego kuli ziemskiej Pokolenia badaczy mogą spać spokojnie BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 04.06.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Od kilograma domu będzie naliczany podatek katastralny. Od 01 czerwca br. wprowadzono obowiązek ważenia materiałów wbudowanych w dom. Ci co postawili dom przed 01.06. mają obowiązek podania wagi szacunkowej, potwierdzonej przez inspektora nadzoru w obecności urzędnika skarbowego. Nie określono wysokości kar za niestosowanie się do powyższego. Kara ma być wg uznania urzędnika skarbówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.06.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Od kilograma domu będzie naliczany podatek katastralny. Od 01 czerwca br. wprowadzono obowiązek ważenia materiałów wbudowanych w dom. Ci co postawili dom przed 01.06. mają obowiązek podania wagi szacunkowej, potwierdzonej przez inspektora nadzoru w obecności urzędnika skarbowego. Nie określono wysokości kar za niestosowanie się do powyższego. Kara ma być wg uznania urzędnika skarbówki. Ups- dorwałes sie do tego wczorajszego piwa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Może naliczać od litra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.06.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Może naliczać od litra? Ale wypitego harnasia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Tylko koniecznie z akcyzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 04.06.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Jezu - Janussz - ale masz upiorne czuwstwije jumora hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 04.06.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 W chwili obecjej jakiej 500-1000 gram, po prostu dokumentacja ale ani deko zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 04.06.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Moze lepiej sformuowac pytanie: Czy zna ktos adres wypozyczalni wag do zwazenia domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 04.06.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Od kilograma domu będzie naliczany podatek katastralny. Od 01 czerwca br. wprowadzono obowiązek ważenia materiałów wbudowanych w dom. Ci co postawili dom przed 01.06. mają obowiązek podania wagi szacunkowej, potwierdzonej przez inspektora nadzoru w obecności urzędnika skarbowego. Nie określono wysokości kar za niestosowanie się do powyższego. Kara ma być wg uznania urzędnika skarbówki. czyli modne będą domy dmuchane! aby wydmuchać podatek katastralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.06.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 za przekroczenie nacisku fundamentu na podloze beda nakladane mandaty tylko jeszcze niewiadomo przez kogo hehe no i niewiadomo jaki nacisk bedzie przewidziany. Ale znajadz nasz kochany rzad oni juz co wymysla wkoncu mamy dziure budzretowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób 04.06.2005 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Z wsadem (czyli nami ) czy bez? Dodatkowo można by oszacować: -opór powietrza stawiany przez dach -prawdopodobieństwo trafienia przez piorun -odległość z najniższego punktu do Chin -ilość wody, jaką się da w dom wpompować łącznie z kominem -istotność obiektu z punktu widzenia doktryny wojskowej NATO -wpływ na spowolnienie ruchu rotacyjnego kuli ziemskiej Pokolenia badaczy mogą spać spokojnie BabaB A już się łudziłem, że znajdę tu odpowiedź - szczególne nadzieje pokładałem w "liderach" i "elicie". Czyli nikt przede mną nie "rozważał" tego zagadnienia? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.06.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Z wsadem (czyli nami ) czy bez? Dodatkowo można by oszacować: -opór powietrza stawiany przez dach -prawdopodobieństwo trafienia przez piorun -odległość z najniższego punktu do Chin -ilość wody, jaką się da w dom wpompować łącznie z kominem -istotność obiektu z punktu widzenia doktryny wojskowej NATO -wpływ na spowolnienie ruchu rotacyjnego kuli ziemskiej Pokolenia badaczy mogą spać spokojnie BabaB A już się łudziłem, że znajdę tu odpowiedź - szczególne nadzieje pokładałem w "liderach" i "elicie". Czyli nikt przede mną nie "rozważał" tego zagadnienia? pozdr Hmmm... a właściwie po co to komu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób 04.06.2005 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Z wsadem (czyli nami ) czy bez? Dodatkowo można by oszacować: -opór powietrza stawiany przez dach -prawdopodobieństwo trafienia przez piorun -odległość z najniższego punktu do Chin -ilość wody, jaką się da w dom wpompować łącznie z kominem -istotność obiektu z punktu widzenia doktryny wojskowej NATO -wpływ na spowolnienie ruchu rotacyjnego kuli ziemskiej Pokolenia badaczy mogą spać spokojnie BabaB A już się łudziłem, że znajdę tu odpowiedź - szczególne nadzieje pokładałem w "liderach" i "elicie". Czyli nikt przede mną nie "rozważał" tego zagadnienia? pozdr Hmmm... a właściwie po co to komu? ..dla zaspokojenia własnej ciekawości, aby wiedzieć wszystko o swoim domu - na pewno po zakończeniu budowy będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 04.06.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Dla zaspokojenia własnej ciekawości tak sobie myślę, ile byłoby trzeba nająć chłopów, żeby taki budynek ręcznie przenieść w drugie miejsce. Ja pie....., ale dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 04.06.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 szczerze mowiac - ja sie zastanawialem, ale krotko. skrupulatnie notuje ilosci zuzytych materialow. jednak ich podsumowanie zostawiam sobie na deser, czyli po zakonczeniu budowy podziele sie statystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 07.06.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 u mnie to sam piasek do zasypywania fundamentow to ok 200 ton a gdzie mury, strop, dach, wylewki,inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts