czechu 04.06.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witam,Chciałbym sie dowiedzieć do jakiej instytucji należy sie zwrócić by rozwiązać następujący problem: Mój sąsiad nawiózł na teren swojej posesji ziemię, w takiej ilości, że jej poziom sięga wierzchołka mojego płotu, a w niektórych miejscach wręcz przysypał ten płot. Po paru miesiacach próśb o usuniecie szkód i uporządkowanie swojego terenu nie widać postępu. W dodatku ziemia zaczęła się obsypywać, a w czasie deszczu do mojego ogrodu wpływaja potoki błota. Tak więc moje pytanie brzmi: jak w takiej sytuacji powinienem postąpić?Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 04.06.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 W kwestii powierzchniowego spływu wód należy zwracać się do Urzędu Gminy (na piśmie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 04.06.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 hmmm....tak sobie myślę, czy nie zapytać Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego... może on zainteresuje się temat, ewentualnie odpowiednio Cię pokieruje...pozdrawiam - ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.06.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Mój sąsiad nawiózł na teren swojej posesji ziemię, w takiej ilości, że jej poziom sięga wierzchołka mojego płotu... jeśli jest to związane z budową prowadzoną przez tegoż sąsiada, to powinienes postapić jak pisze aries i wystapić do PINB z wnioskiem o sprawdzenie, czy prace budowlane wykonywane przez niego są zgodne z zatwierdzonym projektem zagospodarowania działki i z zatwierdzoną dokumentacją architektoniczno-budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 05.07.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam "Czechu"!Napisz skargę do PINB o przeprowadzonych pracach budowlanych przez twojego sąsiada. Składając wniosek musisz dokonać opłatę, a przy skardze nie musisz. Skargę PINB musi zbadać w całym aspekcie sprawy prawa budowlanego, a w wniosku w zakresie w jakim wskazałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodaka 08.07.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Zobacz tuhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=744589&highlight=#744589 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts