izat 04.06.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 witam wszystkich ogrodników mam pytanko będąc ostatnio w ciepłym kraju uszczknęłam gałązkę dobrze znanej w Polsce rośliny, nie wiem jak się dokładnie pisze jej nazwę ale to coś blisko bugawila czy jakoś tak może mi poradzicie, czy mam ją trzymać na razie w wodzie do momentu wypuszczenia śliczniutkich białych korzonków czy od razu wsadzić do ziemii w doniczce?? poradźcie proszę wiem, że była jakaś wzmianka na forum o tym drzewku- krzaczku ale jakoś nie mogę znaleźć (bo nie pamiętam jak się prawidłowo pisze jego nazwę) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryka 04.06.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 izat nie jestem specjalistą,ale jakoś zawsze lepiej mi się sadzonki przyjmują, kiedy je najpierw ukorzenie w wodzie, czasem skorzystam też z ukorzeniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.06.2005 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 ukorzeniacz!!!to jest super myśl, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 05.06.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 tu coś o bugenwilli: http://polki.wp.pl/kat,1663,katn,Ro%B6liny,wid,405104,wiadomosc.html Pozdrawiam PS coś pięknego - taka duża bugenwilla też bym chciała cos takiego mieć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.06.2005 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Hanula, dzięki za linka z tego co przeczytałam, to jest to bardzo wymagająca roślina pewnie nie uda mi się jej ukorznić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 05.06.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Ukorzeniacze sa w 2 rodzajach. Dla roślin zdrewniałych ( ze zwiększoną ilością hormonów ) i dla zielonych ( miękkich ) . Zawsze warto spróbować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.06.2005 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 witaj ziabko jak miło Cię tu widzieć ano spróbuję tego specyfiku i o rezultatach poinformuję (za parę misięcy ) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts