Jakub08 04.06.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Dzień dobry !!! Jestem osobą niepełnosprawną ,od urodzenia po porażeniu mózgowym ,nadciśnienie mam, mam marzenie "Mały domek na obrzeżach mojego miasta lub w najbliższej wsi". Nie stać nas ponieważ jestem na rencie inwalidzkiej a rodzice na emeryturze i mama po zawale serca. Mieszkam w bloku po zakładowym 6 rodzinnym mamy jeszcze w koło podwórko ale nie długo będzie zmniejszone podwórko z powodu właściciela zakładu który chce kupić teren i który jest radnym ,a miasto potrzebuje pieniędzy, ponieważ postawiło basen i idzie na to . Zostanie nam po 5 metrów od bloku i zrobi się ciasno. Mieszkam w Świebodzinie woj. Lubuskie . Wystarczy mi, że przez jesień a szczególnie w zimie nie wychodzę z domu ( duszę się...) . Wiosna, lato spędzam czas na świeżym powietrzu( podwórko) ,człowiek budzi się rześki, pełen energii . Mamy na podwórku kącik zielony ( różne kwiaty, modrzewie , kasztany , bzy, ptaki śpiewają ) które sami posadziliśmy . Drzewa mają po 30 lat ,właściciel zakładu jak kupi ten teren to wytnie sobie o tak , bez zezwolenia , jak zrobił po kupnie zakładu ,wyciął wszystkie drzewa ( jabłonie , brzozy , wierzby) A tu łup , zmniejszy się podwórko i już kącika nie będzie ;( I już wogle zamknę się w czterech ścianach ;( Nie chciałbym rodziców angażować bo już się napracowali, chciałbym wziąć firmę . Nie potrzebuje mercedesa którego trzeba jeszcze ubezpieczyć przed kradzieżą połowa wartości nowego ,nie potrzebuje willi z basenem lub zamku od 100 m2 . Mój wymarzony domek to powinien być : działka budowlana 10 arów wystarczy - 60-80 m2 , podpiwniczony, z poddaszem użytkowym i garażem . Już wyjaśniam o co mi chodzi : - zaczynam od Zera - zwracam się o wsparcie finansowe bo (nie mam pieniędzy na działkę ,ani na budowę) - aby się budować to trzeba mieć pieniądze na działkę , później materiał na budowę i kasę dla firmy która to zrobi . Nie mam szczęścia do gier liczbowych albo konkursów , itd. ... ;( Wiem jaka jest sytuacja w Polsce i ilu jest ludzi w gorszej sytuacji ,tylko czemu mamy się wykończyć przez sąsiadów albo przez właściciela zakładu ?? (stres , nerwy napięte ). 1 czerwca był Dzień dziecka i też moje imieniny .W ten dzień zabrała erka mamę do szpitala bo się źle poczuła i byłem przy niej w szpitalu, zamiast udcić te święto i być wesołym. Proszę o wsparcie finansowe lub materialne , jeśli jest to możliwe, proszę o odpowiedź i kontakt to podam Nr. konta. MOŻE MÓGBYM WZIĄĆ UDZIAŁ W KONKURSIE W KTÓRYM MOŻNA WYGRAĆ MATERIAŁY NA DOM ?? Bardzo dziękuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Przepraszam, czegos nie rozumiem ...chcesz domek 60 - 80 m2 i w tym 18- 20 m2 na garaz ...czy Ty nas przypadkiem nie robisz w "bambuko" Piszac cos takiego to musisz byc chyba mocno zdesperowany ? I myslisz o samochodzie Moje auto od lat stoi pod chmurka i ma sie dobrze Zycze spelnienia marzen J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub08 07.06.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Nie nie robie was w bambuko ,jeśli uważasz że maluch to nie samochód to trudno ... Ciekawy jestem jak bymś się czuł i ile byś wytrzymał leżąc w domu , nie ruszając się nigdzie i aby ktoś przy tobie robił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub08 08.06.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Właśnie zabrali nam jedną część ;(buldorzery , roboty , teraz bęzie parking piętrowy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.06.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 ...wiem to, bo mam to w domu i to ja jestem ta druga strona, na której obowiazek "chodzenia" spoczywa..... ..koszt wybudowania takiego domu jest zbyt duzy, by przeznaczac "lwia" czesc powierzchni na garaz i do tego mam tylko zastrzezenia Mam nadzieje, ze Twoje marzenia sie spelnia pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts