Krakowiak 05.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Mi ekipa po robocie (mój błąd) zaśpiewała 250. Jeszcze nie zapłaciłem. W mojej ocenie jest to praca dla 2 osób na 2-3 h czyli warta może 100 bez rachunku. Ile płaciliście za zamontowanie bramy ? Dodam że moja brama jest mocowana 6 kołakami + 2 kołki na prowadnice + wypełnienie pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 05.06.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 nie przejmuj się, mi jeden kolorowy ptak zaśpiewał 650 zł za montaż segmentowej 240/250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.06.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 ja też płaciłam 250 zł za szt, musieli dojechać 50 km w 1 strone, bram było 2, za okna płaci się od obwodu, od 20 zł za mb policz sobie, ja nie sądzę bym przepłaciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 10.06.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 250 zł. Tyle tylko, że warunkiem otrzymania gwarancji 10 lat był montaż przez autoryzowaną ekipę. Zapłaciłem. Wszystkie pozostałe drzwi zamontowałem/montuję sam, natomiast montaż okien był w cenie tychże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Mi ekipa po robocie (mój błąd) zaśpiewała 250. Jeszcze nie zapłaciłem. W mojej ocenie jest to praca dla 2 osób na 2-3 h czyli warta może 100 bez rachunku. Ile płaciliście za zamontowanie bramy ? Dodam że moja brama jest mocowana 6 kołakami + 2 kołki na prowadnice + wypełnienie pianką jak sie wczesniej nie zapytales to plac , gorzkie zale to nie do ekipy a jak zaczniesz podliczac na godziny , przeliczac na ilosc czlonkow ekipy a oni to dojechac nie musieli , sprzetu nie mieli , no wez pomysl!!! to moze lepiej samemu? jak tak wogole mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newdoor 20.06.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Mi ekipa po robocie (mój błąd) zaśpiewała 250. Jeszcze nie zapłaciłem. W mojej ocenie jest to praca dla 2 osób na 2-3 h czyli warta może 100 bez rachunku. Ile płaciliście za zamontowanie bramy ? Dodam że moja brama jest mocowana 6 kołakami + 2 kołki na prowadnice + wypełnienie pianką. cena montażu bramy to nie tylko wywiercenie sześciu otworów i przykręcenie śrub, jeśli bierzesz PROFESJONALNĄ ekipę to kupujesz za te pieniądze całe ich doswiadczenie i wiedze oraz późniejszy ewentualny serwis. Fakt przy przeliczeniu "na osoby,na godziny" zawsze wyjdzi Ci, ze taniej i lepiej jest zainstalowąc samemu albo zlecić jakiemuś partaczowi co to dwie bramy już kiedyś zamontował. Idąc tym tokiem rozumowania dlaczego nie spróbowac samemu zaprojektować bramę, potem kupic części zmontować ją, przeprowadzić badania i wstawić do swojego garażu Kiedyś ktoś się spierał ze mną o to , że bramy uchylne są duzo lepsze od segmentowych BO SĄ DUŻO TAŃSZE - w sumie jeszcze lepszy jest stary koc w otwór garażu bo PRAWIE NIC NIE KOSZTUJE .... hm tylko czy montaż bedzie tani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 28.06.2005 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 cena montażu bramy to nie tylko wywiercenie sześciu otworów i przykręcenie śrub, jeśli bierzesz PROFESJONALNĄ ekipę to kupujesz za te pieniądze całe ich doswiadczenie i wiedze oraz późniejszy ewentualny serwis. Fakt przy przeliczeniu "na osoby,na godziny" zawsze wyjdzi Ci, ze taniej i lepiej jest zainstalowąc samemu albo zlecić jakiemuś partaczowi co to dwie bramy już kiedyś zamontował. Idąc tym tokiem rozumowania dlaczego nie spróbowac samemu zaprojektować bramę, potem kupic części zmontować ją, przeprowadzić badania i wstawić do swojego garażu Kiedyś ktoś się spierał ze mną o to , że bramy uchylne są duzo lepsze od segmentowych BO SĄ DUŻO TAŃSZE - w sumie jeszcze lepszy jest stary koc w otwór garażu bo PRAWIE NIC NIE KOSZTUJE .... hm tylko czy montaż bedzie tani? No i co się gościu tak denerwujesz ? Nikt nie chce ci odbierać chlebka. To jest forum "Lista płac wykonawców" więc oczekiwałem informacji ile to kosztuje (jakie są ceny rynkowe) a nie wykładu sfrustrowanego sprzedawcy bram garażowych. Po negocjacjach moi wykonawcy dostali 150 i są zadowoleni. Ale żebyś się tak gościu nie denerwował to wyjaśniam że ci którzy montowali bramę to tzw. "złote rączki" a nie żadna ekipa firmowa. Podkreślam że to była usługa BEZ RACHUNKU i jedna z wielu które wykonali. Nie przyjeżdżali tylko zamontować bramę ale siedzieli u mnie od tygodnia i wykonywali różne prace budowlane. Mam nadzieję że widzisz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 28.06.2005 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Mi ekipa po robocie (mój błąd) zaśpiewała 250. Jeszcze nie zapłaciłem. W mojej ocenie jest to praca dla 2 osób na 2-3 h czyli warta może 100 bez rachunku. Ile płaciliście za zamontowanie bramy ? Dodam że moja brama jest mocowana 6 kołakami + 2 kołki na prowadnice + wypełnienie pianką jak sie wczesniej nie zapytales to plac , gorzkie zale to nie do ekipy a jak zaczniesz podliczac na godziny , przeliczac na ilosc czlonkow ekipy a oni to dojechac nie musieli , sprzetu nie mieli , no wez pomysl!!! to moze lepiej samemu? jak tak wogole mozna? Bardzo dziekuję za taką radę. Przegladając forum często zastanawiam się po co, tak jak w tym przypadku, ktoś pisze takie ziejące nienawiścią teksty zamiast odpowiedzieć na pytanie. Jak nie wiesz ile kosztuje montaż bramy garażowej to nie zabieraj głosu. To bardzo wiele tłumaczy: Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 1498 Niezły wynik, ELITA FORUM Ile osób w Waszej firmie korzysta z nicka rrmi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 04.07.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ludzie , nie wiedziałem ,że uchylna brama garażowa to aż takie skomplikowane urządzenie ,niechcący zamontowałem sam [z człowiekiem" za piwo "postawiliśmy "toto" do pionu] . Gdybym wiedział wezwałbym "fachowca" . .Działa od roku bez ekipy serwisantów.cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newdoor 05.07.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 No i co się gościu tak denerwujesz ? Nikt nie chce ci odbierać chlebka. To jest forum "Lista płac wykonawców" więc oczekiwałem informacji ile to kosztuje (jakie są ceny rynkowe) a nie wykładu sfrustrowanego sprzedawcy bram garażowych. Po negocjacjach moi wykonawcy dostali 150 i są zadowoleni. Ale żebyś się tak gościu nie denerwował to wyjaśniam że ci którzy montowali bramę to tzw. "złote rączki" a nie żadna ekipa firmowa. Podkreślam że to była usługa BEZ RACHUNKU i jedna z wielu które wykonali. Nie przyjeżdżali tylko zamontować bramę ale siedzieli u mnie od tygodnia i wykonywali różne prace budowlane. Mam nadzieję że widzisz różnicę. Ja się denerwuję? To w końcu Ty przepłaciłeś (w twoim przekonaniu) nie? I o mój chlebek ty się nie martw daje sobie rade i bez Twojego zlecenia. Jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to po poproś kogos żeby ci wytłumaczył co inni piszą. Oczekiwałeś informacji i je otrzymałeś. "Sfrustrowany sprzedawca..." - napisał "sfrustrowany inwestor" błe he he he he I nie mów do mnie "gościu" bo o ile sie nie myle nie jesteśmy na TY A jeśli chodzi o uwagę " baz rachunku" (głośniej krzycz !!! ) to gratuluje podejścia do OBOWIĄZUJĄCEGO (nie ważne dobrego czy nie) systemu podatkowego Swoją droga jak u ciebie siedzieli cały tydzień i wykonywali różne prace A TYLKO PRZY OKAZJI ZAMONTOWALI BRAMĘ to powiem, że skasowali cię nieźle ja bym nie dał wiecej jak 50,00 zł Ja też mam nadzieję, że widzisz różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 05.07.2005 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 No i co się gościu tak denerwujesz ? Nikt nie chce ci odbierać chlebka. To jest forum "Lista płac wykonawców" więc oczekiwałem informacji ile to kosztuje (jakie są ceny rynkowe) a nie wykładu sfrustrowanego sprzedawcy bram garażowych. Po negocjacjach moi wykonawcy dostali 150 i są zadowoleni. Ale żebyś się tak gościu nie denerwował to wyjaśniam że ci którzy montowali bramę to tzw. "złote rączki" a nie żadna ekipa firmowa. Podkreślam że to była usługa BEZ RACHUNKU i jedna z wielu które wykonali. Nie przyjeżdżali tylko zamontować bramę ale siedzieli u mnie od tygodnia i wykonywali różne prace budowlane. Mam nadzieję że widzisz różnicę. Ja się denerwuję? To w końcu Ty przepłaciłeś (w twoim przekonaniu) nie? I o mój chlebek ty się nie martw daje sobie rade i bez Twojego zlecenia. Jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to po poproś kogos żeby ci wytłumaczył co inni piszą. Oczekiwałeś informacji i je otrzymałeś. "Sfrustrowany sprzedawca..." - napisał "sfrustrowany inwestor" błe he he he he I nie mów do mnie "gościu" bo o ile sie nie myle nie jesteśmy na TY A jeśli chodzi o uwagę " baz rachunku" (głośniej krzycz !!! ) to gratuluje podejścia do OBOWIĄZUJĄCEGO (nie ważne dobrego czy nie) systemu podatkowego Swoją droga jak u ciebie siedzieli cały tydzień i wykonywali różne prace A TYLKO PRZY OKAZJI ZAMONTOWALI BRAMĘ to powiem, że skasowali cię nieźle ja bym nie dał wiecej jak 50,00 zł Ja też mam nadzieję, że widzisz różnice. WŁAŚNIE O TO MI CHODZIŁO 50 PLN, TYLE TO JEST WARTE. NARESZCIE PAN TO PRZYZNAŁ. MAM NADZIEJĘ ŻE Z TAKĄ CENĄ PODBIJE PAN RYNEK. POLECAM WSZYSTKIM bramy segmentowe - automatyka: [email protected] - szybko - tanio - solidnie ------------------------------------------------------------------------------------ POZDRAWIAM PANA I ŻYCZĘ STOSU ZAMÓWIEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 07.07.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Zakup bramy i montaż przez firmę, to cena za bramę 7%VAT, więc wychodzi taniej nawet z droższym montażem niż kupowanie bramy z 22%VAt-em i potem jeszcze montaż. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 07.07.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Vat 7% ale nie dotyczy garażu wolnostojacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts