ermarcin 31.10.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 witam wszystkich walczących w ogrodziemam drzewo do wycięcia o średnicy 3m (mierzona na wysokosci 1,3m)czy ktoś toczył bój z takim obiektem ?dzięki za wszystkie mądre rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.10.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Witaj nie wiem na ile przyda Ci się moja wypowiedź ale ryzyk fizyk.Po pierwsze na takie drzewo musisz mieć pozwolenie na wycięcie (od 5 lat)A po drugie z tego co wiem to są ekipy specjalistów którzy się takimi rzeczami zajmują.Do tego jest potrzebny specjalistyczny sprzęt.Wiec powodzenia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ermarcin 31.10.2002 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 pozwolenie juz mam (trwalo to chyba z rok zanim obleciałemwszystkich leśników, botaników i gminnych wszechwiedzących).a właśnie szukam jakiegoś fachowca który w miarę bezboleśnie (dla drzewa i mojej kieszeni) pozbędzie się kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 22.01.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Moi sąsiedzi chcieli wyciąć starą topolę. Po uzyskaniu zgody z UM zlecili prace MPGK. Przyjechały 3 samochody (zwyżka, cięzarówka + mikrobus) z 6 ludźmi i sprzętem. Prace trwały ok 10 godzin. Konary a potem pień ścinano ze zwyżki małymi fragmentami i opuszczano ostrożnie na linach.Sąsiad nic za prace nie zapłacił. MPGK jako ekwiwalent zabrał drewno. Pozostał tylko pniak. Kto wie, może i w Twojej miejscowości możliwe jest takie rozwiązanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts