di 31.10.2002 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Witam Wszystkich!Mieszkam w Warszawie i przymierzam się do budowy domu w technologii szkieletu drewnianego prefabrykowanego. Zgadzam się, że jakość takiego domu zależy wyłącznie od dokładności jego wykonania. Niestety mam problem ze znalezieniem adresów firm budujących w tej technologi, a dodatkowo sprawdzenia rzetelności i jakości oferowanych przez nie usług. Czy ktos z Was ma doświadczenie z takimi firmami i może je polecić /lub przestrzec/? Czy Ktoś coś wie o firmie BudoStol??? [ Ta wiadomość była edytowana przez: di dnia 2002-10-31 15:20 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: di dnia 2002-10-31 15:29 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.10.2002 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Faktem jest - na terenie Warszawy trudno znaleźć firmę budującą domy prefabrykowane.A tak apropo's - co rozumiesz pod nazwą "domy prefabrykowane"? W kraju jest wiele firm budyjących "domy prefabrykowane". Prefabrykacja ta jednak dotyczy róznego stanu zaawansowania prefabrykacji. Jakie są Twoje wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 31.10.2002 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Też rozważam taki wariant. Ale jak nie znajdę prefarykatów to będę budował "normalnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
di 08.11.2002 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Pisząc o prefabrykowaniu mam na myśli dom z "paczki", tzn. taki gdzie przyjeżdżają "całe" ściany. Czy właśnie o takim mówimy: dom w szkielecie drewnianym, bądź kanadyjczyk? Czy określenia te mówią o tym samym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 09.11.2002 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Jeżeli chodzi o prefabrykację to może być ona w różnym stopniu zaawansowania - może to być tylko np. konstrukcja ściany poszyta płytą lub ściana z wszelkim jej warstwami, a więc od elewacji po wewnętrzne płyty gipsowe. Wówczas w ścianach rozprowadzone są również wszelkie instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 09.11.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Kiedyś rozważając i taką technologię dotarłem gdzieś w internecie do firmy , która buduje takie domy jak powiedziałeś "z paczki".Generalnie wszystkie te adresy , które odwiedziłem mówiły o domach z paczki. Tzn. Dom przywozili w paczkach ale złożyć go mogłeś sam lub zlecić firmie.Jedna z firm robi takie domki , o które jak się domyślam Ci chodzi. Gotowe ściany przywożą na plac budowy. Problemem było tylko to, że mieli w ofercie 2 rodzaje domów.Wyglądały okropnie. Od razu mi przeszło.(mówię oczywiście tylko o tej jednej ofercie z gotowymi scianami). Cena metra kw. pow. netto liczonej razem ze stropem była róna 1260 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts