wbrat 30.05.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Co do zamka to chyba byłabym za jego wymiana niż bac sie że coś zginie z domku. Szczególnie po doświadczeniach z kablem choć u mnie tez hydraulik miał klucz od domku ale to raczej znajomy i do tego sąsiad z nowego osiedla więc sienie obawiam raczej. Pozdrówka Zamek mam już wymieniony. Miałem skracane drzwi o 3 cm i przy okazji poprosiłem o wymianę zamka. Teraz już na pewno nikt głównego zamka do domu nie dostanie, a jedynie zamek dodatkowy, który i tak wymienię po przeprowadzce. Niestety elektryk odwołał wczorajsze spotkanie, więc nadal nie wiem ile będzie mnie kosztować ponowne okablowanie garażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.05.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wbrat, napisz, jeśli możesz ile Cię kosztowała instalacja CO i wod.-kan. No i ile masz grzejników, podłogówki, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 31.05.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Sprawdzę wieczorem koszty, ale grzejników, pieca itp. jeszcze nie mam. Generalnie raczej dość drogą ekipę mam (ale niezwykle solidna, więc wolę dopłacić). Podłogówkę mam w dwóch łazienkach i w holu na dole (w projekcie był grzejnik, ale nijak nie pasował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.05.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Aha, widziałem, że masz już wylewki i dlatego pomyślałem, że instalacje też masz już zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 02.06.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ...zabrałem się za kucie otworów pod wentylację mechniczną... Zdecydowałeś się już na jakieś rozwiązanie (firmę)?. Czy tylko tak dla sportu . pzdr. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.06.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ...zabrałem się za kucie otworów pod wentylację mechniczną... Zdecydowałeś się już na jakieś rozwiązanie (firmę)?. Czy tylko tak dla sportu . pzdr. M. W zasadzie to tak dla sportu . A na serio to nie będę szukał żadnej firmy. Sam rozprowadzę rury. Może nie będzie to tak sprawne jak być powinno, ale tylko na takie rozwiązanie mnie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.06.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 ...zabrałem się za kucie otworów pod wentylację mechniczną... Zdecydowałeś się już na jakieś rozwiązanie (firmę)?. Czy tylko tak dla sportu . pzdr. M. W zasadzie to tak dla sportu . A na serio to nie będę szukał żadnej firmy. Sam rozprowadzę rury. Może nie będzie to tak sprawne jak być powinno, ale tylko na takie rozwiązanie mnie stać. Ale na pewno tańsze a może i zadziała super jak się postarasz Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.06.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Poza tym, będzie satysfakcja i będziesz mógł mówić "JA budowałem ten dom" Ja mam podobnie, też staram się robić jakieś drobne prace. Do tej pory udało mi się tylko zrobić ocieplenie i izolację fundamentu, niestety przy 3 etatach ciężko znaleźć czas ale do końca budowy jeszcze daleko i mam nadzieję, że jeszcze uda mi się coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 03.06.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Poza tym, będzie satysfakcja i będziesz mógł mówić "JA budowałem ten dom" Ja mam podobnie, też staram się robić jakieś drobne prace. Do tej pory udało mi się tylko zrobić ocieplenie i izolację fundamentu, niestety przy 3 etatach ciężko znaleźć czas ale do końca budowy jeszcze daleko i mam nadzieję, że jeszcze uda mi się coś zrobić. Dokładnie . My póki co sami przypalaliśmy papę do chudziaka. Styropianu na papie już nie zdołaliśmy sami ułożyć . Oprócz tego robiliśmy kupę drobnych prac, którymi nie da rady się pochwalić, a które kosztowały nas koszmarnie dużo pracy i czasu (np. wycięcie ponad 100 drzew, które rosły w miejscu gdzie teraz jest dom; zrobienie betonu i zalanie niepotrzebnego kanału odwadniającego w garażu - zmieścił się na chudziaku, więc trzeba było dolać brakujący fragment; wynoszenie okien połaciowych na zimę i ponowne ich wniesienie wiosną - koszmarna robota; przesunięcie otworu drzwiowego o 10 cm w lewo - trzeba było skuć z jednej strony i domurować z drugiej, itp.). Mam optymistyczne założenie, że sami ułożymy ocieplenie poddasza. Ale tak jak piszesz - jak się pracuje do późna, to ciężko znaleźć czas. Szczególnie że teraz dojdzie jeszcze wybieranie glazur, podłóg itp. Ale na pewno tańsze a może i zadziała super jak się postarasz Dzięki! . A czemu miałoby nie zadziałać. Ma działać i już!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.06.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Ja też chciałbym założyć wełnę na poddaszu, mimo, że to podobno strasznie nieprzyjemna robota Aha, z moich dokonań - zalałem fundamenty pod 2 kominy, częściowo rozebrałem deskowanie stropu, zasypywałem piaskiem fundament, to była katorga, ale przynajmniej zaoszczędziłem na siłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 03.06.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 zasypywałem piaskiem fundament, to była katorga, ale przynajmniej zaoszczędziłem na siłowni . U mnie robiła to koparka a i tak zajęło jej to sporo czasu. Tak więc wyobrażam sobie jaka to katorga musiała być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.06.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 zasypywałem piaskiem fundament, to była katorga, ale przynajmniej zaoszczędziłem na siłowni . U mnie robiła to koparka a i tak zajęło jej to sporo czasu. Tak więc wyobrażam sobie jaka to katorga musiała być... Częściowo robiła to też koparka, ale częściowo trzeba było zasypać ręcznie - palety z bloczkami zostały postawione, nie tam gdzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.06.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 glazur, podłóg itp. Ale na pewno tańsze a może i zadziała super jak się postarasz Dzięki! . A czemu miałoby nie zadziałać. Ma działać i już!! Nie chodziło mi o to czy w ogóle zadziała bo to oczywiste ale o to jak zadziała- bo może działac srednio, marnie albo super Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 04.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 ...zabrałem się za kucie otworów pod wentylację mechniczną... Zdecydowałeś się już na jakieś rozwiązanie (firmę)?. Czy tylko tak dla sportu . pzdr. M. W zasadzie to tak dla sportu . A na serio to nie będę szukał żadnej firmy. Sam rozprowadzę rury. Może nie będzie to tak sprawne jak być powinno, ale tylko na takie rozwiązanie mnie stać. Myślałem o centralce (rekuperatorze), bo ja się "właśnie decyduję" . Kanały, nawiewniki i inne duperele też oczywiście zamontuję sam, bo nie mógłbym spojrzeć w lustro gdybym zapłacił dodatkowe parę kzł (których nie mam ). pzdr. M. PS. nie zapomnij o odpływie skroplin z miejsca gdzie będzie rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.06.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 a jednak się kręci! A betoniarka jest pewnie śliczna - pomarańczowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 26.06.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 a jednak się kręci! A betoniarka jest pewnie śliczna - pomarańczowa? A jakże! Pomarańczowa! . Widać ją na pierwszej fotce z wczorajszego dnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 29.06.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 mam pytaniea w zasadzie dwa: jaka jest powierzchnia towjego domu i ile w przyblizeniu kosztował cie stan surowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 mam pytaniea w zasadzie dwa: jaka jest powierzchnia towjego domu i ile w przyblizeniu kosztował cie stan surowy? Odpowiedź poszła na priva . ps. ale masz fajny domek... a te wnętrza!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 29.06.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dzieki, wlasnie ja studiuje (te odpowiedz ) i ogladam projekt. Podoba mi sie i chyba sie nad nim zastanowie. Wysokosc scianki kolankowej jest podana na okolo 1,5 metra, czy w tej sytuacji mozesz zobaczyc przez okno polaciowe cos oprocz blekitu nieba (lub gornej partii drzew)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.06.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dzieki, wlasnie ja studiuje (te odpowiedz ) i ogladam projekt. Podoba mi sie i chyba sie nad nim zastanowie. Wysokosc scianki kolankowej jest podana na okolo 1,5 metra, czy w tej sytuacji mozesz zobaczyc przez okno polaciowe cos oprocz blekitu nieba (lub gornej partii drzew)? Ciesze się, że projekt się podoba . Ale o ile dobrze kojarzę, to Ty już nie chcesz domu z poddaszem, ze skosami ani z garażem jednostanowiskowym... a w nim wszystko to jest . A co do okien połaciowych to tak wysoko zrobiliśmy tylko w dwóch pomieszczeniach - w sypialni od północy i w łazience. W pozostałych dwóch pokojach okna są niżej (choć były z tym pewne problemy). No i tam gdzie okna są wysoko nic poza błękitem nieba i szczytami okolicznych drzew nie widać. Trzeba pamiętać jednak, że im okna wyżej, tym w pokojach jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts