wbrat 02.09.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Wspaniała gra światła na twojej działce OP jakiej porze dnia robiłeś zdjęcia Te ostatnie zdjęcia robiłem po pracy - gdzieś tak ok. 17tej. Ale mam wrażenie że tam cały czas jest fajna gra świateł... . Dziś na działce doszły szalunki ław, choć jeszcze nie całe. Przyjechały też pręty na zbrojenie (bez fi12, które ma być jutro). Jednak kierownik mówi, że zalewać będziemy dopiero we wtorek lub środę, bo trochę im się zejdzie ze zbrojeniem - jak to określił - przy tym pośpiech nie jest wskazany - lepiej robić dzień dłużej, ale tak, żeby było ok. W sumie trudno się nie zgodzić. Z dobrych wiadomości: w przyszłym tygodniu ekipa już w pełnym składzie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 02.09.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Cześć Nadrabiam zaległości w czytani, a u Ciebie ładne postępy. Faktycznie wydatki teraz spore, wiec jedna reką trzymajcie kieszeń a drugą aparat, żbyśmy widzieli postępy Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.09.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Martka: Witam, witam! . Przeglądałem sobie co nieco Twój dziennik. U mnie niby duże postępy?? Ja raczkuje dopiero!! A jeśli chodzi o koszty, to myślałem, że stal mnie bardziej po kieszeni uderzy. Coś ok.1tys zl zapłaciłem, a częściowo na strop to ma też pójść... (domyślam się, że dopiero przy stropie stal będzie droga...). Dziś niestety zapomniałem zabrać aparat , ale jutro nadrobię zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.09.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 No i jak pachniał pierwszy lany beton na budowie Żadnych słów zachwytu bo paniom to zazwyczaj ten pierwszy zapach bardzo wbija sie w głowę Gratulki, podstawy do dajszej budowy masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 08.09.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 No i jak pachniał pierwszy lany beton na budowie Żadnych słów zachwytu bo paniom to zazwyczaj ten pierwszy zapach bardzo wbija sie w głowę Gratulki, podstawy do dajszej budowy masz Hmm... nie pamietam, zeby jakos pachnial. Ale moze to dlatego, ze podczas zalewania bylem juz naprawde zmeczony. Glownie przez to, ze strasznie denerwowalem sie, czy ilosc, ktora zamowilem wystarczy, czy np. okaze sie ze 0,5m3 bedzie trzeba "domawiac" (z reszta nie wiem nawet jak by to mozna bylo to zrobic - przeciez grucha z 0,5m3 nie przyjedzie). Przez ten stres pod koniec dnia ledwo na oczy patrzylem (no, dodatkowo tego samego dnia zamawialem jeszcze piach, kupowalem bloczki bet. i wiele innych "drobnych" rzeczy (izolacje, cement itp.)). Tak wiec poszedlem spac strasznie zmeczony, choc przyznaje ze bardzo szczesliwy . Nareszcie koniec kopania dolow - dom nareszcie zacznie isc w gore! ps. pierwsza partia bloczkow lezy juz na placu, dzis ma przyjechac druga - ostatnia. Tak wiec wszystko juz gotowe do sobotniego murowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.09.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 No no - jak już grosik poszedł w ruch to teraz robota nabierze prędkości. Moze trzeba było coś więcej położyć Pozdrawiam i życzę bezstresowych postępów w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 14.09.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 No no - jak już grosik poszedł w ruch to teraz robota nabierze prędkości. Moze trzeba było coś więcej położyć Kierownik budowy próbował nas przekonać, żebyśmy banknoty kładli, bo bilon to zardzewieje i będzie problem, ale się nie daliśmy . ps. oj, ale zimno dziś rano było. Czuje, że nocne przymrozki się zbliżają a gdzie u mnie jeszcze do zalewania stropu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.09.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 No no - jak już grosik poszedł w ruch to teraz robota nabierze prędkości. Moze trzeba było coś więcej położyć A ja gdzieś wyczytałem, że jak się zamuruje monetę, to dom później wyciąga z właściciela pieniądze i dlatego postanowiłem nic nie zamurowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.09.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 No no - jak już grosik poszedł w ruch to teraz robota nabierze prędkości. Moze trzeba było coś więcej położyć A ja gdzieś wyczytałem, że jak się zamuruje monetę, to dom później wyciąga z właściciela pieniądze i dlatego postanowiłem nic nie zamurowywać. A może jak nic nie dostanie to się upomina ja tam nawrzucałam sporo pieniążków Fajne te twoje pokoje A styropian to specjalnie w kolorze różowym Całkiem miło to wyglada aż szkoda będzie go zakrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 26.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 wbrat, drogi był ten różowy styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 26.09.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 wbrat, drogi był ten różowy styropian Oj, drogi był straszliwie... "normalny" kosztuje ok. 150 zł/m3 a ten kosztował 530 zł/m3. Przyznam, że decyzja co do tego styropianu, to do tej pory największy dylemat, który musieliśmy rozwiązać. Oby takich problemów było jak najmniej, bo są one strasznie męczące... no, ale decyzja zapadła i nie żałujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 26.09.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 wbrat, drogi był ten różowy styropian Oj, drogi był straszliwie... "normalny" kosztuje ok. 150 zł/m3 a ten kosztował 530 zł/m3. Przyznam, że decyzja co do tego styropianu, to do tej pory największy dylemat, który musieliśmy rozwiązać. Oby takich problemów było jak najmniej, bo są one strasznie męczące... no, ale decyzja zapadła i nie żałujemy No właśnie - tak myślałem. Ja też w projekcie miałem styropian ekstrudowany, ale dałem zwykły FS-20, myślę że różnicy nie odczuję, a w kieszeni sporo zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.09.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 No właśnie - tak myślałem. Ja też w projekcie miałem styropian ekstrudowany, ale dałem zwykły FS-20, myślę że różnicy nie odczuję, a w kieszeni sporo zostało Też długo się wahaliśmy, czy nie dać FS20, ale z dokładniejszej kalkulacji wyszło, że różnica w cenie nie będzie aż tak ogromna: po pierwsze zamiast 10 cm daliśmy 5 cm (u nas w projekcie był FS20 a ekstrudowany jest cieplejszy. Chciałem dać 7cm, ale wszędzie były tylko 5tki i 10tki - na inny musiałbym czekać ponad tydzień). Po drugie odszeszło kupno folii, dodatkowej warstwy dysperbitu itp. Tak więc ostatecznie cena wyszła ok. 1,5 razy wyższa (a nie prawie 4 razy wyższa jak wynika z różnicy w cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekT 29.09.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Andrzejka A na ile osób buduje? Hmm... to się dopiero okaże ... poki co jest nas dwoje, potem myślimy, że czworo .... no i może jakiś piesek albo dwa .... !! O przepraszam! Rozumiem że Filip i Saku pierwsi zarezerwowali sobie miejsce, ale ja przecież też muszę gdzieś mieszkać! Chyba mnie nie zostawicie na tym podłym blokowisku? Ja chce do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matello 03.10.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 TomekT: O przepraszam! Rozumiem że Filip i Saku pierwsi zarezerwowali sobie miejsce, ale ja przecież też muszę gdzieś mieszkać! Chyba mnie nie zostawicie na tym podłym blokowisku? Ja chce do lasu Drogi TomkuT, przecież Brat wyraźnie napisał, że miejsce dla jakiegoś pieska albo dwóch się znajdzie. Także spokojna głowa, na blokowisku nie zostaniesz. Pozdrowionka! MaT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 03.10.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Drogi TomkuT, przecież Brat wyraźnie napisał, że miejsce dla jakiegoś pieska albo dwóch się znajdzie. Także spokojna głowa, na blokowisku nie zostaniesz. Panowie, blagam... troche powagi... szkole jakis czas temu skonczylismy a widze ze nic sie nie zmienilo... . No i widze, ze musze poprosic zone, zeby nie prezentowala linka do dziennika tak publicznie... a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.10.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Bardzo bym chciała zobaczyć twoje zdjęcia ale nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 09.10.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Bardzo bym chciała zobaczyć twoje zdjęcia ale nie widzę To chyba jakies problemy na serwerze onetu, gdzie sie te zdjecia znajduja. Mam nadzieje, ze teraz jest juz dobrze - u mnie widac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Bardzo bym chciała zobaczyć twoje zdjęcia ale nie widzę To chyba jakies problemy na serwerze onetu, gdzie sie te zdjecia znajduja. Mam nadzieje, ze teraz jest juz dobrze - u mnie widac . A ja dalej nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.10.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 A ja dalej nie widzę To nie mam pomysłu o co może chodzić. Ale wszystkie Ci nie działają, czy tylko te ostatnie? Bo sprawdzałem już na 2 komputerach i jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts