Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Feniks z pracowni DOMUS

Recommended Posts

witam,

budujemy ten domek w Nowej Wsi pod Pruszkowem, jesienią mamy zamiar się wprowadzić (jak gmina podłączy kanalizację...). teraz wykańczamy wnetrza.

Aby zobaczyć zdjęcia z budowy feniksa wejdź tutaj :

http://foto.onet.pl/CyYKMAIpBjFebwUzBTEEMwQ5ATBWelBgCGsPMQRjV2MGYFUsVjAB

pozdrawiamy : Aga, Bastek i Mati

http://bbastek13.w.interia.pl/_617567_n.jpg

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

fajny domek, na zewnątrz już niewiele zostało :D

Jako ,że jestem na etapie wyboru tynku zewnętrznego pochwalcie się jaki macie- wyglada piknie :)

co teraz robicie?

kiedy przeprowadzka? o rany nie doczytalam,ale ze mnie gapa :oops:

To poprosze jakieś fotki ze środeczka :D

tynk akrylowy weber terranova saint-gobain, symbolu koloru nie pamiętam, ale jest ich 228, tak więc wybór spory. teraz zaczynam robić płyty GK na poddaszu, układać glazurę i terakotę na dole, zamówiłem drzwi wewnętrzne i generalnie zabieram się za wykończenie środka. Poza tym porządki na zewnątrz, trawa posiana, teren już prawie w całości wyrórnany. Niebawem porobię trochę fotek w środku i powklejam tutaj.

ps. Zajrzałem na link do Twojego domu - super :)

Bardzo ładnie wygląda. A możecie podąć jaki to projekt, chętnie zobaczę jak wygląda układ pomieszczeń. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia ze środka.

Powodzenia.

witam, zdjęcia ze środka niebawem, bo na razie są gołe ściany i posadzki :). Od jutra zaczynamy kłaść kafelki w kuchni. A jeśli chcesz zobaczyć szczegóły projektu to zajrzyj tutaj (nasz feniks jest lustrzanym odbiciem z drobnymi zmianami) :

http://www.wlasny-dom.pl/materialy/3_2003/feniks.swf

nie mam pomysłu na wykończenie tych kolumienek przy wejściu i na tylnym tarasie. Myślałem najpierw nad ciemnym tynkiem (typu marmurit) takim samym jak się daje na podmurówkę domu, a teraz wydaje mi się że będzie lepiej pomalować je na jasny kolor (o stopień/dwa ciemniejszy od tynku który jest położony na budynek). Co radzicie ?

• 2 weeks później...

Witam

Bastek, z chęcią pooglądam jeszcze zdjęcia z wnętrza. Juz mieliśmy przyjemność zamienić kilka słów na temat Feniksa, miałam również przyjemność zobaczyć Twoje zdjęcia.

My budujemy, a raczej mamy zamiar budować Feniksa we Wrocławiu, za ok 10 dni powinniśmy dostać pozwolenie na budowę. Wprowadzilismy kilka koniecznych dla nas zmian.

Nie wydaje Ci się,że pomieszczenie gospodarcze jest ciut małę? (szukam rozwiązania jak je troszkę powiekszyć)

pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na zdjęcia z wewnątrz, masz juz może schody?

nie mam pomysłu na wykończenie tych kolumienek przy wejściu i na tylnym tarasie. Myślałem najpierw nad ciemnym tynkiem (typu marmurit) takim samym jak się daje na podmurówkę domu, a teraz wydaje mi się że będzie lepiej pomalować je na jasny kolor (o stopień/dwa ciemniejszy od tynku który jest położony na budynek). Co radzicie ?

Ja też się zastanawiam nad słupami z przodu, z tyłu ich nie mam, ponieważ nie mam zadaszenia :) .

Chyba słupy zrobimy kwadratowe , a wykończymy do pewnej wysokości klinkierem , ale również szukam pomysłu. Początkowo marzyły mi sie takie z drewnianych bali, nie wiem, jeszcze mam trochę czasu

Witam

Bastek, z chęcią pooglądam jeszcze zdjęcia z wnętrza. Juz mieliśmy przyjemność zamienić kilka słów na temat Feniksa, miałam również przyjemność zobaczyć Twoje zdjęcia.

My budujemy, a raczej mamy zamiar budować Feniksa we Wrocławiu, za ok 10 dni powinniśmy dostać pozwolenie na budowę. Wprowadzilismy kilka koniecznych dla nas zmian.

Nie wydaje Ci się,że pomieszczenie gospodarcze jest ciut małę? (szukam rozwiązania jak je troszkę powiekszyć)

pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na zdjęcia z wewnątrz, masz juz może schody?

więcej zdjęć tutaj : http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=40375&q=feniks&k=4

nowe zdjęcia dołożę po weekendzie, kiedy przywiozę żonę, dzidzię i aparat z wakcji ;)

O którym pomieszczeniu gospodarczym mówisz ? Tym w środku domu czy za garażem ? Ja zrobię sobie jeszcze dodatkowy schowek pod schodami, a schowek za garażem oddzieliłem pełną ścianą bez drzwi od garażu. W pomieszczeniu gospodarczym koło łazienki będzie kotłownia i pralnia. Schody mam wylane z betonu, w połowie lipca przywożę od stolarza trepy dębowe do ich obrobienia i drzwi.

Cześć Bastek,

niecierpliwie czekam na zdjęcia, bardzo mi zależy na widoku schodów, właśnie jestem na etapie decyzji drewniane, czy wylewane ? chcę zrobić spiżarke pod schodami więc chyba lepiej wylewane, chociaż w projekcie sa drewniane ... :roll:

właśnie dodaję zdjęcia do albumu na onecie, za 15 minut będą :)