Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Feniks z pracowni DOMUS

Recommended Posts

taki mały domek, a jaki zgrabny :)

Jakiej firmy masz okna, i jaki kolar ? Taras chcesz zrobić z betonowych kostek? ja się właśnie nad takim zastanawiam.

Z tego co widzę to w kuchni pod oknem masz grzejnik. Czy nie będzie przeszkadzał w ustawieniu szafek? Ja myślę nad podłogówką w kuchni., ale obawiam się,że na myśleniu się skończy. Góra też fajnie wygląda, ja mam podniesioną ścianke kolankową i zastanawiam się nad wejściem do garderoby z sypialni. Mam nadzieję ,że sukcesywnie będziesz dorzucał nowe zdjęcia :)

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

taki mały domek, a jaki zgrabny :)

Jakiej firmy masz okna, i jaki kolar ? Taras chcesz zrobić z betonowych kostek? ja się właśnie nad takim zastanawiam.

Z tego co widzę to w kuchni pod oknem masz grzejnik. Czy nie będzie przeszkadzał w ustawieniu szafek? Ja myślę nad podłogówką w kuchni., ale obawiam się,że na myśleniu się skończy. Góra też fajnie wygląda, ja mam podniesioną ścianke kolankową i zastanawiam się nad wejściem do garderoby z sypialni. Mam nadzieję ,że sukcesywnie będziesz dorzucał nowe zdjęcia :)

okna Urzędowski Meranti M1, tarsa będzie z kostki betonowej - dwukolorowa szachwonica beżowo-żółta. Kuchnię już mam zaplanowaną, nad grzejnikiem będzie blat roboczy, tak więc w niczym nie będzie przeszkadzał (jest tak u moich rodziców i wszystko jest ok). Żałuję że nie podniosłem ścianki kolankowej, bo jest faktycznie dosyć nisko. No ale teraz już za późno :). Co do wejścia do garderoby z sypialni - fajne rozwiązanie, moi rodzice też to maja (przesuwana lustrzana ściana), ale jakoś nie wydawało mi się potrzebne.

Jak będą postępy na budowie to będą nowe zdjęcia ;)

pzdr

'w kotłowni zadomowił się już kociołek c.o"

a jaki, bo wygląda fajnie/ Będzie zasobnik?

Dzięki za wymiary schodów. Niech zatem będą 90 - siatki.

Bratek

kociołek Junkers Eurostar, kupiłem bo u rodziców taki sam działa już 5 lat i nie ma z nim żadnych problemów. Do niego będzie podłączony zasobnik 140 litrów.

domek robi wrażenie. Mamy ten sam projekt jednak nasz domek jest troszkę ciut inny w środku. Mamy też wyższą ściankę kolankową.Wejście do garderoby z klatki bardzo mi się podoba, my mamy z sypialni i troszkę żałuję.Schody mamy drewniane, kominek też narożny ale w całkiem innym stylu

Do Izka1

zdjęcie naszego domku zamieszczę kiedyś na onecie

wczoraj zrobilismy sobie 3 godzinny spacerek po okolicy i zwiedziliśmy Nową Wieś i Granice Komorów:) nie wiedziałam, ze jest jeszcze jedna (trzecia) stadnina w okolicy:)

piękne te okolice i baaardzo sie cieszę ze w nich bedę mieszkać:))

a ja się cieszę że podobają Ci się moje rodzinne strony :)

• 2 weeks później...

Cześć

Fajny domek...(podobny do mojego :D ) Mam pytanie na zdjęciu kominka w salonie na podłodze leży mozaika przemysłowa??Dobrze wypatrzyłem?

Jesli tak to napisz co to takiego ile kosztowąło kto układał i odgólnie cały koszt podłgi............będe naprawde wdzięczny.......

pozdrawiam :p

To odp. tu, mam nadzieję że Bastek się nie obrazi bo to jego stronka.

To nie jest mozaika przemysłowa, tylko niestety panele. Drewniane- dąb baltic firma Boen Hohns ok 100 zł/ m2. Też można je cyklinować w późniejszych latach.

oczywiście że sie nie obrażę :)

Widziałem Wasze zdjęcia, bardzo fajne - o ile podnieśliście ściankę kolankową w porównaniu z oryginalnym projektem ? Teraz trochę żałuję, że nie podniosłem chodciaż te 25 cm...