Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Feniks z pracowni DOMUS

Recommended Posts

o ile podnieśliście ściankę kolankową w porównaniu z oryginalnym projektem ?

scianka poszla do goty o jakies dwa pustaki (ok pół metra).Faktycznie lepiej chyba byłoby zrobić 25 cm. bo nawet okna dachowe sa jakby ciut za wysoko. Zeby wyjrzec przez okno dachowe musze taborecik sobie podstawic :p

Wiecej foto na http://giganet.okey.pl/~jbkr/fenix/

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak :)

Na dole są powiększone z dwóch wzgledów

1- zakładamy żaluzje i zostały od góry powiekszone o ok 18 cm

2- z przodu nasza Świetna Ekipa Budowlana zrobiła parapet na 80 nie patrzyła w projekt (obecnie jest już na 110)

Obecnie czekamy na więźbę z tartaku i za tydzień rusza dach !!!

Miała być już 7 VII zrobiona !!!:(

tak :)

Na dole są powiększone z dwóch wzgledów

1- zakładamy żaluzje i zostały od góry powiekszone o ok 18 cm

2- z przodu nasza Świetna Ekipa Budowlana zrobiła parapet na 80 nie patrzyła w projekt (obecnie jest już na 110)

Obecnie czekamy na więźbę z tartaku i za tydzień rusza dach !!!

Miała być już 7 VII zrobiona !!!:(

ech.. z tymi opóźnieniami.... Mój stolarz z drzwiami też się spóźnia już ponad 3 tygodnie.... :cry:

Mam pytanko. Na jaki wkład kominkowy się zdecydowałeś?

Na wkładzie akurat maksymalnie oszczędziłem, kupiłem najprostszy (czytaj najtańszy) z marketu budowlanego - z dwóch powodów :

po pierwsze nie mam zamiaru często używać, ani tym bardziej ogrzewac nim domu (chociaz kanały na ciepłe powietrze na poddaszu wypuściłem) a po drugie mój tata tez kupił coś takiego 5 lat temu i on paląc dosyć często zimą (2-3 razy w tygodniu) nie miał z takim wkładem nigdy żadnego problemu.

Witam,

widzę Bastek, że zaglada do Ciebie coraz więcej feniksowiczów :)

My również myślimy nad kominami. W projekcie jest schiedel, ale zastanawiamy się czy nie zrobić kom-went (czy jakoś tak).

Kia, rzeczywiście jakieś wielkie te okna u Ciebie z przodu, czy parapet nie będzie przeszkadzał w ustawieniu szafek kuchennych ?

Mamy już pozwolenie na budowę może uda sie rozpocząć we wrześniu :)

Do Izka 1: nie czytasz uważnie! :wink: O wielkosci okien pisalismy kilka postów wyżej! Na inne pytania też juz gdzieś chyba odpowiadaliśmy, ale oczywiście możemy powtórzyć, tylko chyba przeniosę odpowiedź na ogólną stronę o feniksie, bo to jednak strona Bastka!

Hej Bastek

czekam i jestem ciekawa jak wyszedł ten taras. Ja z tyłu domu nie planuję zadaszenia, ani wylewanego tarasu tylko właśnie taki jak Ty robisz u siebie

dołożyłem dwa zdjęcia, ten taras z kostki jeszcze nie skończony ale z grubsza widać o co chodzi - za parę dni wrzucę do albumu kilka dokładniejszych fotek tarasu i drzwi wewnętrznych, bo w końcu w środę mam je mieć :)

Bastek mam pytanko czy w daszkach nad tarasami zachowałeś kąt wg projehktu 20 stopni czy zwiększyłeś .

Mój dekarz stwierdził że masz większy- 30 stopni :)

My zwiększamy do 25 i wydłużamy je troszkę - tzn krokiew

i jeszcze jedno czy zabudowywałeś daszki czy widoczny jest dach ?

my myślimy o zabudowie ok 4 cm od łuku

Bastek mam pytanko czy w daszkach nad tarasami zachowałeś kąt wg projehktu 20 stopni czy zwiększyłeś .

Mój dekarz stwierdził że masz większy- 30 stopni :)

My zwiększamy do 25 i wydłużamy je troszkę - tzn krokiew

i jeszcze jedno czy zabudowywałeś daszki czy widoczny jest dach ?

my myślimy o zabudowie ok 4 cm od łuku

Jaki jest kąt to prawdę mówiąc nie wiem, teoretycznie był robiony wg projektu....

A jeśli chodzi o zabudowę to nie bardzo rozumiem pytania :-? - chodzi Ci o zabudowę daszków od dołu ?