jus 18.07.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 o ile podnieśliście ściankę kolankową w porównaniu z oryginalnym projektem ? scianka poszla do goty o jakies dwa pustaki (ok pół metra).Faktycznie lepiej chyba byłoby zrobić 25 cm. bo nawet okna dachowe sa jakby ciut za wysoko. Zeby wyjrzec przez okno dachowe musze taborecik sobie podstawic Wiecej foto na http://giganet.okey.pl/~jbkr/fenix/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 23.07.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 My podnieślismy o jedną Silkę i mamy nadzieję, że będzie ok.I mamy już troche zdjęć!http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=41732&q=nasz%20feniks&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 24.07.2005 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 My podnieślismy o jedną Silkę i mamy nadzieję, że będzie ok. I mamy już troche zdjęć! http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=41732&q=nasz%20feniks&k=2 Widzę, że prace idą pełną parą i chyba powiększyliście też otwory pod okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 24.07.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 tak Na dole są powiększone z dwóch wzgledów 1- zakładamy żaluzje i zostały od góry powiekszone o ok 18 cm 2- z przodu nasza Świetna Ekipa Budowlana zrobiła parapet na 80 nie patrzyła w projekt (obecnie jest już na 110) Obecnie czekamy na więźbę z tartaku i za tydzień rusza dach !!! Miała być już 7 VII zrobiona !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 24.07.2005 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 tak Na dole są powiększone z dwóch wzgledów 1- zakładamy żaluzje i zostały od góry powiekszone o ok 18 cm 2- z przodu nasza Świetna Ekipa Budowlana zrobiła parapet na 80 nie patrzyła w projekt (obecnie jest już na 110) Obecnie czekamy na więźbę z tartaku i za tydzień rusza dach !!! Miała być już 7 VII zrobiona !!! ech.. z tymi opóźnieniami.... Mój stolarz z drzwiami też się spóźnia już ponad 3 tygodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 24.07.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 no no To chyba będą DĘBOWE MOCNE te drzwi jeżeli tyle "warzone" i mierzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 25.07.2005 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 no no To chyba będą DĘBOWE MOCNE te drzwi jeżeli tyle "warzone" i mierzone "Dębowe Mocne" się poleje jak mi je w końcu przywiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 26.07.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mam pytanko. Na jaki wkład kominkowy się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 26.07.2005 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Mam pytanko. Na jaki wkład kominkowy się zdecydowałeś? Na wkładzie akurat maksymalnie oszczędziłem, kupiłem najprostszy (czytaj najtańszy) z marketu budowlanego - z dwóch powodów : po pierwsze nie mam zamiaru często używać, ani tym bardziej ogrzewac nim domu (chociaz kanały na ciepłe powietrze na poddaszu wypuściłem) a po drugie mój tata tez kupił coś takiego 5 lat temu i on paląc dosyć często zimą (2-3 razy w tygodniu) nie miał z takim wkładem nigdy żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 27.07.2005 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam, widzę Bastek, że zaglada do Ciebie coraz więcej feniksowiczów My również myślimy nad kominami. W projekcie jest schiedel, ale zastanawiamy się czy nie zrobić kom-went (czy jakoś tak). Kia, rzeczywiście jakieś wielkie te okna u Ciebie z przodu, czy parapet nie będzie przeszkadzał w ustawieniu szafek kuchennych ? Mamy już pozwolenie na budowę może uda sie rozpocząć we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 27.07.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 KIA, a gdzie powstaje Twój Feniks? Ile kosztuje Cię stan surowy ? (robocizna) ile kierownik budowy? Czy możesz się pochwalić jakie wprowadziłaś zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 27.07.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Bastek,jak prace wykończeniowe, jestem ciekawa jak wyglada taras, zapowiadał się ciekawie, masz jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 27.07.2005 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Bastek, jak prace wykończeniowe, jestem ciekawa jak wyglada taras, zapowiadał się ciekawie, masz jakieś fotki? przez ostatnie 2 tygodnie tylko trawę skosiłem trzeba było troszkę odpocząć, ale od piątku bierzemy się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 28.07.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Do Izka 1: nie czytasz uważnie! O wielkosci okien pisalismy kilka postów wyżej! Na inne pytania też juz gdzieś chyba odpowiadaliśmy, ale oczywiście możemy powtórzyć, tylko chyba przeniosę odpowiedź na ogólną stronę o feniksie, bo to jednak strona Bastka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 31.07.2005 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Bastek, jak prace wykończeniowe, jestem ciekawa jak wyglada taras, zapowiadał się ciekawie, masz jakieś fotki? wczoraj chcieliśmy skończyć ten taras, ale burza nie pozwoiła . Jutro postaram się dodać fotki tego, co zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 31.07.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Hej Bastek czekam i jestem ciekawa jak wyszedł ten taras. Ja z tyłu domu nie planuję zadaszenia, ani wylewanego tarasu tylko właśnie taki jak Ty robisz u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 01.08.2005 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Hej Bastek czekam i jestem ciekawa jak wyszedł ten taras. Ja z tyłu domu nie planuję zadaszenia, ani wylewanego tarasu tylko właśnie taki jak Ty robisz u siebie dołożyłem dwa zdjęcia, ten taras z kostki jeszcze nie skończony ale z grubsza widać o co chodzi - za parę dni wrzucę do albumu kilka dokładniejszych fotek tarasu i drzwi wewnętrznych, bo w końcu w środę mam je mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 02.08.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Hej Bastek właśnie o coś takiego mi chodzi, zastanawiam się czy nie wyłożyć całości tarasu "na okrągło", tak jak u Ciebie zrobiona jest palisadka . Ale daleko mi jeszcze do tego. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 03.08.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Bastek mam pytanko czy w daszkach nad tarasami zachowałeś kąt wg projehktu 20 stopni czy zwiększyłeś . Mój dekarz stwierdził że masz większy- 30 stopni My zwiększamy do 25 i wydłużamy je troszkę - tzn krokiew i jeszcze jedno czy zabudowywałeś daszki czy widoczny jest dach ? my myślimy o zabudowie ok 4 cm od łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 03.08.2005 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Bastek mam pytanko czy w daszkach nad tarasami zachowałeś kąt wg projehktu 20 stopni czy zwiększyłeś . Mój dekarz stwierdził że masz większy- 30 stopni My zwiększamy do 25 i wydłużamy je troszkę - tzn krokiew i jeszcze jedno czy zabudowywałeś daszki czy widoczny jest dach ? my myślimy o zabudowie ok 4 cm od łuku Jaki jest kąt to prawdę mówiąc nie wiem, teoretycznie był robiony wg projektu.... A jeśli chodzi o zabudowę to nie bardzo rozumiem pytania - chodzi Ci o zabudowę daszków od dołu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts