KIA 04.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Właśnie o to mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 04.08.2005 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Właśnie o to mi chodzi obydwa daszki mam zabudowane od dołu - daszek nad wejściem na płasko, a nad tarasem z tyłu zabudowa dopasowana jest do kształtu daszku - wrzuciłem zdjęcia zabudowy daszków do albumu (i pierwsze zdjęcia jeszcze niezamontowanych drzwi wew.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 08.08.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Bastek,Jaką masz grubość ocieplenia sciany fundamentowej? Zostawiliście zbrojenie słupków ścianki kolankowej i wieńca poddasza tak jak w projekcie , czy zmniejszyliście ją? Czy robiliście nadciąg nad wykuszem ? Zmieniałeś coś w konstrukcji budynku? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 08.08.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Bastek, Jaką masz grubość ocieplenia sciany fundamentowej? Zostawiliście zbrojenie słupków ścianki kolankowej i wieńca poddasza tak jak w projekcie , czy zmniejszyliście ją? Czy robiliście nadciąg nad wykuszem ? Zmieniałeś coś w konstrukcji budynku? pozdrawiam Ściany fundamotowe ocieplałem 5cm, posadzki na parterze 10 cm. Słupki i wieniec oczywiście zbrojone-zbrojenie słupków połączone ze zbrojeniem stropu nad parterem, bo inaczej dach by się nie miał na czym trzymać - a jego konstrukcja jest dość solidna. Z tego co pamiętam żadnych zmian w projekcie nie robiliśmy (poza ścianami działowymi i likwidacją niektórych okien), ale jeszcze zajrzę do projektu żeby się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 08.08.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Hej jeśli chodzi o te słupki, to mój wykonawca stwierdził ,że są przesadnie uzbrojone (zbyt dużo zbyt grubych prętów) Muszę to skonsultować z konstruktorem, ale skoro mu tak wyszło z obliczeń, to widać tak powinno być pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 09.08.2005 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Hej jeśli chodzi o te słupki, to mój wykonawca stwierdził ,że są przesadnie uzbrojone (zbyt dużo zbyt grubych prętów) Muszę to skonsultować z konstruktorem, ale skoro mu tak wyszło z obliczeń, to widać tak powinno być pzdr feniks ma ciężką konstrukcję dachu (w projekcie przewidziano dachówkę jako pokrycie, która też odpowiednio waży), dlatego zastosowano grube pręty - jeśli kładziesz blachę to pewnie można użyć cieńszych, tak samo "odchudzić" troche więźbę, ale ja nie robiłem takich zmian, może kiedyś przy remoncie położę dachówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 11.09.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Hej Bastek!Co tam u Ciebie nowego? Czekamy na kolejne fotki! Poza tym mamy pytanko. Czy pozostawiłeś grzejnik kuchenny pod oknem? Czy w salonie masz kaloryfery jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 11.09.2005 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Hej Bastek! Co tam u Ciebie nowego? Czekamy na kolejne fotki! Poza tym mamy pytanko. Czy pozostawiłeś grzejnik kuchenny pod oknem? Czy w salonie masz kaloryfery jak w projekcie? Jutro wrzucę nowe zdjęcia, jak żona odda mi aparat, bo pojechała do rodziny Trochę się działo, kończymy robić ogrodzenie, mała łazienka już w zasadzie gotowa, taras też skończony, schody wejściowe i balkonik obłożone gresem, jutro facet od płytek zaczyna układać resztę towaru na parterze. W kuchni grzejnik mam pod oknem, takie samo rozwiązanie jest u moich rodziców i sprawdza się bardzo dobrze (wrzucę zdjęcie tu na forum żebyś mogła zobaczyć jak to jest zabudowane). A co do grzejników w saleonie to mam w wykuszu i po obydwu stronach wyjścia na taras - nie wiem czy tak samo było w projekcie, bo nie mam go pod ręką. Ale potem sprawdzę. A jak Wasze postepy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 11.09.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Postępy widać cały czas!Mamy już dach, a pod koniec przyszłego tygodnia (jeśli zostaną dotrzymane terminy!) będą już okna. W stopce jest link do albumu, więc można zobaczyć na jakim etapie jesteśmy.Co do grzejników, to tak właśnie jest w projekcie, ale zastanawiałam się czy to także praktyczne rozwiązanie. Ponieważ chciałabym mieć meble na ścianie z oknem w kuchni, nie wiem jak to się ma do grzejnika. No i przy drzwiach tarasowych ten sam problem, bo planowałam jakieś niewielkie mebelki od drzwi tarasowych w stronę wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 13.09.2005 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 kilka nowych zdjęć dołożyłem do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 14.09.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Oczywiście zdjęcia obejrzane! Zapowiada się ładna posadzka na dole! Czy cała podłoga na dole to płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 14.09.2005 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Oczywiście zdjęcia obejrzane! Zapowiada się ładna posadzka na dole! Czy cała podłoga na dole to płytki? Płytki są położone do kominka, w piątek zrobie zdjęcia (tylko fugi zostały do zrobienia). Reszta dołu będzie w panelach. Po obejrzeniu Twoich zdjęć przeniosłem się rok w czasie, jakbym patrzył na swoją budowę, fajne uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 20.09.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 bardzo ciekawy projekt,podobało mi się bardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 22.09.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć fotki mojego Feniksa w trakcie budowy to tutaj Zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 22.09.2005 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć fotki mojego Feniksa w trakcie budowy to tutaj http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=44031&q=Feniks&k=6 mury pną się do góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.09.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam wszystkich,Już niedługo (mam nadzieje) dostanę w końcu warunki zabudowy. Jak do tej pory z projektów które przeglądałem najbardziej podoba mia się Feniks. Zdjęcia z budowy tylko utrwalaja mnie w tym przekonaniu.Czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Feniksa? Chciałbym zobaczyć ten dom na "żywo" Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 23.09.2005 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam wszystkich, Już niedługo (mam nadzieje) dostanę w końcu warunki zabudowy. Jak do tej pory z projektów które przeglądałem najbardziej podoba mia się Feniks. Zdjęcia z budowy tylko utrwalaja mnie w tym przekonaniu. Czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Feniksa? Chciałbym zobaczyć ten dom na "żywo" Pozdrawiam, Konrad mój rośnie pod Warszawą, a i obiektem kilku wycieczek "rozpoznawczych" także już był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 26.10.2005 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witam wszystkich, Już niedługo (mam nadzieje) dostanę w końcu warunki zabudowy. Jak do tej pory z projektów które przeglądałem najbardziej podoba mia się Feniks. Zdjęcia z budowy tylko utrwalaja mnie w tym przekonaniu. Czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Feniksa? Chciałbym zobaczyć ten dom na "żywo" Pozdrawiam, Konrad i jak Konrad, ostateczna decyzja co do projektu podjęta ? Dla chętnych - dołożyłem kilka fotek do albumu, w listopadzie będą montowane meble kuchenne i balustrady, teraz kończymy układanie podłóg. Potem malowanie i ... może uda się wprowadzić w tym roku Ale jest jeszcze jeden problem - gmina miała dociągnąć do nas kanalizację do końca października, ale już wiadomo że będzie ok 2 miesięcy opóźnienia.. pozdrowienia dla budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.11.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witam wszystkich, Już niedługo (mam nadzieje) dostanę w końcu warunki zabudowy. Jak do tej pory z projektów które przeglądałem najbardziej podoba mia się Feniks. Zdjęcia z budowy tylko utrwalaja mnie w tym przekonaniu. Czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Feniksa? Chciałbym zobaczyć ten dom na "żywo" Pozdrawiam, Konrad i jak Konrad, ostateczna decyzja co do projektu podjęta ? Dla chętnych - dołożyłem kilka fotek do albumu, w listopadzie będą montowane meble kuchenne i balustrady, teraz kończymy układanie podłóg. Potem malowanie i ... może uda się wprowadzić w tym roku Ale jest jeszcze jeden problem - gmina miała dociągnąć do nas kanalizację do końca października, ale już wiadomo że będzie ok 2 miesięcy opóźnienia.. pozdrowienia dla budowniczych Dzisiaj dopiero odebrałem Warunki Zabudowy. Mogłem 2 tygodnie temu, ale wtedy musiałbym zmieniać dach w projekcie. Jak do tej pory nie znalazłem bardziej odpowiadającego mi projektu. Teraz przyspiesze prace nad wyborem projektu. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 22.12.2005 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 doczekałem sie nareszcie mebli kuchennych (chociaż lodówka nie do końca zabudowana - wysyłając stolarzowi symbole sprzętu do zabudowy pomyliłem oznaczenie lodówki , po nowym roku ją poprawią), w kuchni pozostały jeszcze drobne poprawki z elektryką, obrobienie parapetu itp. Położyliśmy również parkiet w salonie, po świętach bedziemy go cyklinowac i lakierować, jak również podłogi na poddaszu. Zacząłem tez malowanie ścian, w dzwi wstawiłem szybyi zamontowałem klamki i temu podobne drobiazgi - efekty niektórucyh prac na nowych zdjęciach w albumie. Niestety, cały czas nie mam podłączonej kanalizacji, no i facet od balustrad spóźnia się już ponad miesiąc, przez co nie możemy obłożyć schodów wewnętrznych drewnem... Wesołych Świąt i Szczęśliwego nowego Roku dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts