Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

propozycja za stan surowy otwarty - Warszawa

Zdziebdzio

Recommended Posts

co myslicie o tej wycenie robocizny?:

-wykopy pod lawy oraz zazbrojenie i zabetonowanie

-fundamenty z bloczku betonowego, stan zero

-mury parteru, kominy

-strop nad parterem

-obmurowka i wience na poddasze i kominy

-wiezba dachu z drzewa impregnowanego

-deskowanie dachu jednostronnie i przybicie papy

-schody

-chudziak

-tarasy

wszystko za 29 tys., ich sprzet, ekipa sprawdzona i pewna. Dom ma 220 metrow pow. zabudowy, budowa w Warszawie.

drogo, czy nie??

:-?

Jak na ceny w Wwie i ekipa godna zaufania ( coby nie dzwonili co 5 minut , ze im cementu zabraklo, bo majster d.... :wink: )

to chyba nie jest zle.

Wole dac pare zloty wiecej i miec pewnosc, ze przy wykonczeniówce nie doloze np. do tynków, bo "Panie sciany trza wyrównac !!!"

Pozdro

J

Witam !! Jest to moj pierwszy post na tym forum - i moje pierwsze doświadczenia z budowa upragnionego domu, a więc:

Firma którą wybrałem spośród 15 ktore odpowiedzialy na moje ogloszenie w prasie lokalnej , wybuduje mi stan surowy i pokryje dach dachówką - do mnie należało tylko wytyczenie miejsca pod dom przez geodete i doprowawdzenie prądu i wody. Wykopy i wszystko co dalej pod samą dachówkę bez posadzek należy do wykonawcy, a teraz to co najważniejsze cena : za to wszystko zapłacę 13 000,- (przedział cen wahał się od 11tys do 23tys za ten sam zakres robót) wszystkie materiały sam załatwiam w hurtowniach , jeszcze jedno - dom ma powierzchni użytkowej 115 m2, bez piwnicy i bez garażu , dach dwuspadzisty o powierzchni około 190m2 - firma sprawdzona na kilku budowach ,solidna-rodzinna. Takie są ceny na Kaszubach, przy bezrobociu powyżej 30%

Pozdrawiam wszystkich !!

Jędrek z Kaszub