Zdziebdzio 06.06.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 co myslicie o tej wycenie robocizny?: -wykopy pod lawy oraz zazbrojenie i zabetonowanie -fundamenty z bloczku betonowego, stan zero -mury parteru, kominy -strop nad parterem -obmurowka i wience na poddasze i kominy -wiezba dachu z drzewa impregnowanego -deskowanie dachu jednostronnie i przybicie papy -schody -chudziak -tarasy wszystko za 29 tys., ich sprzet, ekipa sprawdzona i pewna. Dom ma 220 metrow pow. zabudowy, budowa w Warszawie. drogo, czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.06.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Khm, jakby to było 25k to cena pewnie byłaby dobra - zwazywszy na rozmiary chałupki. Negocjuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 06.06.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 chyba troszki za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Jak na ceny w Wwie i ekipa godna zaufania ( coby nie dzwonili co 5 minut , ze im cementu zabraklo, bo majster d.... ) to chyba nie jest zle. Wole dac pare zloty wiecej i miec pewnosc, ze przy wykonczeniówce nie doloze np. do tynków, bo "Panie sciany trza wyrównac !!!" Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 06.06.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Cena jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędrek z Kaszub 06.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witam !! Jest to moj pierwszy post na tym forum - i moje pierwsze doświadczenia z budowa upragnionego domu, a więc:Firma którą wybrałem spośród 15 ktore odpowiedzialy na moje ogloszenie w prasie lokalnej , wybuduje mi stan surowy i pokryje dach dachówką - do mnie należało tylko wytyczenie miejsca pod dom przez geodete i doprowawdzenie prądu i wody. Wykopy i wszystko co dalej pod samą dachówkę bez posadzek należy do wykonawcy, a teraz to co najważniejsze cena : za to wszystko zapłacę 13 000,- (przedział cen wahał się od 11tys do 23tys za ten sam zakres robót) wszystkie materiały sam załatwiam w hurtowniach , jeszcze jedno - dom ma powierzchni użytkowej 115 m2, bez piwnicy i bez garażu , dach dwuspadzisty o powierzchni około 190m2 - firma sprawdzona na kilku budowach ,solidna-rodzinna. Takie są ceny na Kaszubach, przy bezrobociu powyżej 30% Pozdrawiam wszystkich !!Jędrek z Kaszub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 07.06.2005 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 zdecydowalismy sie jednak na ta ekipe moj maz wytargowal 26 tys. Bardzo sie ciesze!!!!! Tez mi sie wydaje ze lepiej dolozyc 3-4 tysiaki i miec spradzonych i pewnych - jak juz mi postawia dom to dam znac jacy sa naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 07.06.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 zdecydowalismy sie jednak na ta ekipe moj maz wytargowal 26 tys. Bardzo sie ciesze!!!!! Tez mi sie wydaje ze lepiej dolozyc 3-4 tysiaki i miec spradzonych i pewnych - jak juz mi postawia dom to dam znac jacy sa naprawde. Podpisujecie z nimi jakąs umowę? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 07.06.2005 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 jasne ze TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 08.06.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 My za swój mamy 23 K pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts