Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w maliniaku - malinkowe komentarze

Aggi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 168
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Noooo.....

Nic się tu nie działo, już wiem dlaczego....

Znalazłem Twój inny wątek i wszystko już jasne.

Ale pamiętaj o bombie atomowej i DO ROBOTY!!!

Nie bój się kredytu, to nie takie straszne (sam sobie to powtarzam :wink: )

Z kim miałaś zamiar budować, że zrezygnowałaś z drewniaka? U nas np materiał na ściany wycenili na 36kpln (bal 24cm) a robociznę na 35k... Chyba się na nich zdecydujemy. Może nie wszystko jeszcze skreślone (jeśli chodzi o drewniaczka), co? Fajnie byłoby mieć towarzystwo podczas budowy (no wiesz, wymiana doświadczeń, rozwiązań i takie tam...). Ja chętnie dzielę się moimi pomysłami :)

Uuufff,jurand79,zmiana wynikła z tego ,ze kasa że sprzedaży mieszkania plus mały kredyt miała byc na zakup całosci materiału i montaż.Jak sam wiesz domek z bala powinien byc zrobiony właściwie za jednym zamachem i przez ludzi którzy potrafia to robić-a tych nie jest wielu i tani te nie są.

Ponieważ kasy będe miała duzo mniej to wystarczy mi na zakup materiałów na murowańca a ekipa budowlana to będzie z firmy mojego przyjaciela.W ramach wzajemnej pomocy-on mi ekipe -ja jemu papierkową robotę do przetargów przez rok.Uważam że sie opłaci kazdej ze stron.Ja sie nie znam na budowie,on na programach komuterowych.

Inspektor nadzoru to wujek-tez obiecał pomóc.

Gdybym budowała z bala musiałabym zatrudnic profesjonalna firme,wziać duzy kredyt którego sie boje poprostu.Nikogo kto sie zna na budowie takiego domu nie mam.Projekt Celinka,który mi Xena poleciła jest taniutki w budowie,bedzie mnie na niego stać.I napewno wszystko co sie da zrobie sobie potem w drewnie.Nie chce pomocy od nikogo z rodziny,a moze kiedyś postawie jeszcze jeden dom???Jak bede bogata staruszką???Narazie postanowiłam zrobić odnowienie granic,bo chce mieć dokładnie wymierzone co do centymetra-moje to moje.

:-? :-?

AGNIESZKO ciesze sie , ze doszłaś troche do siebie po całej tej przykrej sytuacji :( :-?

Celinka to ładny domek, będę ci kibicowac w je,go budowie i trzymać kciuki 8)

Jesteś dzielna jak mało kto 8) Dasz sobie radę 8)

Pozdrawiam serdecznie 8)

A co do tego biednego skatowanego chłopaka to niestety na zadupiach też już chyba nie ma spokoju :( Zastanawiam się czasami czy wogóle gdzies na tym świecie jest spokój :roll: :roll:

Może na zadupiu żadziej zdazaja sie takie historie ale zawsze są ogromnym szokiem dla społeczności :-?

Mam nadzieję , ze ten chłopak dojdzie pomału do siebie :-?

Witaj Agnieszko,

Dziś dopiero doczytałam, że zmieniłaś technologię.

Dobrze, że tak dzielnie wyszłaś ze zmiany tej decyzji, bo pamiętam jaka byłaś zauroczona domkiem z bala.

Życzę Ci tylko miłych niespodzianek w czasie budowy swojego domku.

pozdrawiam

Edzia

Oj Aguś,

wiedziałam, że to wszystko dobrze się skończy.

Fajnie, pogadałaś zze staruszkami. I może lepiej, że tak wyszło.

No i pogratuloawć rodzeństwa - stanęli za Tobą murem, a to gdy chodzi kasę - nie często się zdarza.

Za niezłomną postawę należy Ci się medal (ale jak za jakiś czas dołożąna dachówkę, to też będzie fajnie :wink: )

Ja w każdym razie cały czas Ci kibicuje

Ps. może zajrzyj do mnie i zobacz naz projekt.

Fundamenty wydawały się małe, ale teraz widać dużo przestrzeni, no i w łazienkach możnz oddychać.