Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w maliniaku - malinkowe komentarze

Aggi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 168
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D Andrzejka ten projekt to mi sie nawet sni,zastanawiałam sie tez nad pomysłem Maksia-Dom w prymulkach-tez cudowny.Ale znajomy budowniczy powiedział ze w Sosnówce jest jeden komin a w tamtym trzy-to podliczył podliczył i powiedział ze za te dwa dodatkowe kominy to tak cos koło 14 tys wyjdzie ,a za tyle to moge sobie zrobić kilka ładnych drewnianych elementów -np tarasik albo schody.To tez mnie przekonuje.Prosta forma,i własciwie dowolnosc w aranzacji pomieszczeń .Hmmm ale dopóki nie dostane map do celów projektowych to jestem dalej na etapie poszukiwan. :D

Agnieszko, mi tez podoba sie ten projekt :D Lubie takie domki: proste, cipłe i neskomplikowane.Widzę, że masz mętlik w głowie i jesteś w gorączkowej fazie poszukiwań projektu. Ja szukałam projektu przez rok. Nie mogłam o niczym innym myśleć :D Aż w końcu wróciłam do jednego z pierwszych- LMB 27-realizacja trwa :D

Ale dopóki nie masz map itp to mozesz poszaleć :D :wink:

Pozdrówka :D

600 pln za mapkę do celów projektowych... Ja zapłaciłem 700 pln, dostałem folię, z której projektant robi sobie tyle kopii ile potrzeba. O narożnikach działki nic nie wspominali, więc chyba było to w cenie.

Acha, byłoby taniej, ale na terenie miasta wymagana jest mapa numeryczna i ona właśnie tyle kosztuje. Jeśli byłby to teren wiejski zapłaciłbym mniej.

Tyle o moich zmaganiach z mapką... ;)

Agniesza-chyba mi brakuje twojego dziennia-od początu sierpnia jestem na forum i wydaje mi się że czytałam o maliniaku.Nic to,jeżeli sytuacja przy pomocy rodzeństwa z rodzicami się unormowała to bardzo się cieszę.Życzę powodzenia dalej.Chcę Ci napisać że projetu szukaliśmy rok-cały rok-działka 20x44,3 m,potrzebne 4 pokoje sypialne(trójka dzieci),mały-bo nie ma kasy.Znależliśmy c33 z muratora.Plany budowy na przyszły rok(bo nie ma wody ani prądu).TRZYMAMY KCIUKI!!!! :p :p

PS-mapateż nas kosztowała 600zl

• 2 weeks później...
Kroyena najprostsze pomysły sa najlepsze.Własnie sobie wydrukowałam plan Czubatki i wzięłam sie za zmiany,jedno pomieszczenie które miało być pokojem byłoby pom gosp.z którego mozna by było wchodzic tez do garażu.Powiększyłam sień o metr i nagle wszystko stało sie funkcjonalne i wygodne.Zabieram sie za strych :D kroyena zaczynam Cie lubić :oops: