andrzejka 20.09.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Sosnówka jest bardzo dobrym projektem, prosty, piękny w swojej prostocie, a jednocześnie swojski taki, no i można go naprawde sietnie budowac etapami Myśl myśl i wracaj do niego bo wart jest tego Trzymaj sie cieplutkohttp://members.lycos.co.uk/wwgo2/assets/images/sm-b__29_.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 20.09.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Andrzejka ten projekt to mi sie nawet sni,zastanawiałam sie tez nad pomysłem Maksia-Dom w prymulkach-tez cudowny.Ale znajomy budowniczy powiedział ze w Sosnówce jest jeden komin a w tamtym trzy-to podliczył podliczył i powiedział ze za te dwa dodatkowe kominy to tak cos koło 14 tys wyjdzie ,a za tyle to moge sobie zrobić kilka ładnych drewnianych elementów -np tarasik albo schody.To tez mnie przekonuje.Prosta forma,i własciwie dowolnosc w aranzacji pomieszczeń .Hmmm ale dopóki nie dostane map do celów projektowych to jestem dalej na etapie poszukiwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.09.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Agnieszko, mi tez podoba sie ten projekt Lubie takie domki: proste, cipłe i neskomplikowane.Widzę, że masz mętlik w głowie i jesteś w gorączkowej fazie poszukiwań projektu. Ja szukałam projektu przez rok. Nie mogłam o niczym innym myśleć Aż w końcu wróciłam do jednego z pierwszych- LMB 27-realizacja trwa Ale dopóki nie masz map itp to mozesz poszaleć Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 20.09.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 600 pln za mapkę do celów projektowych... Ja zapłaciłem 700 pln, dostałem folię, z której projektant robi sobie tyle kopii ile potrzeba. O narożnikach działki nic nie wspominali, więc chyba było to w cenie. Acha, byłoby taniej, ale na terenie miasta wymagana jest mapa numeryczna i ona właśnie tyle kosztuje. Jeśli byłby to teren wiejski zapłaciłbym mniej. Tyle o moich zmaganiach z mapką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 20.09.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Agniesza-chyba mi brakuje twojego dziennia-od początu sierpnia jestem na forum i wydaje mi się że czytałam o maliniaku.Nic to,jeżeli sytuacja przy pomocy rodzeństwa z rodzicami się unormowała to bardzo się cieszę.Życzę powodzenia dalej.Chcę Ci napisać że projetu szukaliśmy rok-cały rok-działka 20x44,3 m,potrzebne 4 pokoje sypialne(trójka dzieci),mały-bo nie ma kasy.Znależliśmy c33 z muratora.Plany budowy na przyszły rok(bo nie ma wody ani prądu).TRZYMAMY KCIUKI!!!! PS-mapateż nas kosztowała 600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 20.09.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 kasia64 -Wasz domek fajniutki ,chetnie poczytam Twój dziennik.Jak myslisz ile wyniesie Cie wybudowanie tego domku??Tak by mozna było w nim zamieszkać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 20.09.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Agnieszka-policzyliśmy stan surowy z dachem-60-70000.Mamy tylko mieszkanie do sprzedania ok.115-120 tys i to musi nam wystarczy,najwyżej na koniec mały kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 20.09.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Kurka a ja nigdzie nie moge znaleśc jakiejs przyblizonej wyceny tej Sosnówki.Mam nadzieje ,ze właśnie w podobnej cenie jak Ty uda mi sie wymieścic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 20.09.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Agnieszka-trzeba policzyć w miarę dokładnie potrzebne materiały ,podzwonić po hurtowniach,dowiedzieć się ile wezmą murarze-do tego dodać jeszcze 20%-to tak nam w teorii wyszło-a życie pokaże w przyszłym roku co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.09.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W03_publ_db.html tutaj jest wycena tego domku A moze juz to widziałaś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 21.09.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dzieki Aniu. Ależ cudny ten zrobiony w technologi muru pruskiego,boski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.09.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dzieki Aniu. Ależ cudny ten zrobiony w technologi muru pruskiego,boski. :Bardzo proszę Trzymam kciuki za Twój domek i całokształt budowania Wiem, ze miałaś po drodze trudne chwile.Myslę jednak, ze to co w bólu się rodzi jest najpiękniejsze. Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Aga ty z łańcucha do korby nie rezygnuj. Do łańcucha dokładasz wiadro, albo dwa. W pojemniczki owe wkładasz butelkowany płyn chmielowy i po odpowiednim czasie do rusztu jak znalazł. Klikam Tobie: Nie rezygnuj z łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.09.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 O kurde ale cudowny pomysł. Przy budowie schłodzone napoje bedą jak znalazł.Oczywiście po robocie a nie w trakcie.No coraz bardziej mi sie ta studnia podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Ciekawe gdzie ty taką kłódkę znajdziesz, jak te napoje miałyby być po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.09.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Psa przywiaże głodnego do studni ,albo nie -lepiej teściową.Nikt sie nie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ty pszczółka, ty przestań skakać z kwiatka na kwiatek. Ty se looknij co ci kroyena do Czubatki doklikał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 03.10.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 kroyena ty to masz łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Żebyśta w koszta nie brnęli to na początek wiata na podmurowce, a potem ładnie desaczkami obić, takimi co by licowały z resztą czubatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 03.10.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Kroyena najprostsze pomysły sa najlepsze.Własnie sobie wydrukowałam plan Czubatki i wzięłam sie za zmiany,jedno pomieszczenie które miało być pokojem byłoby pom gosp.z którego mozna by było wchodzic tez do garażu.Powiększyłam sień o metr i nagle wszystko stało sie funkcjonalne i wygodne.Zabieram sie za strych kroyena zaczynam Cie lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts