Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki czajnik

karolinka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam Phillipsa juz bardzo bardzo dlugo (nawet nie pamietam od kiedy, ale na pewno dluzej niz 5 lat :) ) oczywiscie z normalna grzalka. Jeszcze nigdy sie nie zepsul (odpukac :)). Ponieważ potrzebuję jeszcze jednego czajnika zaczelam zastanawiac sie nad również nad Philips'em a dokładniej modelem HD 4665. Czy ktos z Was posiada taki czajnik? Jesli tak to czy moglby moglby sie podzielic informacja co do jego zalet i wad. Dzieki :)

http://www.bestekeus.nl/shop/images/HD4665-20.jpg

• 1 month później...
Zaro , Mieczu , w takim razie Siemens designed by Porsche, by Was zadowolil, wprawdzie nie ma dzwonka ,ale ma taka funkcje, ktora utrzymuje wrzatek non stop , bardzo przydatne w czasie imprezy, no i jak wyglada... :wink: moi znajomi architekci , wzdychaja do niego jak wpadaja na kawe :D

polecam :)

Ja mam siemensa i poza wygladem nie jest to rewelacja niestety...bardzo szybko osadza sie kamien,na gornej czesci przy wlewaniu wody robi sie bialy nalot -kamien i o funkci ktora utrzymuje wode goraca nic nie wiem...

Zaro , Mieczu , w takim razie Siemens designed by Porsche, by Was zadowolil, wprawdzie nie ma dzwonka ,ale ma taka funkcje, ktora utrzymuje wrzatek non stop , bardzo przydatne w czasie imprezy, no i jak wyglada... :wink: moi znajomi architekci , wzdychaja do niego jak wpadaja na kawe :D

A mozna jakies zdjecie?

• 2 months później...

A mozna jakies zdjecie?

http://www.eshoppen.de/shop/images/artikel/TW91100.jpg a oto i on

• 4 weeks później...
  • 2 years później...

nie polecam czajnika Severin WK 3325

http://www.ceneo.pl/629057

coprawda ładny wygląd, wygodny uchwyt i funkcjonalne chowanie kabla

ALE

po zagotowaniu wody ten wygodny uchwyt staje się tak gorący że nie da się złapać czajnika, trzeba trzymać trochę niżej.. po prostu gdzies tam przez plastiki dostaje się para..

po za tym po zagotowaniu wody wrze jeszcze przez około 20 sekund zanim się wyłączy.. porażka..

a my mamy obecnie cus baaaardzo starego... chyba nawet nazwy nie ma..... jakies 11 - 12 lat temu moi rodzice wygrali to to na balu karnawalowym :lol:

sluzyl mi przez caly okres sludiow i w obecnym domu tez ladnie daje rade, nie jest glosny, ale tez nigdy nie pokusilam sie, zeby zobaczyc czy licznik od pradu nie ma zamiaru wyfrunac podczas wlaczania owego czajniczka :D

jest okropny !! bialo-czerwony, prosty do bólu i ze zwykla grzalka w srodku, ale przywiazalam sie do niego jak do domowego zwierzaczka :oops: :wink:

na szczescie (nieszczescie) od tygodnia sie buntuje.... nie wylacza sie po zagotowaniu, pokrywka sie podniszczyla, bucha spod niej parą....

ale za 2 miesiace przeprowadza :) kupilismy nowiutkiego BOSCH'a - oby dzialal, choc niekoniecznie musi byc dlugodystansowcem :D 4-5 latek sprawnego dzialania wystarczy :)