Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki czajnik

karolinka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Henku_wawa
Zaro , Mieczu , w takim razie Siemens designed by Porsche, by Was zadowolil, wprawdzie nie ma dzwonka ,ale ma taka funkcje, ktora utrzymuje wrzatek non stop , bardzo przydatne w czasie imprezy, no i jak wyglada... :wink: moi znajomi architekci , wzdychaja do niego jak wpadaja na kawe :D

polecam :)

ładny był (jest) ale zamknięcie odgórne szwankuje (zacina się) po kilku latach użytkowania.

Nie wiem o co chodzi z tym Philipsem - jedni chwalą drudzy ganią...

U nas też Philips się nie sprawdził. Zepsuły się trzy pod rząd, każdy kolejny był droższy od poprzedniego, a i tak wysiadał mniej więcej po upływie okresu gwarancji :-? Obecnie od trzech lat mamy Zelmera Crystal i chodzi jak burza :wink: Zabierzemy go napewno do nowej kuchni, tym bardziej, że "dyzajn" ma pasujący.

Philips to szajs, dobre sobie... chyba z allegro za 25zl z przesylka, z napisem filips.

Od 8lat jest używany, z płyta grzejną, szeroki z wyłącznikiem z boku. Juz takich nie ma. Kosztował chyba 350zł.

W domu teraz mam boscha od 2 lat z kolekcji magic blue z podswietlanym dołem i przeźroczysta klapką, ale widze, że tez takich juz nie ma.

Czy czajniki Philipsa i Siemens/Porsche mają wbudowaną inteligencję, która uniemożliwia ponowne podgrzanie "prawie wrzątku"? Strasznie mnie denerwuje, kiedy muszę lać 80st albo czekać kiedy całkiem ostygnie, żeby dogrzać.

A w jakim celu to robisz? To zwykła strata energii jest.

1. Chcę mieć wrzątek, a nie prawiewrzątek

W większości wypadków zalecany jest prawiewrzątek

2. Nie lubię jak mnie maszyna zmusza do czegoś

Trochę Cię rozumiem, ale nadal uważam, że podgrzewanie z 95 do 100 tylko dlatego, że się jest wkurzonym na "maszynę" to marnowanie energii. Trzeba było nie kupować proekologicznego czajnika. Jestem przekonana, ze ta jego cecha była wyeksponowana w reklamie :p

Jestam za wolnością jednostki - ma być 100 stopni i ani jednego mniej. Chę palić, pić i wyjadać miód pszczółkom z ula.

Nie lubię kłamstw ekologicznych. Nie chcę świetlówek w miejsce żarówek - najpierw niech Chińczycy zmniejszą energochłonność swoich fabryk. Nie chcę żeby mi dolewali rzepaku do benzyny - niech koledzy z PSL obsieją swoje pola czymś innym.

Prosze podzielcie sie opiniami nt. czajników elektrycznych, jakie sie u Was sprawdziBy. Dotychczas miaBam rózne rodzaje Philipsa - ale nie polecam. Pozdrawiam

a ja wręcz przeciwnie polecam Philipsa - mamy czajnik (staruszek już) ze zwykłą grzałką i od 10 lat jest bardzo drastycznie wykorzystywany a pomimo tego nadal dzielnie nam służy. w między czasie rodzice i teście wymieniali już czajniki z 4-5 razy (kupowali różne i te najtańsze i te droższe a i tak średnia ich życia wyniosła ok. 2 lat).

• 3 weeks później...