mpb1971 06.06.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 jak w temacie. Wymyśliłam sobie, że na korytarzu i w jadalni, przy samej ścianie położę deskę z merbau a na całej powierzchni gres polerowany. Deska z merbau ma ok. 15 mm grubości a gres 9 mm. Wylewki będą prawdopodobnie mixokretem. Czy to się da zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 07.06.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 poproś ekipę od mixokreta żeby ci ten pasek przy ścianie zostawili, nie wiem jak to zrobić, może jakąś deskę włożyć i z nią zacierać na poziom 0, a potem ją wyrwać i już masz gotowe wgłębienie pod deskę docelową. ja akurat będe robił wstawkę z parkietu przemysłowego wenge ale na ścianie, więc bruzdę wydrapię sobie w tynku gipsowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 07.06.2005 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 właśnie rozmawiałam z szefem ekipy od wylewek, ale zaczął tak jęczeć, że to tyle pracy, że wpędzam się w koszty Postanowiłam znaleźć deskę o grubości 9 mm, a wylewki zrobić na jednym poziomie. Co z tego wyjdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Myślę, że różnica w wysokościach 15mm:9mm jest na tyle mała, iż uda sie połączyć parkiet z płytkami bez większych problemów - wyrównasz klejem. Gorzej by było gdyby parkiet był 22mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 08.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 tak Sonika tylko chyba szkoda kleju, gres będzie wyżej i będzie stanowił 95% powierzchni a opaska z 5%, przynajmniej jaj tak kolege zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.06.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 ustal wysokosc posadzki biorac pod uwagę maxymalna wysokosc parkietu + klejróżńcę pod płytakami zniwelujesz za pomoca masy wyrównującej lub kleju do glazury Ja tak zrobiłem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 11.06.2005 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Rezi... a może jakieś zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts