Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

opaska z merbau wokół gresu polerowanego - Jak wylewki ?

Recommended Posts

jak w temacie. Wymyśliłam sobie, że na korytarzu i w jadalni, przy samej ścianie położę deskę z merbau a na całej powierzchni gres polerowany.

Deska z merbau ma ok. 15 mm grubości a gres 9 mm. Wylewki będą prawdopodobnie mixokretem. Czy to się da zrobić ? :-? :-? :-?

https://forum.murator.pl/topic/34819-opaska-z-merbau-wok%C3%B3%C5%82-gresu-polerowanego-jak-wylewki/

poproś ekipę od mixokreta żeby ci ten pasek przy ścianie zostawili, nie wiem jak to zrobić, może jakąś deskę włożyć i z nią zacierać na poziom 0, a potem ją wyrwać i już masz gotowe wgłębienie pod deskę docelową.

ja akurat będe robił wstawkę z parkietu przemysłowego wenge ale na ścianie, więc bruzdę wydrapię sobie w tynku gipsowym

właśnie rozmawiałam z szefem ekipy od wylewek, ale zaczął tak jęczeć, że to tyle pracy, że wpędzam się w koszty :( Postanowiłam znaleźć deskę o grubości 9 mm, a wylewki zrobić na jednym poziomie. Co z tego wyjdzie :-? ?

Myślę, że różnica w wysokościach 15mm:9mm jest na tyle mała, iż uda sie połączyć parkiet z płytkami bez większych problemów - wyrównasz klejem.

Gorzej by było gdyby parkiet był 22mm.

ustal wysokosc posadzki biorac pod uwagę maxymalna wysokosc parkietu + klej

różńcę pod płytakami zniwelujesz za pomoca masy wyrównującej lub kleju do glazury

Ja tak zrobiłem u siebie