jojek 06.06.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Mam pytanie. Moze mi pomozecie... Chce na scianie dla dekoracji pomalowac pionowe pasy. Zrobilam juz jeden ale nie za bardzo mi to wyszlo... Przykleilam specjalna tasme po bokach i pomalowalam pasek farba. To bylo wczoraj. A dzisiaj po odklejeniu tasmy zobaczylam, ze miejscami farba dostala sie pod tasme Brzydko to wyglada ...czym powinnam malowac: pedzlem, walkiem? Dodam jeszcze ze tasma byla dobrze przyklejona a pasek malowalam walkiem. Bede wdzieczna za wszelkie porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 07.06.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Najpierw malujesz jeden kolor - on musi bardzo dobrze wyschnąć, bo jak na niego przykliesz taśme to potem są opłakane efekty - po odłazi farba, potem na ten już ZUPEŁNIE SUCHY kawałek naklejasz taśme i malujesz drugi pasek i.......odrazu go zrywasz poki farba jest mokra, bo potem jak bedziesz czekać to farba przysnchnie do taśmy i będzie się łamała. UFFF duuuuużooooo czasu z takim malowaniem się schodzi trzeba przyznać, ale w tym czasie może maluj coś innego. Za to wierzę, że efekt murowany Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 07.06.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Takie rzeczy robi sie walkiem /oczywiscie najlepiej / a w dodatku walek powinien byc z flocka i prawie suchy, tzn lekko "pruszacy".Niestety trzeba sie troche namachac, za to efekt jak u lakiernika samochodowego no i farba nie wcieka pod tasme ani sie nie lamie przy odrywaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 07.06.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Też mnie to czeka i mam poważne obawy - kiedys już próbowałam takiego malowania - wałkiem - niestety i tak farba weszła mi pod taśmę - a chcialabym uzyskać efekt odcięcia jak od brzytwy - może ważny jest rodzaj farby, jej gęstość albo inne tego typu rzeczy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojek 07.06.2005 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 UDALO SIE! Faktycznie chyba za szybko chcialam to wszystko zrobic. Wczoraj powolutku i PORZADNIE przykleilam tasme i tak jak 2112wojtek pisze walek byl prawie suchy. Po pomalowaniu odkleilam tasme i....efekt byl taki jaki chcialam! Teraz musze tylko poprawic te ktore mi nie wyszly za pierwszym razem. Ogromne dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts