Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie pasow na scianie

jojek

Recommended Posts

Mam pytanie. Moze mi pomozecie... :-?

Chce na scianie dla dekoracji pomalowac pionowe pasy. Zrobilam juz jeden ale nie za bardzo mi to wyszlo...

Przykleilam specjalna tasme po bokach i pomalowalam pasek farba. To bylo wczoraj. A dzisiaj po odklejeniu tasmy zobaczylam, ze miejscami farba dostala sie pod tasme :cry:

Brzydko to wyglada :x ...czym powinnam malowac: pedzlem, walkiem?

Dodam jeszcze ze tasma byla dobrze przyklejona a pasek malowalam walkiem. Bede wdzieczna za wszelkie porady. :p

Najpierw malujesz jeden kolor - on musi bardzo dobrze wyschnąć, bo jak na niego przykliesz taśme to potem są opłakane efekty - po odłazi farba, potem na ten już ZUPEŁNIE SUCHY kawałek naklejasz taśme i malujesz drugi pasek i.......odrazu go zrywasz poki farba jest mokra, bo potem jak bedziesz czekać to farba przysnchnie do taśmy i będzie się łamała.

UFFF duuuuużooooo czasu z takim malowaniem się schodzi trzeba przyznać, ale w tym czasie może maluj coś innego. Za to wierzę, że efekt murowany :D

Powodzenia

Takie rzeczy robi sie walkiem /oczywiscie najlepiej :) / a w dodatku walek powinien byc z flocka i prawie suchy, tzn lekko "pruszacy".Niestety trzeba sie troche namachac, za to efekt jak u lakiernika samochodowego :lol: no i farba nie wcieka pod tasme ani sie nie lamie przy odrywaniu.

UDALO SIE! Faktycznie chyba za szybko chcialam to wszystko zrobic. Wczoraj powolutku i PORZADNIE przykleilam tasme i tak jak 2112wojtek pisze walek byl prawie suchy. Po pomalowaniu odkleilam tasme i....efekt byl taki jaki chcialam! :D Teraz musze tylko poprawic te ktore mi nie wyszly za pierwszym razem. Ogromne dzieki !

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...