jkepczyn 01.11.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Buduję dom 120 m murowany. Będzie to dom nieogrzewany (tzn. ogrzewany sporadycznie - ogrzewanie kominkowe), ze względu na jego charakter. Z czego mam go zbudować??? Mury nie muszą być "ciepłe", ale chcę uniknąć wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witia 01.11.2002 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Pomyśl o drewnianym. Mam domek letniskowy drewniany i po wakacjach niezamieszkiwany. Od czasu do czasu tylko sprawdzam, czy nie było złodzieja. Ostatnio byłem tydzień temu i cukier w otwartej cukierniczce był sypki a w bloku przed sezonem grzewczym zaczynał wilgotnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkepczyn 01.11.2002 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Szczerze mówiąc myślałam o domu murowanym, drewno nie za bardzo mnie przekonuje. Zresztą chcę go wykorzystywać nie tylko w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 06.11.2002 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Pomyśl jednak o drewnianym- może być przecież " cieplejszy i zdrowszy " od murowanego - kwestia dobrego projektu i wykonania - i dodatkowo w przypadku ogrzewania sporadycznie kominkiem w domu drewnianym ocieplonym wełną mineralną szybko robi sie ciepło - nie musisz niepotrzebnie ogrzewać murów!( co prawda i szybko się wyziębia jeżeli w kominku nic sie nie pali - ale jeżeli to ma być sporadycznie - ewentualnie zamontuj dobry kominek ( klasa C - na ogień ciągły i z dobrej firmy z szybą samoczyszczącą tzw. pirolizą - mam i od około 2 miesięcy działa ale szyby to od srodka jeszcze nie czyściłem ).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts