Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZBIORNIKI NA GAZ PŁYNNY -NAJNIŻSZE CENY GAZU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 641
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1 Co to jest za firma NEN, 2 od kogo kupuje gaz,3 jakie ceny oferuje swoim klientom na kolejny rok (po promocji !!!).

ad 1 http://www.nen.pl/index2.php?pg=ofirmie

ad 2 dla klienta jest to obojetne gdzie ważne aby było na czas ,w dobrej cenie i dobrej jakości

ad 3 http://www.nen.pl/index2.php?pg=firma,karta&id=40

pozdr ol

1 Co to jest za firma NEN, 2 od kogo kupuje gaz,3 jakie ceny oferuje swoim klientom na kolejny rok (po promocji !!!).

ad 3 http://www.nen.pl/index2.php?pg=firma,karta&id=40

pozdr ol

cyt. ze strony NEN "Zestawienie cen gazu propan/propan-butan".

czy dobrze wnioskuję, że porównywane są ceny różnych gazów?

@mir grab1 . Trzy wypowiedzi na forum i 3 o N.EN.

Jednej Twojej wypowiedzi nie rozumię:

Może NEN dopłaca do ceny gazu żeby zbudować rynek - a firma niemiecka poprzez polskiego właściciela dopłaca do interesu

Jeżeli zastanawiasz sie nad wyborem firmy dostarczajacej gaz podaj swoje namiary a przedstawie Ci ofertę .

pozdr ol

Ja też jednego nie rozumiem, skąd takie różnice w cenie gazu (chyba że NEN kupuje gaz u naszego zachodniego sąsiada !!!). Każda firma ponosi koszty transportu i obsługi (mniejsze lub większe), ponadto większe firmy mogą wynegocjować lepsze warunki cenowe kupując gaz w większej ilości. Odnosząc się do wykresu zamieszczonego na forum przez "redruma", mam wrażenie że niektóre firmy zawyżają cene gazu - Gaspol i BP, a niektóre zaniżają NEN. Firmy Gaspol i BP to uznane marki, więc nie posądzam je o stosowanie takich praktyk, a firma NEN działa na rynku dopiero dwa lata, jakie ma doświadczenie w branży ??. Można budować rynek - ale poprzez podnoszenie jakości oferowanych usług, a nie naciągać klientów zaniżając ceny.

Dla mnie produkt lub usługa o wysokiej jakości musi odpowiednio kosztować.

Niska cena=mizerna jakość!!!

@mir grab1 Twoje wypowiedzi jednoznacznie dążą do dyskredytacji mnie i mojej firmy i mogą wskazywać na działania konkurencji.

a nie naciągać klientów zaniżając ceny

Taka teza to już można --powiedzieć nowy trend w ekonomii oczywiście z przedrostkiem(SF).

Ciekawe co na to klienci którzy płaca za 1l 2,7 brutto

Największy wymieniony przez Ciebie dostawca LPG do celów grzewczych zwiózł w 2006 r 600 zbiorników - przypadek czy może idąc Twoim tokiem myślenia za wysoka jakość.

pozdr ol

Pytam poraz trzeci jaką cenę po "promocji" oferuje swoim klientom firma NEN (może promocja w Nenie trwa - od powstania firmy do dzisiejszego dnia !!). Proszę użytkowników forum i klientów Nenu o informację o cenie po promocji.

Pytanie do Pablo1979: Jesteś klientem NENu drugi sezon grzewczy - czy mógłbyś podzielić się informacjami co do kosztów, ceny gazu w drugim roku użytkowania instalacji.

• 2 weeks później...

redrum mój mąż zadał Ci pytanie na priv ale ja jeszcze tutaj napisze, bo nie możemy doczekac się odpowiedzi :wink:

poprosze o oferte na instalację naziemną, w okolicy Wrocławia.

prosze o info o cenie, kosztach przy instalacji, zuzyciu na rok, warunkach podpisania umowy, warunkach zerwania umowy i sam jej wzór.

Odpisz prosze miarę szybko bo na początku kwietnia chcielibysmy już zdecydowac sie na kogoś.

• 3 weeks później...
Ja też jednego nie rozumiem, skąd takie różnice w cenie gazu (chyba że NEN kupuje gaz u naszego zachodniego sąsiada !!!). Każda firma ponosi koszty transportu i obsługi (mniejsze lub większe), ponadto większe firmy mogą wynegocjować lepsze warunki cenowe kupując gaz w większej ilości. Odnosząc się do wykresu zamieszczonego na forum przez "redruma", mam wrażenie że niektóre firmy zawyżają cene gazu - Gaspol i BP, a niektóre zaniżają NEN. Firmy Gaspol i BP to uznane marki, więc nie posądzam je o stosowanie takich praktyk, a firma NEN działa na rynku dopiero dwa lata, jakie ma doświadczenie w branży ??. Można budować rynek - ale poprzez podnoszenie jakości oferowanych usług, a nie naciągać klientów zaniżając ceny.

Dla mnie produkt lub usługa o wysokiej jakości musi odpowiednio kosztować.

Narażam się znowu na ataki Pana z NEN-u ale co tam.

NEN = VNG

VNG = duuużo Euro

Koszty które wciąż generuje NEN są w planie. Odbiją sobie (lub nie) w przyszłości. To jest taki plan połączony z niekompetencją który może (ale nie musi) pozytywnie przełożyć się na klientów. Po prostu trzeba się pilnować i czytać co sie podpisuje.