Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 641
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Panie Redrum

co się dzieje???

założył Pan temat o rewelacyjnej firmie, podbijał do góry itd

i od miesiąca cisza?

może coś się stało z NEN Nowa Energia?

może KAPITAN uciekł z tonącego okrętu?:)

Kolego Redrum!

Poproszę o informacje na temat kompleksowej instalacji butli naziemnej, ceny gazu (czy są upusty w jakiś okresach?) i dzierżawy. Otrzymałem tez ofertę od dragongaz bez limitów wybrania litrów gazu.

Panowie spokojnie nie tak nachalnie .Człowiek nie może spokojnie odpocząć na urlopie.

@johan148 person(o)a non grat(o)a czy już dom sprzedałeś?- super z Ciebie forumowicz tylko Cię interesuje N.EN. i moja skromna osoba.

@Bobromil odpowiedź na priv.

pozdr ol

ponawiam zapytanie:

Poproszę o szczegółowe informacje dot. instalacji podziemnego zbiornika (ograniczenia, odległości od np. granicy działki, sprawy formalne, pozwolenia) oraz pełną ofertę cenową.

Pozdrawiam

Iwona

witam,

Poprosze o pelna informacje dot. gazu płynnego w firmie N.EN.: ceny instalacji zbiornika jak i gazu oraz innych ewentualnych opłat... poprosze rowniez o namiary na przedstawiciela handlowego w woj.wielkopolskim

@Ivek ,@TIA odpowiedź na priv

@Mauer75 . Nie dokońca piszesz prawdę - problem z podziemnymi to problem lokalny są powiaty i Powiaty , ja na większości swoich(podległych)już nie mam problemu.

pozdr ol

od bodajże sierpnia 2007 decyzja środowiskowa nie jest wymagana dla zbiorników podziemnych do 20 m3, wyszła jakaś nowelizacja do wcześniejszych przepisów. Wiem bo właśnie jesienią montowałem zbiornik podziemny i handlowiec z firmy X (aby nie drażnić Pana Redruma) pokazywał mi te dokumenty i razem pojechaliśmy do starostwa X. Wcześniej bezwzględnie wymagano takowej decyzji w tym starostwie, pokazując tą nowelizację, urzędasom miny zrzedły i nie musiałem załatwiać kolejnej bzdury. Żadnych warunków zabudowy nie trzeba przy instalacji zbiornikowej do budynku jednorodzinnego. Po prostu składa się 4 projekty w starostwie na zgłoszenie budowy, czekamy chyba max 30 dni i gotowe, ot taka ciekawostka dla przerażonych formalnościami

ech od razu w obronie, po prostu napisałem jakie są fakty:) może i 2 sztuki projektów, nie pamiętam bo handlowiec X to za mnie zrobił.

żeby nie było za słodko, to muszę zapytać Panie Redrum jak tam w firmie?

straszna plotka gruchnęła jakieś 2-3 miesiące temu, chłopaki uciekają, ale widzę że Pan twardo pracuje. Szacuneczek

a i jeszcze raz powtórzę że nie jestem konkurencją, po prostu znam kogoś baaardzo blisko

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...