Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZBIORNIKI NA GAZ PŁYNNY -NAJNIŻSZE CENY GAZU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 641
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

redrum poważnie myślę o nawiązaniu współpracy od lata, tylko nie bardzo pojmuję zasady opłat przy telemrtrii. Powiedzmy ze w lipcu, kiedy propan jest najtańszy jednostka gazu kosztuje 10 jednostek monetarnych i wtedy jest tankowanie, to czy przez cały rok miesięcznie za gaz płacę ilość zużytych jednostek gazu * 10 jednostek monetarnych, czy cena jednostki gazu jest zmienna?

Drugie pytanie. Jak się ma cena gazu w lipcu w systemie telemetrii do ceny gazu, gdy płacę za całą dostawę?

@ppp.j - porozmawiaj ze "swoim" Przedstawicielem - myślę że może Ci przedstawić ofertę "za zatankowany gaz".

Natomiast przy telemetrii - Właścicielem gazu w zbiorniku jest N.EN. - cena jest ustalana raz na sezon grzewczy i jest nie zmienna - moment fizycznej sprzedaży następuje po zużyciu - miesięczna fakturą. To tak jakby w knajpie płacić za zjedzone potrawy a nie za wydane z kuchni.

Co do cen gazu w 2005 r w N.EN -ie cena była niższa o ok 25 -40% w stosunku do pozostałych na rynku.

Pozdr ol

To tak jakby w knajpie płacić za zjedzone potrawy a nie za wydane z kuchni.

Co do cen gazu w 2005 r w N.EN -ie cena była niższa o ok 25 -40% w stosunku do pozostałych na rynku.

Pozdr ol

Pozostając przy Twoim przykładzie to czy wiosną zupa jarzynowa jest robiona z nowalijek czy z suszonych jarzyn? I słuchaj rozumiem, że masz jakieś swoje tajemnice handlowe, które niezręcznie Ci ujawniać przy konkurencji, ale jesteś na forum, na którym autorzy postów pomagają sobie wzajemnie a nie tylko natarczywie reklamują swoje produkty, więc jeśli pytam, jaka jest polityka cenowa firmy, w której pracujesz i którą reklamujesz to myślę, że jesteś na tyle poinformowany, że tę wiedzę posiadasz. Bo jeżeli są to jakieś tajemnice to ja natychmiast wietrzę jakieś podstępy i zaczynam rozmowy z konkurencją.

I słuchaj rozumiem, że masz jakieś swoje tajemnice handlowe, które niezręcznie Ci ujawniać przy konkurencji, Bo jeżeli są to jakieś tajemnice to ja natychmiast wietrzę jakieś podstępy i zaczynam rozmowy z konkurencją.

Naprawdę nie ma żadnej tajemnicy ani podstępu.

Są dwie metody płatności za gaz :

- płatność za zużyty- telemetria

- płatność za "zatankowany gaz" w/g ceny tankowania.

Telemetria - płacimy tak jak za gaz ziemny - ustalona cena na sezon grzewczy x odczyt zużycia czyli

styczeń 100m3 x cenaG=

luty 82 x cenaG=

marzec 56 x cenaG=

Cena tankowania - przyjeżdża cysterna tankuje 4000l płacimy cenę tankowania X 4000l =

Podaj na priv swój telefon - pomogę , wyjaśnie - doradzę

pozdr ol

Wybacz, ale jestem upierdliwy aż do bólu, myślę jak każdy inwestor pod koniec budowy. :-?

Telemetria. Czy cenaG jest wartością stałą czy zmienną w ciągu roku? Jeśli stałą to jak się ma do np. ceny tankowania lipcowego a jeśli zmienna to, jaka jest rozpiętość między cenaG z lipca a cenaG ze stycznia?

Opłata przy dostawie. Jak się ma cena tankowania z lipca do ceny tankowania ze stycznia?

Dlaczego tak szczegółowo się pytam chyba nie muszę wyjaśniać. :wink:

Witam.

To nie jest upierdliwość ale dabanie o własny interes i tak powinno być.

Chciałbym abyś @ppp.j podał namiary do siebie - skontaktuje się z Toba przedstawiciel z Twojego terenu - my bedziemy bić pjanę a i tak to on bedzie przedstawiał Ci ofertę i podpisywał z Toba umowę.

Wydaje mi się jednak ze trochę odpowiedziałem na Twoje watpliwości :

cena jest ustalana raz na sezon grzewczy i jest nie zmienna

Pozdr ol

Telemetria - płacimy tak jak za gaz ziemny - ustalona cena na sezon grzewczy
.

pozdr ol

A ja myślę że i tak na dłuższą metę opłaca się zakupić własny zbiornik.

NO szczególnie jak w przeciągu kilku lat jest perspektywa podłączenia gazu ziemnego.

A tak na poważnie - jest temat klub użytkowników gazu płynnego i pokrewne - proponuje tam dzielić się swoimi rewelacjami.

Albo już polecieć po całości i u tych którzy robią schody - napisać że taniej samemu je zrobić do @rafslusarczyk że lepsze kotły sprowadzane z Mongolii a instalacje najlepiej samemu itp.

pozdr ol

A ja myślę że i tak na dłuższą metę opłaca się zakupić własny zbiornik.

NO szczególnie jak w przeciągu kilku lat jest perspektywa podłączenia gazu ziemnego.

A tak na poważnie - jest temat klub użytkowników gazu płynnego i pokrewne - proponuje tam dzielić się swoimi rewelacjami.

Albo już polecieć po całości i u tych którzy robią schody - napisać że taniej samemu je zrobić do @rafslusarczyk że lepsze kotły sprowadzane z Mongolii a instalacje najlepiej samemu itp.

pozdr ol

Po pierwsze: to nie jest twoje prywatne forum i wszelkie zastrzeżenia co do moich wypowiedzi proszę kierować do "Bravo" lub admina :).

Po drugie: może moje wnuki będą miały możliowść kozystania z dobrodziejsc Gazpromu w postacji rurki i płynącej z niej gazu ziemnego. Mnie natomiast na pewno to nie grozi przez conajmniej 10 lat, po zasięgnięciu informacji w gazowni :(.

Po trzecie: za schodzy nie płaci się haraczu, a co za tym idzie nie podpisuje sie umowy kóra ogranicza chodzenie po nich wyłącznie tramkach z Adidasa.

Po czwarte żelbetowe schody wachlarzowe z racji zawodu zrobiłem sobie sam (ale to tak na marginesie)

Po piąte do zrobienia instalacji zbiornikowej nie trzeba nic sprowadzac z Mongolii.

Po szóste najważniejsze, instalacje zbiornikową zlecam firmie która wykonuje czasami na zlecenie Sheela, a i może NEN, kto wie.

Po siódme, cała instalacja zbiornikowa jest kretyńsko prosta, a formalnosci z nia związane z racji zawodu potrafie załatwić sam bez większych problemów.

Po ósme : nikt nikomu nie daje nic za darmo więc wynajęty zbiornik musi się zwrócić licząc amortyzację ograniczoną w przepisach skarbowych wartością amortyzacyjną po max 3 latach.

Po dziewiąte i ostatnie: nie neguję i nie potępiam tych co wynajmują zbiornik, ale czasami warto się zastanowić że za rónowartość kotła gazowego można mieć instalacje zbiornikową na własność i być panem na własnym podwórku.

Po pierwsze: to nie jest twoje prywatne forum i wszelkie zastrzeżenia co do moich wypowiedzi proszę kierować do "Bravo" lub admina

Po pierwsze to jest dział ogłoszenia drobne i jedyny prywatny folwark robisz TY .Co do Bravo nie podzielam Twoich zainteresowań prasowych.

Po ósme : nikt nikomu nie daje nic za darmo więc wynajęty zbiornik musi się zwrócić licząc amortyzację ograniczoną w przepisach skarbowych wartością amortyzacyjną po max 3 latach.

Po drugie totalna bzdura w mojej ofercie max 3 lata to koszt 700zł - jeśli masz zbiorniki w takiej cenie chętnie kupie ze 100sztuk.

Po dziewiąte i ostatnie: nie neguję i nie potępiam tych co wynajmują zbiornik, ale czasami warto się zastanowić że za rónowartość kotła gazowego można mieć instalacje zbiornikową na własność i być panem na własnym podwórku.

Po ostanie jeżeli przykładu Ci mało- to równie dobrze będąc życzliwym możesz napisać w ogłoszeniu @aśka(*)*(*)* ze po co od niej kupować dom może lepiej samemu zbudować - ze projekt do d**y ze coś tam. Ale w swojej nieomylności nie czujesz albo nie wpadłeś na konkluzje ze to

DZIAŁ OGŁOSZENIA DROBNE. I patrząc na chęć podzielenia się z innymi swoimi rewelacjami i ogólną życiową zaradnością nie widzisz że to nie taktowne i nie eleganckie i nie na miejscu.

Witaj redrum

Pytania:

Ile aktualnie kosztuje u Ciebie propan - Śląsk - 1000 l

Jeśli umowa jest np. na 5 lat (zbiornik podziemny) to co zaproponujecie klientowi po 5 latach i czy gwaramtujecie to na piśmie

Proponujesz zamianę zbiornika istniejącego (załóżmy że chcę się pozbyć starego) na swój - za 1 zł (jeśli ta oferta jeszcze jest aktualna. A co z kosztami pozostałymi - odbiór, projekt, UDT?

Wal na priva....

Mirzaw

• 2 weeks później...