PRO 05.02.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Prosze o info co do ceny gazu, nie promocyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 06.02.2006 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 @wariat - prosze o podanie lokalizacji inwestycji oraz o namiary na siebie - skontaktuje się przedstawiciel z właściwego regionu.@PRO - nie mamy dwóch cen gazu w wypadku "domkowiczów" obowiązuje jedna stała - najniższa w Polsce cena - szczegóły na priv.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 11.02.2006 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 podciagam do góry -podajac linka do ciekawej dyskusji -gdzie wypowiada się kliku uzytkowników Instalcji N.EN. NOWA ENERGIA.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=52521&start=0pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 14.02.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 redrum poważnie myślę o nawiązaniu współpracy od lata, tylko nie bardzo pojmuję zasady opłat przy telemrtrii. Powiedzmy ze w lipcu, kiedy propan jest najtańszy jednostka gazu kosztuje 10 jednostek monetarnych i wtedy jest tankowanie, to czy przez cały rok miesięcznie za gaz płacę ilość zużytych jednostek gazu * 10 jednostek monetarnych, czy cena jednostki gazu jest zmienna? Drugie pytanie. Jak się ma cena gazu w lipcu w systemie telemetrii do ceny gazu, gdy płacę za całą dostawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 15.02.2006 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 @ppp.j - porozmawiaj ze "swoim" Przedstawicielem - myślę że może Ci przedstawić ofertę "za zatankowany gaz".Natomiast przy telemetrii - Właścicielem gazu w zbiorniku jest N.EN. - cena jest ustalana raz na sezon grzewczy i jest nie zmienna - moment fizycznej sprzedaży następuje po zużyciu - miesięczna fakturą. To tak jakby w knajpie płacić za zjedzone potrawy a nie za wydane z kuchni. Co do cen gazu w 2005 r w N.EN -ie cena była niższa o ok 25 -40% w stosunku do pozostałych na rynku. Pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 19.02.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 To tak jakby w knajpie płacić za zjedzone potrawy a nie za wydane z kuchni. Co do cen gazu w 2005 r w N.EN -ie cena była niższa o ok 25 -40% w stosunku do pozostałych na rynku. Pozdr ol Pozostając przy Twoim przykładzie to czy wiosną zupa jarzynowa jest robiona z nowalijek czy z suszonych jarzyn? I słuchaj rozumiem, że masz jakieś swoje tajemnice handlowe, które niezręcznie Ci ujawniać przy konkurencji, ale jesteś na forum, na którym autorzy postów pomagają sobie wzajemnie a nie tylko natarczywie reklamują swoje produkty, więc jeśli pytam, jaka jest polityka cenowa firmy, w której pracujesz i którą reklamujesz to myślę, że jesteś na tyle poinformowany, że tę wiedzę posiadasz. Bo jeżeli są to jakieś tajemnice to ja natychmiast wietrzę jakieś podstępy i zaczynam rozmowy z konkurencją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 19.02.2006 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 I słuchaj rozumiem, że masz jakieś swoje tajemnice handlowe, które niezręcznie Ci ujawniać przy konkurencji, Bo jeżeli są to jakieś tajemnice to ja natychmiast wietrzę jakieś podstępy i zaczynam rozmowy z konkurencją. Naprawdę nie ma żadnej tajemnicy ani podstępu. Są dwie metody płatności za gaz : - płatność za zużyty- telemetria - płatność za "zatankowany gaz" w/g ceny tankowania. Telemetria - płacimy tak jak za gaz ziemny - ustalona cena na sezon grzewczy x odczyt zużycia czyli styczeń 100m3 x cenaG= luty 82 x cenaG= marzec 56 x cenaG= Cena tankowania - przyjeżdża cysterna tankuje 4000l płacimy cenę tankowania X 4000l = Podaj na priv swój telefon - pomogę , wyjaśnie - doradzę pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 19.02.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Wybacz, ale jestem upierdliwy aż do bólu, myślę jak każdy inwestor pod koniec budowy. Telemetria. Czy cenaG jest wartością stałą czy zmienną w ciągu roku? Jeśli stałą to jak się ma do np. ceny tankowania lipcowego a jeśli zmienna to, jaka jest rozpiętość między cenaG z lipca a cenaG ze stycznia? Opłata przy dostawie. Jak się ma cena tankowania z lipca do ceny tankowania ze stycznia? Dlaczego tak szczegółowo się pytam chyba nie muszę wyjaśniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 20.02.2006 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam. To nie jest upierdliwość ale dabanie o własny interes i tak powinno być. Chciałbym abyś @ppp.j podał namiary do siebie - skontaktuje się z Toba przedstawiciel z Twojego terenu - my bedziemy bić pjanę a i tak to on bedzie przedstawiał Ci ofertę i podpisywał z Toba umowę. Wydaje mi się jednak ze trochę odpowiedziałem na Twoje watpliwości : cena jest ustalana raz na sezon grzewczy i jest nie zmienna Pozdr ol Telemetria - płacimy tak jak za gaz ziemny - ustalona cena na sezon grzewczy . pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 21.02.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A ja myślę że i tak na dłuższą metę opłaca się zakupić własny zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 21.02.2006 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A ja myślę że i tak na dłuższą metę opłaca się zakupić własny zbiornik. NO szczególnie jak w przeciągu kilku lat jest perspektywa podłączenia gazu ziemnego. A tak na poważnie - jest temat klub użytkowników gazu płynnego i pokrewne - proponuje tam dzielić się swoimi rewelacjami. Albo już polecieć po całości i u tych którzy robią schody - napisać że taniej samemu je zrobić do @rafslusarczyk że lepsze kotły sprowadzane z Mongolii a instalacje najlepiej samemu itp. pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 21.02.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A ja myślę że i tak na dłuższą metę opłaca się zakupić własny zbiornik. NO szczególnie jak w przeciągu kilku lat jest perspektywa podłączenia gazu ziemnego. A tak na poważnie - jest temat klub użytkowników gazu płynnego i pokrewne - proponuje tam dzielić się swoimi rewelacjami. Albo już polecieć po całości i u tych którzy robią schody - napisać że taniej samemu je zrobić do @rafslusarczyk że lepsze kotły sprowadzane z Mongolii a instalacje najlepiej samemu itp. pozdr ol Po pierwsze: to nie jest twoje prywatne forum i wszelkie zastrzeżenia co do moich wypowiedzi proszę kierować do "Bravo" lub admina . Po drugie: może moje wnuki będą miały możliowść kozystania z dobrodziejsc Gazpromu w postacji rurki i płynącej z niej gazu ziemnego. Mnie natomiast na pewno to nie grozi przez conajmniej 10 lat, po zasięgnięciu informacji w gazowni . Po trzecie: za schodzy nie płaci się haraczu, a co za tym idzie nie podpisuje sie umowy kóra ogranicza chodzenie po nich wyłącznie tramkach z Adidasa. Po czwarte żelbetowe schody wachlarzowe z racji zawodu zrobiłem sobie sam (ale to tak na marginesie) Po piąte do zrobienia instalacji zbiornikowej nie trzeba nic sprowadzac z Mongolii. Po szóste najważniejsze, instalacje zbiornikową zlecam firmie która wykonuje czasami na zlecenie Sheela, a i może NEN, kto wie. Po siódme, cała instalacja zbiornikowa jest kretyńsko prosta, a formalnosci z nia związane z racji zawodu potrafie załatwić sam bez większych problemów. Po ósme : nikt nikomu nie daje nic za darmo więc wynajęty zbiornik musi się zwrócić licząc amortyzację ograniczoną w przepisach skarbowych wartością amortyzacyjną po max 3 latach. Po dziewiąte i ostatnie: nie neguję i nie potępiam tych co wynajmują zbiornik, ale czasami warto się zastanowić że za rónowartość kotła gazowego można mieć instalacje zbiornikową na własność i być panem na własnym podwórku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 21.02.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Po pierwsze: to nie jest twoje prywatne forum i wszelkie zastrzeżenia co do moich wypowiedzi proszę kierować do "Bravo" lub admina Po pierwsze to jest dział ogłoszenia drobne i jedyny prywatny folwark robisz TY .Co do Bravo nie podzielam Twoich zainteresowań prasowych. Po ósme : nikt nikomu nie daje nic za darmo więc wynajęty zbiornik musi się zwrócić licząc amortyzację ograniczoną w przepisach skarbowych wartością amortyzacyjną po max 3 latach. Po drugie totalna bzdura w mojej ofercie max 3 lata to koszt 700zł - jeśli masz zbiorniki w takiej cenie chętnie kupie ze 100sztuk. Po dziewiąte i ostatnie: nie neguję i nie potępiam tych co wynajmują zbiornik, ale czasami warto się zastanowić że za rónowartość kotła gazowego można mieć instalacje zbiornikową na własność i być panem na własnym podwórku. Po ostanie jeżeli przykładu Ci mało- to równie dobrze będąc życzliwym możesz napisać w ogłoszeniu @aśka(*)*(*)* ze po co od niej kupować dom może lepiej samemu zbudować - ze projekt do d**y ze coś tam. Ale w swojej nieomylności nie czujesz albo nie wpadłeś na konkluzje ze to DZIAŁ OGŁOSZENIA DROBNE. I patrząc na chęć podzielenia się z innymi swoimi rewelacjami i ogólną życiową zaradnością nie widzisz że to nie taktowne i nie eleganckie i nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 21.02.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 No dobra, jesteście the best, master of puppets. Życze udanych interesów (serio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 21.02.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 No dobra, jesteście the best, master of puppets Jeżeli już rozmawiamy o Metallice mój ulubiony kawałek to No Leaf Clover. pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 01.03.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ile u was kosztuje aktualnie instalacja z projektem, mam dom około 130 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 01.03.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 @mat1 W zeszłym roku delikatnie ujmując "mieszałeś " w moim ogłoszeniu. Pisałeś coś o Wrocławiu - jeżeli jesteś z Tych okolic i Twoje intencje są poważne to z przyjemnością przedstawię Ci ofertę na bezpośrednim spotkaniu w dogodnym dla Ciebie terminie.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 03.03.2006 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witaj redrumPytania:Ile aktualnie kosztuje u Ciebie propan - Śląsk - 1000 lJeśli umowa jest np. na 5 lat (zbiornik podziemny) to co zaproponujecie klientowi po 5 latach i czy gwaramtujecie to na piśmieProponujesz zamianę zbiornika istniejącego (załóżmy że chcę się pozbyć starego) na swój - za 1 zł (jeśli ta oferta jeszcze jest aktualna. A co z kosztami pozostałymi - odbiór, projekt, UDT?Wal na priva....Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 04.03.2006 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 @mirzaw Dziękuje za zainteresowanie.Odpowiedź na priv.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 14.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Jesten z okolic Wrocławia i przymierzam się do ogrzewania gazem z butli, możesz podać mi jakieś wstępne koszty instalacji ,warunki umowy,jest to nowy dom wprowadzam sie w lipcu. Wiadomośc na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts