buleczka_77 01.11.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Chodzi głównie o kuchnię, łazienkę i salon. Jak każdy mam swoje "wizje" , ale ostatnio mam kłopoty ze stanowczością. Co chwila podoba mi się coś innego, nowego...Może warto zainwestować parę złotych, żeby w domu nie było przypadkowych zachcianek i żeby całość do siebie pasowała??? Obawiam się tylko, że takie rozwiązanie może być dość kosztowne A czy Wy korzystaliście z usług takowych "magików"? Może macie kogoś wartego polecenia? Jakie są przybliżone koszty projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.11.2002 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 z tego co wiem, projekty wnętrz są duż o droższe od projektu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2002 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 W Łodzi ceny projektu wnętrz są na poziomie ~50 zł/m2. Obejmuje z reguły dokładny projekt wykonawczy, dobór materiałów, nadzór autorski i - jak projektant ambitny - wizualizację oraz przybliżony koszt realizacji. Z niektórymi można pertraktować, jeśli np. projekt ma obejmować większą powierzchnię. Niektórzy ustalają stawki typu za salon, jadalnię, sypialnię - mniej, za łazienkę więcej (bo ponoć trudniejsza). Ale to są ceny do negocjacji. Przynajmniej dopóki znów jakaś Izba nie narzuci "cen minimalnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.11.2002 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Widziałem wstępny projekt wnętrz Luśki i zrobił na mnie wrażenie. Już prawie podjęliśmy decyzję o zamówieniu projektu. Mając ciekawy dom, chcemy go ciekawie urządzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2002 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Dla ułatwienia dodam, że projekt (i projektant) został przez nas wybrany nie w pierwszym podejściu. I jeśli można doradzić, szukajcie projektantów, których styl będzie Wam naprawdę odpowiadał. Asertwność w takich razach jest koniecznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 05.11.2002 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Słyszałam tez o takiej mozliwości: kupisz u nas glazure a my ci w tej cenie zrobimy projekt. Nie wiecie dokładnie gdzie takie coś działa na terenie Warszawy lub okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 06.11.2002 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Ja zamówiłam tylko projekt łazienki u kogoś kogo polecił mi sklep sprzedający glazurę, wanny itd.Projekt obejmuje pełne zwymiarowanie - jakie płytki,gdzie i ile,wszystkie podłączenia,oświetlenie,wizualizację- słowem wszystko co potrzebne.Dostałam na początek trzy projekty wstępne i mam się zdecydować który mi się podoba.Facet projektuje tylko łazienki.Jestem bardzo zadowolona i chyba podobnie podejdę do tematu kuchni- tzn.zamówię projekt u kogoś kto projektuje tylko kuchnie.Cena- 700 zł. za łazienkę do 7m2, 1000 zł.za większą.Jeśli zamówię w tym sklepie, który polecił mi projektanta glazurę lub inne wyposażenie łazienki- dostanę 10% zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 07.11.2002 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 A czy uczestniczyłas np w wybieraniu kolorów do łazienki albo określałaś co w łazience musi byc z białego montazu? Czy Pan Ci zrobił swoja "wizje" a Ty teraz musisz wszystko do niej dopasowac? Chodzi o to, ze jak sa juz wyprowadzone rury i odpływy to wiele sie nie da z taka łazienką juz zrobic. Czy mozesz zdradzic tajemnice gdzie ten Pan urzęduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 10.11.2002 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Nasz dom jest w tej chwili w stanie surowym i właśnie będziemy robić instalacje,dlatego na tym etapie byłam tylko zainteresowana tym co gdzie ma stać tzn. gdzie zrobić jakie przyłącza.Oczywiście, że mnie zapytano co chcę mieć w łazience (kształt wanny,wielkość umywalki itd).Jak już będę na tym etapie- tzn po tynkach i wylewkach to powiem konkretnie które wyposażenie chcę mieć i w projekcie będzie konkretnie to a nie inne uwzględnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 15.11.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Monika daj jakieś namiary na priva.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grulis 04.12.2002 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Czy ma ktoś może namiary na dobrego i nie "kosmicznie" drogiego projektanta wnętrz z Trójmiasta, lub okolic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2002 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Monika150 co to za sklep? Tez jestem z Krakowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2002 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Monika150 co to za sklep? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.02.2003 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Monika150 - ja też miałem podobny problem. Ogarnąć całość to nie takie proste zadanie. Zamówiłem projekt większości pomieszczeń w domu, do tego elewacje wliczając wejście, taras na ziemi i garażu i balkon. Projektowanie się toczy przy dużej ilości rozmów o tym co chcemy i podoba mi się to co powstaje. Płatności 25% na początek, kolejne 50% jak powstanie projekt i kolejne 25% na koniec, bo projektant wybiera wszystko od A do Z. Nawet nie wiedziałem ile to jest zachodu z takim projektem. Pełne obzdjęciowienie, pomiarówka, rozmowy o tym jak sobie to wyobrażamy, kolejne pomysły (uproszczone wizualizacje), a na koniec szczegółowa pełna wizualizacja, latanie po hurtowniach, nadzór na wykonawcami i całość na odległość (100-300km). Jakby ktoś chciał obejrzeć co gość potrafi: http://www.jio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts