a-k-a 07.06.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 witam ! czy rzeczywiście zdaje egzamin ? proszę o wypowiedzi użytkowników. pozdrawiam ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roback 30.09.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ponawiam. Sezon grzewczy sie zaczyna. Ktos napisał, że po zastosowaniu sadpalu zapaliła mu się sadza w kominie. Moze jakis chemik wyjaśni nam co oznacza sformułowanie "katalizator spalania sadzy" i na czym ten proces polega bo chyba nie chodzi o to zeby zapalić zadzę w kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandy 30.09.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 W zeszlym sezonie grzewczym stosowalem SADPAL. Efekt byl u mnie taki ze sadza odrywala sie od scianek komina i spadala na dol. W tym sezonie nadal zamierzam go uzywac. O pozarze w kominie nic mi nie wiadomo. Dzieki spadaniu sadzy komin oczyszcza sie wiec ryzyko zapalenia wydaje mi sie male. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Byłem ostatnio w firmie Stiebel-Eltron, rozmawiałem o pompach ciepła i w trakcie rozmowa zeszła na kotły grzewcze i dowiedziałem się że Sadpal używany jest przez firmy serwisujące kotły do usuwania sadzy spomiędzy rowków komory spalania. Podobno tak ładnie i prosto można przeprowadzić czyszczenie. Wnętrze kotła po zastosowaniu Sadpalu wygląda wewnątrz jak w nowym kotle. Nie sposób tego wykonać czyszcząc szczotkami drucianymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 01.10.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 witam ! czyli warto! pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 02.10.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Słyszałem że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 02.10.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Jako człowiek z tzw. branży na początku podszedłem do sadpolu sceptycznie ale postanowiłem zaryzykować i zaszalałem wydając całe 8 zł w ciemno Poza bardzo ładnym niebieskim płomieniem w komorze paleniskowej nic się nie osadza podobnie jest z kominem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.12.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Jako człowiek z tzw. branży na początku podszedłem do sadpolu sceptycznie ale postanowiłem zaryzykować i zaszalałem wydając całe 8 zł w ciemno Poza bardzo ładnym niebieskim płomieniem w komorze paleniskowej nic się nie osadza podobnie jest z kominem Też zamierzam spróbować Tylko że teraz widziałem po 12 zł (Wrocław Psie Pole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 27.12.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Wykańczam dom i robotnicy palą sosną i mam osad wewnątrz kominka i kupiłem sadpol jest po 12 zł w Castoramie, ale w Kauflandzie był jakiś inny preparat,też w proszku o takim samym kolorze -nazwy nie pamiętam po 10 zł 20 saszetek. Narazie użyłem tego 3 razy, jakichś zaskakującychefektów jeszcze nie ma ale jak coś się zmieni to napszę. \\ważne aby wrzucić w bardzo rozgrzane palenisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.12.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Ja wpitalam Sadpal do kozy - palę węglem i resztkami z budowy. Po pierwszych dwóch paleniach (samym drewnem) koza była czarna w środku, ściekała taka brudna mazia. Kupiłam Sadpal i już kilka razy wsypałam, dziś zaglądałam i jest całkiem czysto (znaczy się - nie ma smoły na ściankach). Poza tym podoba mi się kolor ognia po Sadpalu, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oLowaw 28.12.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Jest warty każdej złotówki! -polecam My palimy węglem brunatnym w kotle Junkers Supraclass S -fakt, że kocioł dolniak- spala brunatny dokładnie- ale z tym zielonym patentem robi to jeszcze lepiej- żadnej smoły- a czyszczenie rzadziej, popiołu mniej. Ja to robię tak- wiadro brunatnego do kotła +posypka z płaskiej łyżeczki sadpalu, znowu wiadro i znowu sadpal...itd ...aha - i jeszcze ciekawostka- łyżeczka musi być plastikowa- bo metalową zeżarło po tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 29.12.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Dobrze że napisałeś o łyżeczce - bo żona by mnie zbiła/zabiła za łyżeczkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 06.12.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Odgrzeje temat z przed prawie 10 lat Generalnie chyba sadpala najlepiej mieszać z miałem, węglem czy groszkiem a jak stosować sadpal paląc drewnem.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.12.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Odgrzeje temat z przed prawie 10 lat Generalnie chyba sadpala najlepiej mieszać z miałem, węglem czy groszkiem a jak stosować sadpal paląc drewnem.?? Zanim sadpal może komin trzeba odświeżyć..Sposób rozpalania drewnem już znasz dodaj swój sadpal i coś tam uzyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał1972 22.08.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Odgrzeje temat z przed prawie 10 lat Generalnie chyba sadpala najlepiej mieszać z miałem, węglem czy groszkiem a jak stosować sadpal paląc drewnem.?? Paląc drewnem super efektów nie uzyskasz, za niska temperatura. No i jak sypniesz sadpal to zleci na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts