Paty 07.06.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Właśnie kupiłam numer specjalny Muratora "Wokół domu". Jestem właśnie na etapie zagospdarowywnia terenu i zakładania ogrodu. W temacie "10 kroków do pieknego ogrodu" na końcu jest podany cennik mniej więcej za ile taki ogród można wykonać. Cena która tam jest podana odnosi się do 1000 metrowej działki , projektu, 500 m2 trawy z siewu, małych roslinek na rabacie ( zaznaczone jest że to najtańszy wariant) i wynosi 25 000 zł. Czytałam to parę razy i zastanawiam się skąd tak wysoka cena. Być może w Warszawie w najdroższej firmie taka będzie obowiazywała. Czy Redakcja nie działa czasami na niekorzyść. Ktokolwiek kto kupił ten numer i zaczął go czytać , a miał chęć skorzystania w swoim rejonie z firmy zakładającej ogrody , może najnormalniej w świecie sobie odpuścić, bo stwierdzi " nie stać mnie". I w cale się nie dziwię. Czy mało na forum jest przykładów na to jak za niewielkie pieniądze można urządzić ogród i to nie samemu, ale zlecić to firmie. Podam to może na moim przykładzie. Koszt ogrodu, a więc posianie trawy, rozplantowanie jednej wywrotki ziemi, nasadzenie ok. 350 sadzonek, huśtawka, zagospodarowanie miejsca wokół szamba, system odprowadzający wodę z rynien bezpośrednio do ziemi. Wielkośc działki do zagospodarowania to ok. 8 arów. Całość 6 tys. złotych. Do tego w pózniejszym terminie system nawadniający plus "szpic" z pompą - 3500 zł. Rośliny sadzone nie należą do najdroższych, ani najtańszych, sugerowałam się raczej wyglądem . Zaznaczam że w numerze podana cena dotyczyła urzadzenia najtańszego ogrodu. Czy Murator aspiruje do gazety tylko dla bogaczy? Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 07.06.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 A czy nie jest to kolejna edycja numeru specjalnego o ogrodach z poczatku roku z innym zestawem reklamodawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 07.06.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Paty masz całkowitą rację - gdybym usłyszał cenę kilku tys. zł to bym sie zastanawiał i pytał po firmach, ale przy dwudziestu kilku tysiącach to z góry odpuszczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 07.06.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Może założyli, że ktoś sadzi od razu np 3-metrowe tuje. Wtedy taka cena nie dziwi. W szkółce ogrodniczej niedaleko nas jest np. drzewko, które kosztuje 30 tysięcy złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 07.06.2005 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Ale tam jest wyraźnie zaznaczone ,że to najtańsza wersja ogrodu Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 07.06.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 najtańsza "najtańsza" wersja mercedesa też kosztuje ponad 100 tysięcy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.06.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Redakcja dziła na korzyść, bo wskazuje inwestorom jak można uginając kark zaoszczędzić jakieś 20 k PLN, te 5 powinno wystarczyć na trawkę i inne zieloności w wersji min. PS. CZy o to chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 01.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 no fajne ceny tych "ogrodów" przeglądałem to wydanie ... a widzieliscie kawałek dalej w gazecie było o oświetleniu ... lampki po 1200 PLN !!! Qrde nie wiem naprawde ale redakcja muratora mysli ze w Polsce to sami milionerzy ... Chyba pochodnie ustawie zamiast tych lampek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts