Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bez tel. kom. i komputera ?!

Budowa bez tel. kom. i komputera ?!  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Budowa bez tel. kom. i komputera ?!

Recommended Posts

Moi sąsiedzi budują bez komputera, telefonu (nawet stacjonarnego) i bez samochodu.

W ankiecie nie brałem udziału gdyż pytania są źle sformuowane.

Brak opcji - Tak, jest to możliwe.

Ze względu na zasadniczy błąd logiczny

Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć twierdząco na opcję

Nie używam żadnego z nich

Gdyż..... osoba nie używająca komputera nie może z przyczyn zasadniczych mieć do niego dostępu.

Nieprawdaż?

ja sobie nie wyobrazam zycia bez samochodu , komputera i telefonu

jak bedzie w czasie budowy -czas pokaze

bede mieszkala w wynajetym mieszkaniu

samochod to idziesz i kupujesz , telefon tez , mysle jak to jest z internetem, a raczej jak bedzie :o

niemniej jak sie musi to wszystko mozna , to z doswiadczenia zyciowego

W zasadzie - można. Ale IMHO jedynie w przypadku a) osoby niepracującej zawodowo, kótra może poświęcić czas na dogadywanie kolejnych wykonawców i zaopatrzenia budowy lub b) budowanie z generalnym wykonawcą, który bierze na siebie koordynację wszystkich robót i dostawę materiałów.

Ja zaznaczyłam opcję pierwszą, bo powyższe przypadki nie mają zastosowania na mojej budowie.

Ciekawy jestem czy wyobrażacie sobie teraz budowę bez tych dwóch urządzeń?

Ja osobiście nie. Chyba, że miałbym budować wiele lat. :wink:

Pozdrawiam

Brakuje jeszcze jednej opcji - samochodu.

Nie wyobrażam sobie budowy bez tych trzech rzeczy. Fakt faktem, w latach 80 tych i na poczatku 90 tych o komórce dopiero co było słychać, a kompa to mało kto używał na co dzień nie mówiąc o budowie.

pozdr :roll:

Komputer nie jest przy budowie nieodzowny, chociaż nie powiem, że się nie przydaje (najbardziej do czytania Forum :D ). Ale bez komórki to naprawdę trudno sobie wyobrazić. Teraz mogę spokojnie iść do pracy i załatwiać niektóre sprawy telefonicznie, no i oczywiście kontaktować się w każdej chwili z moimi budowniczymi 8)

A ja zaznaczyłam ostatnią odpowiedź. Jednak komputer mi bardziej pomógł niż telefon, chociaż oczywiście używałam. Ale myślę, że dałoby się wybudować dom bez komórki, ale bez komputera - skarbnicy wiedzy i kontaktów, porad innych inwestrorów - niestety nie. No i bez samochodu też byłoby ciężko... oj, bardzo ciężko :)