trobe 19.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Od kilku lat jeżdżę tylko Toyotą i następny też będzie japończykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.08.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Tylko japonczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 21.08.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 To trochę tak, jak z wyborem towarzyszki na resztę życia. Szukasz pięknej, mądrej, subtelnej a na koniec i tak weźmiesz tą co ma największe cycki.. Generalnie nie ma aut dobrych i złych - wszystkie się psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 24.08.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Moze i po jakims czasie wszystkie sie psują, ale niektore psują sie permanentnie, a inne bardzo rzadko. Ja rowniez zdecydowałbym sie na Toyote. Kiedys jezdziłem Hondą Civic, pozniej Nissanem Sunny i mimo osiągniecia ponad 200 tys przebiegu, samochody te były bezawaryjne i oszczedne. Sprzedałem je pozniej uczciwie z rzeczywistym stanem licznika, co przed kilku laty kupcow nie zniecheciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 25.08.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 skoro z dyskusji wynika ze nie ma samochodów niezawodnych , sa tylko mniej lub bardziej sie psujace ( sam jezdze francuzem ale ze koncówki serii dzieki temu w miare nie narzekam, ale nastepny bedzie japończyk) to moze warto podyskutowac o jakości serwisu?znajomy który ma Toyote i serwisuje ja gdzieś w 3 miescie opowiadał zdarzenie, ze gdy przyjechal pracownik serwisu ogladajac samochód zauwazył porysowana boczna szybe . Bez zadnej dyskusji i sprawdzania czegokolwiek zaproponował jej wymiane ( samochód po gwarancji) na koszt serwisu, podajac ze w tym modelu z tego rocznika były zle uszczelki pod które mogł sie dostac piasek co powoduje rysowanie szyby !!!!!!!.A drugi taki smaczek to wpisanie ze klient nie zyczy sobie zapachowego płynu do spryskiwacza spowodowało ze w razie wymiany lub serwisu gdziekolwiek w autoryzowanym serwisie dostaje płyn bezzapachowy bo ma to wpisane w historii wozu. A ze swoich doswiadczeń z serwisem (Renault ) To po poł godzinie czekania na przyjecie samochodu ( wizyta umówiona na godzinie) kiedy zostały zalatwione 2 osoby z czekajacych 7 ( tym 7 bylem ja) w dwóch "okienkach" dzialajacych na 6 dostepnych zrobilem awanture i okazalo sie ze mozna szybciej i jest wiecej ludzi do obsługi. A drugi smaczek to w słuzbowej megance zony na drugi dzień po odbiorze z przegladu spadł pasek klinowy, dostał sie pod pasek rozrzadu i skutkiem tego głowica silnika do wymiany. Powód - niedokrecone kolo pasowe po zmianie paska klinowego( trzymalo sie na 1 śrubce). Oczywiscie serwis nei poczuwał sie do winy i walka o koszty naprawy była dłuuuuuga i bolesna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 08.09.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 skoro z dyskusji wynika ze nie ma samochodów niezawodnych . Przykład toyota Avensis D4D kombi, auto uchodzi za wzór niezawodności, dwóch znajomych czekało na auto parę miechy i tak dostali nie w tym kolorze co chcieli, ale wzieli bo się napalili, około roku użytkowania, w jednej 2-krotnie klima padała, w drugiej po 20tyś. km i zawieszenie do wymiany, mnóstwo drobnych niedoróbek + nawet świeższe się pojawiły, w serwisie po rozmowie z innymi właścicielami okazało się iż awarie są i autu daleko do ideału. Może lepiej już kupić Renault psuje się jak każdy, ale ma 5 gwiazdek w Euro Ncap, np. Megane kontra Corolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.09.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Przed chwilą rozmawiałem z klientem,który ma Avensisa.Najdroższą wersję łącznie ze skórą i wodotryskiem.Nie jest zadowolony z auta.Reklamował już mnóstwo rzeczy.Ostatnio okazało się,że niskoprofilowe opony (felgi 17 cali,profil 45) spowodowały przedwczesne zużycie przedniego i tylnego zawieszenia.Jeździ teraz na stalowych 16".Permanentnie zapycha mu się nawiew na szybę przednią.Wyciera się skóra na kierownicy.Tyle zapamiętałem z kilkuminutowej rozmowy.Jego konkluzja:" To nie te same Toyoty co parenaście lat temu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 08.09.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Wraz z przeniesieniem produkcji Toyoty do Turcji i montowaniem silników produkowanych w Polsce, spadły ceny ale niestety ucierpiała też jakość. Mój kolega ma od nowości Corollę (2 letnia obecnie) już kilka razy serwis odwiedził. Do dużych plusów zaliczył fachową obsługę i 3 letnią gwarancję, jednak wraz z jej końcem zamierza ją sprzedać. Zastanawia się co teraz kupić. Peugeot i inne europejskie marki mają tylko 2 letnią gwarancję a wszystkie azjatyckie 3 letnią. Jeśli nie wiesz co wybrać to może ten fakt będzie miał znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 09.09.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 A może Opel? Nowa Astra i Vectra wyglądają całkiem niezle. Ja na liczniku mojej Astry II mam juz ponad 201 tys przebiegu i nie odwiedzam serwisu, gdyz nie ma takiej potrzeby. Moj sąsiad ze swoją Avensis tez pare razy był w sewisie, o szczegóły nie pytałem, a on sie o szczegółach usterek nie chciał wypowiadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.09.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 przejechalam Corolla/sedan 80.000 km - raz wymienialam klocki , po okolo 50 tys km i kilka razy gumki wycieraczek . I to wszystko. Od 1,5 lat jezdze tym modelem o ktorym myslisz - i wszystko co musze zrobic to wlac paliwo i plyn do spryskiwaczy. Tylko - jezeli chodzi o stylistyke - takie nudne jest to auto.. (moje sluzbowe - to nie narzekam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cmsydney 05.10.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 jedzie Toyota a w srodku idiota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 06.10.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 jedzie Toyota a w srodku idiota Widzę, że na forum muratora zawitała elyta intelektualna z forum onet-u i gazety. Albo się zachowuj, albo spadaj pajacu.... Moim zdaniem toyoty, mimo, że gorsze niź x lat temu, wciąż przewyższają "francuza" o lata świetlne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.10.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Toyota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 06.10.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Wybrałbym toyotę - co prawda nie jest już to legendarna japońska jakość, ale i tak od puga duuużo lepsza. W tej chwili większość montowni toyoty jest we Francji, ale normy dla pracowników są dużo wyższe niż dla ich rodzimej produkcji (wiadomo, co francuz pije do obiadu, a na III zmianę zatrudniają murzynów ). Pugi od lat mają wieczne kłopoty z elektryką (doszło nawet do tego, że same się zapalają) i zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 11.10.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 toyota , nie mam zaufania do "francuzów"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 12.10.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Po trzech miesiącach używania toyoty RAV4(przesiadłam się z peugeota 307): jest bardzo głośna w środku podczas jazdy, mniej komfortowa na dłuższe trasy niż peugeot 307 i ma mało miejsca w środku i w bagażniku. Z plusów to to że przejadę wszędzie gdzie potrzebuję (lasy, pola, mój teren wokół domu, chodniki w mieście , bardzo wygodnie się prowadzi i czuję się w nim dużo bezpieczniej niż w peugeocie. Co do awaryjności toyoty - odpukać - na razie nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 05.11.2005 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Właśnie dzisiaj przyprowadziłem samochód dla mojej żony Przy wydatnej pomocy Forumowiczów wybór padł na Toyotę Corollę Luna 1.6 benzyna http://www.toyota.pl/_itemserver/toyotacars/wg_ciemnyczerwony_450.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.11.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 http://www.zbychdom1.republika.pl/icon/brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 06.11.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.11.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ja co prawda nie jestem użytkownikiem, ale mamy trzy służbowe 307-tki w firmie. Wszystkie miały większe albo mniejsze usterki: zepsute hamulce, zepsuta stacyjka, wymieniany fotel kierowcy, zesputa klimatyzacja. Wszystkie były kupowane w kwietnu zeszłego roku. Nie wiem czy to taki pech czy te samochody są tak bardzo awaryjne. Ja bym 307-tki nie kupiła mimo jego fajnego wyglądu. Moja firma kupiła w listopadzie 2003 roku 5 Peugeotów 307 (3 kombi i 2 SW). To co się dzieje z samochodami to DRAMAT. Jeden z nich był 24 razy w serwisie !!!!!!!! Popsuło się w nich już chyba wszystko: klimatyzacje ; turbiny; fotele kierowcy; oparcie tylnych siedzeń; hamulce; włączniki świateł, podłokietniki i jeszcze mnóstwo innych rzeczy. Ilość wymienionych żarówek (przepalają się) powoduje że zastanawiam się czy nie wykupić akcji producenta żarówek. O serwisie już nie wspomnę - są świetnie wyszkoleni by nie robić nic !!!!! NIE POLECAM KUPOWANIA PEUGEOTÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts