Carrrlos 07.06.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 no własnie jestem po pierwszym etapie z elektrykiem,punkt po 38 zł robota i aprobowany przezemnie materiał, punkt zdefiniowalismy jako włącznik plus odbiornik, teraz czeka mnie zbrojenie tablicy, elektryk krzyknął 45 zł za pole (w cenie materiał) czyli np. obwód jednofazowy wychodzi 45 zł, siła 3x45, różnicówka też chyba zajmuje 3 pola,czy to dużo (45 zł) mam 11 obwodów w tym 2 siłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 14.06.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ja płaciłem 25 zł/punkt bez materiału, zrobienie rozdzielni (robocizna) było w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 14.06.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 u mnie za 70pkt ok 1500 (2000 razem z przylaczem) => ok. 21zl/pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 30.06.2005 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 u mnie za 70pkt ok 1500 (2000 razem z przylaczem) => ok. 21zl/pkt nie chodziło mi o "punkt" u elektryka tyle POLE w tablicy rozdzielni ! nikt nie płacił za rozdzielnię ?!?!?!?! przecież 3/4 bólu to kasa za tzw. punkty a 1/4 za pole w rozdzielni - drodzy ci elektrycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 01.07.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Spokojnie, na drugi raz spytaj elektryka ile bierze za poszczególne etapy przed robotą.Ja miałem rodzielnię w cenie, jak napisałem. Ile wychodzi u Ciebie za punkt po odjęciu materiału (tzn. sama robocizna za punkt)? P.S. Zrobienie rozdzielni to u mnie było góra 1 dzień roboty. Jeśli mogę coś doradzić to nie oszczędzaj na dzwiczkach (ja mam podtynkową) - mam Legranda, ale troche badziewne wg mnie, plastikowe i nie za dobrze się otwierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 01.07.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 U mnie wyszło podobnie. Niemniej uważam, że trochę przepłaciłem za całą instalację elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 01.07.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 witam:)Czytam te pełne często żalu posty na temat elektryka. Kiedy wreszcie Polak zmądrzeje przed szkodą??Dlaczego nie podpiszecie umowy z zakresem prac?? O ile potem życie jest prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 01.07.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 witam:) Czytam te pełne często żalu posty na temat elektryka. Kiedy wreszcie Polak zmądrzeje przed szkodą?? Dlaczego nie podpiszecie umowy z zakresem prac?? O ile potem życie jest prostsze. Oczywiście masz rację. Osobiście umawiam się na konkretną cenę za pewną całość prac np. za instalację elektryczną, chć w tym wypadku była osobna cena za instalację i osobna za skrzynkę. Ocena kosztów instalacji elektrycznej od ilości tzw. punktów jest zwodna ponieważ zależy ona m.in. także od sposobu położenia instalcji ilości obwodów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 01.07.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 WitamPo ilości tylko obwodów trudno ocenić czy to dużo czy mało.Czy elektryk liczy za pola zajmowane przez te 11 obwodów czy za wszystkie urządzenia zamontowane w rozdzielnicy a jeżeli to drugie to:- ile jest różnicówek i jakich- czy jest ochronnik przeciwprzepięciowy- czy są lampki wskazujące obecność napięcia- czy w cenie jest koszt obudowy rozdzielnicyW sumie ile pól będzie w rozdzielnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 01.07.2005 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 teraz czeka mnie zbrojenie tablicy, elektryk krzyknął 45 zł za pole (w cenie materiał) ponawiam pytanie DOTYCZĄCE CENY za ową usługę z materiałem wykonawcy. Podpisuję umowę na 2 etap z elektrykiem, chcę znać ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts