Grzegorz63 11.03.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ha, ha Pamiętasz, że uparłem się na kocioł miałowy! Super... Już wyjaśniam. Budynek będzie częściowo podpiwniczony. Mam duży spadek terenu, dlatego mój garaż będzie pod garażem który jest w projekcie (tam będzie rekreacja). Weście do domu będzie w prawo, tam gdzie teraz jest kotłownia/pralnia. Natomiast w części podpiwniczonej na prawo przed wjazdem do garażu będzie wejście z podwórza pod taras wejściowy ( pod ganek) i schody zewnętrzne których trochę będę miał bo ten dom będzie tak jak już pisałem na skarpie (tam pod schodami będzie właśnie magazynowany mój opał) i dalej do kotłowni w piwnicy. Dodam jeszcze, że przesunąłem schody wewnętrzne do ściany i odwróciłem ich bieg, tak że w przyszłości, gdy będzie taka potrzeba to mogę łatwo zrobić domek dwurodzinny. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Grzegorz63 dnia 2003-03-11 13:34 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.03.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Pewnie, ze pamiętam No to wszytsko wyjaśnia - my jednka chcemy mieć kotłownię (+węgiel) bez piwnicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Czy ktoś już wybudował dom APS 101? Jaki jest koszt mniej więcej budowy tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 27.03.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Myślę, że jeszcze nikt nie wybudował, bo to jeden z najnowszych projektów Archi-Projektu. Zapytaj Agamona, on właśnie rozpoczyna budowę APS 101. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 27.03.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Prześledź tez ten wątek: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=5320&forum=39&22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 On 2003-03-11 08:20, agamon wrote: Kierownika nadzoru mam mojego i ma patrzeć na budowe "moimi oczami" Czy już zacząłeś budowę APS 101? Ponieważ interesują mnie przybliżone koszty jego budowy. Może jest jakaś firma budowlna, która jest w stanie zrobić przybiżony kosztorys? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.03.2003 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Rozpoczynam na wiosnę tj. w maju.obecnie kupuje materiały budowlane. Nikt mi nie robił kosztorysu, buduje systemem gospodarczym.W hurtowni powiedziano mi że materiały to w granicy ok. 80tyś. zł.Mam ekipę co ma mi wybudowac za 26,5 tyś. btutto.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.03.2003 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 do Grzegorza 63 fajny projekt , taki romantyczny gratuluje smaku POczekajmy co pokaże nam avazi-mysle ze będzie extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 30.03.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Czećś Agamon!Napisz proszę co obejmuje to 26,5tyś?Z tego co pisałeś wcześniej masz budować Porotherm 30-czy w tej cenie masz ocieplanie ścian,czy samą murarkę ,czy robisz piwnice, ile stropów wylewanych-pewno to jest bez wyżywienia, ile stropów wylewanych, a może ta firma zrobi jeszcze dach????Gdzie się budujesz? Pozdrowienia RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 30.03.2003 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Za 26,5 tyś. mam miec wybudowany dom w stanie otwartym tj, stan zerowy (czesciowe podpiwniczenie), izolacje i ocieplenie ścian piwnicy i fundamentów, zasypanie piachem i zagęszczenie, zalanie betonem-wykop szerokoprzestrzenny robię japarter, poddasze- ściany zewn. i wewn. nośne i działowe, schody wew.schody zewnętrzne , taras,balkon cały dach z obróbkamibez ocieplenia scian zewnętrznych- zrobię to póżniejwszystko na fakture, bez wyżywienia i spania. narzędzia firmy.ja zapewniam zaopatrzenia materiałowePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 09.04.2003 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Znalazłem bład w projekcie - pierwszy i oby ostatni Różnica poziomów w salonie i na tarasie powinna byc -0,30 i -0,35 a jest -0,30 i -0,05 !!!! Poprostu zwykłe przeoczenie projektanta [ Ta wiadomość była edytowana przez: agamon dnia 2003-04-09 20:47 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 12.04.2003 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Witam,W tym watku powstal mini-klub projektow ARCHI-PROJEKT. W moim watku o APS 115 nikt nie odpowiada, to przylacze sie do Was (jesli nie macie nic przeciwko). Jestem prawie zdecydowany na projekt APS 115. Szukam innych zdecydowanych na ten projekt lub budujacych wg niego (i chyba ich nie znajde jako ze jest to nowy projekt). Wybraliscie inne projekty tej pracowni i macie juz pewne doswiadczenia i spostrzezenia. Zatem prosze WAS o opinie nt tego projektu.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 12.04.2003 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Witamy, witamy . Pewnie ty będziesz przecierał pierwszy szlak z APS 115. ( jak ja z APS 101) GŁowa do góry i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 12.04.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Dzieki Agamon, przyda mi sie kazde wsparcie i dobra radaPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 12.04.2003 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 PaginUważaj na izolację przeciwwilgociową poziomą balkonu nad wykuszem pokoju dziennego. Zdarza się, że taki balkon oprócz funkcji "dużego" mostka termicznego, "potrafi" również przeciekać... Najmniej problemów stwarzają balkony "wypuszczone", takie jak w Twoim projekcie od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.04.2003 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 No i mam następny bład w projekcie- wykaz drewna nie odpowiada rzeczywistości( ilość i długość)((. DOkładnie sprawdzajcie. Jutro jadę do Archi-Projektu i niech poprawiają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 17.04.2003 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Już poprawili było kilka błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 29.04.2003 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 No i znów następny: wymiary przy fundamentach nie zgadzają się ( z jednego boku jest 93cm ,a z drugiej strony 100cm , różnica tylko 7cm.) Geodeta wyłąpał przygotowując sie do wyznaczenia domu [ Ta wiadomość była edytowana przez: agamon dnia 2003-04-29 10:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Witam, My również zakupiliśmy projetk APS 101, ale jeszcze zaczęcie budowy przed nami. Dlatego będę wdzięczna za informacje (głównie dotyczące błędów w projekcie).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 30.04.2003 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Witaj Monika,zaczynam budowe w połowie maja, wszystko przede mna - aby jak najmniej było błedów. Ale przy nowym projekcie należy liczyć się z "chorobami wieku niemowlecego"będe wszystko pisał na bieżącogdzie budujesz? jakie zmiany robisz w projekcie?pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts