TomaszK 09.03.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Stuk widzialem ze juz zrezygnowales z tego projekt na rzecz APS 33. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 10.03.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Stuk widzialem ze juz zrezygnowales z tego projekt na rzecz APS 33. Tak, to ciężki proces decyzyjny doprowadził mnie w końcu po wielu wariantach do APS-33. Pogodzenie tego co się podoba, z tym co będzie pasować do działki i co nie będzie za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 18.05.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Wydaje mi sie że w koncu znalazłam odpowiedni projekt, być może ma on jakies wady...Prosze doradzcie i pomózcie:) Pozdrawiam:) http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty projekt ASP 101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.05.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Ja tam w sprawie wad wypowiadać się nie będę niech zrobią to bardziej doświadczeni ale powiem ciże domek mi się bardzo podoba no i wydaje się być wygodny i strych calkiem spory do wykorzystania Więc jeśli spelnia twoje oczekiwania Czemu nie-wszak to ty masz w nim mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggy3 19.05.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 APS 101 to też mój faworyt - rozważam jeszcze APS 100.Mam wąską działkę 19 m i dlatego muszę zrobić ciemny garaż, zlikwidować wykusz w kuchni i jeszcze zwęzić budynek o 88 cm:(, albo poszerzyć garaż w APS 100. W APS 101 zmienię trochę dach, przeniosę kibelek w inne miejsce. Na piętrze zlikwiduję pomieszczenie przy łazience, strych przerobię na pokój dla gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 19.05.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 APS 101 to pierwszy projekt ktory nie potrzebuje zadnych zmian.Własciwie byłam juz zdecydowana na "adelke" z Archipelagu ale za duzo musiałabym kombinować.101 ma to czego szukałam....podwójny garaż, dwie łazienki na piętrze, sypialnie od frontu.Jedyna zmiana jaka będzie to przesunięcie na górze małej łazienki na strych zwiększając tym sypialnie...ale to będzie bardzo kosmetyczna zmiana:)Ogólnie domek jest śliczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggy3 24.05.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Kiedy i gdzie zamierzasz rozpocząć realizację APS 101?Czy orientowałaś się już w kosztach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasb 24.05.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam,jestem w trakcie budowy APS101 - w sierpniu mam nadzieje sie wprowadzic.W projekcie zmieniłem układ wejscia do garazu z domu - wejscie przez kotłownie (schody lustrzane odbicie) , zrezygnowałem z górnej mniejszej łazienki - jest duza garderoba. Dolna łazienke powieszkyłem o wnękę prysznicowa kosztem przedsionka.Warto rozwazyc poszerzenie garazu ( ten w projekcie moze byc troche waski na dwa samochody) oraz zwrócic uwage na układ wiezby w pokoju na pólpietrze ( to bedzie pokój sportowy). Wg projektu słupy podporowe wypdaja na srodku pomieszcenia co znacznie zmniejsza jego ustawnosc. Ja te słupy (dwa srodkowe) przesunałem pod sciany. W pokoju sportowym dałem jedno okno połaciowe.W projekcie jest bład - zle podana jest wysokosc scianki kolankowej na wjazdem do garazu.Gdzies wczesniej na forum czytałem o innych drobnych błedach.Generalnie jestem zadowolony z tego co "urosło" na podstawie tego projektu.pozdrpb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggy3 24.05.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 WitamMoże masz jakieś fotki domu?Jeżeli możesz napisz coś o kosztach?Ja mam nadzieję rozpocząć budowę w przyszłym roku - Swarzędz Nowa Wieś i wszelkie info są b. cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.05.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Planuje budowe w lipcu-sierpniu a budować będziemy w Łodzi.Co do kosztów realzacji tego projektu to pracownia Achi Projekt podała że stan surowy otwart moze wyniesc 140 tys a zamkniety 260 tys ale nie wiem jak to sie ma to rzeczywistości...Jeśli ktoś mógłby podac przyblizony kosztorys to byłabym wdzięczna:)No i chetnie obejrzałabym zdjęcia z budowy:) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.05.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Przemasb- mam pytanie... Jaki pokój jest na półpietrze? czy ja czgoś nie zrozumiałam...? Co do powiekszenia garazu to pewnie masz racje...trzeba bedzie powiekszyc tym bardziej że mamy dwa duże auta, a juz myslałam ze obejdzie sie bez przeróbek:( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasb 25.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witam, Maggy3 - w takim razie bedziemy sasiadami ja buduje w Zalasewie, przy Średzkiej metea - tym pokojem jest dla mnie strych który z powodzeniem można wykorzystaywac jako normalne użytkowe pomieszczenie Jezeli chodzi o koszty to podane przez Ciebie kwoty sa realne. Mysle ze mozna troche taniej. Wszystko zalezy od uzytych materiałów i wyboru ekip. Mam sporo fotek tak wiec podajcie adresy to przesle pozdr pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggy3 25.05.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Podaję adres email - [email protected]Z góry dzięki za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 25.05.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witam, też przymierzam się do przeprowadzki do naszego APS101 w te wakacje, ale być może ten termin się trochę przeciągnie. Garaż mamy poszerzony o 60 cm, przy sypialni zlikwidowana mała łazienka, poza tym bez innych większych zmian Na dzień dzisiejszy mamy nstp. stan: fundament i stropy lane z gruszki, ściany zewn. i wew. nośne Ytong 40 i 24cm, ściany działowe Belix 12cm, chudziak, wylewka finisz z mixokreta, tynki gipsowe z agregatu, poddasze ocieplone, z przygotowanym stelażem GK, ale jeszcze bez płyty GK, dachówka ceramiczna, rynny PCV, kominy murowane, okna PCV kolor 2-str., drzwi wejściowe dąb, brama garażowa Krispol, rozprowadzona kanalizacja i woda, instal. alarmowa i elektryczna, szambo 12 m3 wszelka dokumentacja do tego wszystkiego itd itd, nie liczę kosztów przyłączy - da się to zrobić za ok. 220 tys Do zrobienia pozostaje nam jeszcze m.in. inst.gazowa, ogrzewanie, GK, malowanie, parkiety, glazura, terakota, kominek, kpl. łazienki, tynki zewn., zagospodarowanie otoczenia, osprzęt elektr., kpl. ogrodzenie, tak więc finisz prawdopodobnie na koniec wakacji. Już nie możemy się doczekać Aha, i nasz projekt nie przestał się nam podobać, co jest chyba ważne Nie rezygnujcie z wykuszy i balkonów, bo całość straci swój urok. pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 03.06.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Czy Wy przestaliscie budowac 101?Jesli macie jakies zdjęcia domku to wyslijcie prosze...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 05.06.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 W koncu widze ze nie tylko ja buduje APS 101 a juz myslalem ze nikomu innemu sie nie podoba. Wczesniej gdy pytalem czy ktos go buduje nie bylo rzadnego odzewu a tu prosze. Budowe zaczalem 16 maja wiec dopiero fundamenty sa gotowe. Ze zmian to rzeczywiscie nie mam zbyt wielu. Garazu nie poszerzalem. Drzwi do garazu przenioslem do wiatrolapu. Lazienka na dole jest rowniez poszerzona troche kosztem wiatrolapu. Lazienka u gory w sypialni zostala zlikwidowana, mala garderoba ma byc przeniesiona na druga strone pokoju. No te slupy na strychu to rzeczywiscie sa tam nie potrzebne bede musial cos z nimi zrobic/przesunac. Jesli macie zdjecia z realizacji chetnie zobacze jak to wyglada u Was. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 06.06.2005 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Swietny pomysl z tymi zdjeciami. ja buduje APS 101 od 2003r.Chetnie bym tez wkleil zdjecia ze swojej budowy. Ale nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 07.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 A moze uda sie wyslac zdjecia na e-maila. Podaje adres: [email protected] U mnie na razie tylko fundamenty widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 07.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 ja równiez chętnie obejrzałabym zdjęcia:) Podaje moj adres [email protected] prosze pokazcie co zbudowaliscie... U mnie na razie nic nie stoi...czekam na kredyt i jak go dostanę to rusze z kopyta:) Napiszcie czy faktycznie ten podwójny garaz jest tak wąski ze nie zmieszcza sie dwa auta... tak bardzo nie chce zadnych przeróbek ale jesli trzeba będzie to z cięzkim sercem zrobie to... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.06.2005 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Garaz poszerzyłem o 60 cm., równiez poszerzcie brame- ja o tym zapomniałem . Uwazajcie są błedy w projekcie: ja kupiłem jeden z pierwszych w Polsce jesli nie pierwszy i geodeta wyłąpał błedy w projekcie- zgłaszałem do biura i mieli naniesc poprawki. Polecam piwnice jest super- w upaly chłodek jak w lodówce W kotłowni polecam zrobić spiżarkę. A kotłownię przenieśc do piwnicy -( komin deko w dół ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts