Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS101 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziekuje bardzo za fotki, dom jest sliczny:)

Wydaje sie taki wielki

Teraz juz jestem pewna ze zaden inny tylko TEN:)

Nie mogę sie doczekać kiedy zaczniemy budować...och zeby ten bank sie pospieszył....chcemy jeszcze w tym roku postawic go i zamknać a na najpózniej na wiosne sie wprowadzic....okaże sie czy sie to uda...

Agamon....domek masz cudowny, mam nadzieje ze niedługo ja bede mogła sie takim pochwalic:)

Pozdrawiam wszystkich miłosników 101:)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

a tu znów cisza.... myslałam że więcej osób będzie budowało APS 101

Ja czekam na pozwolenie na budowe, prawdopodobnie bedzie w połowie sierpnia i na początku wrzesnia zaczynam budowe.

Czekając na ten sądny dzień rozmyslam o kolorze dachu, elewacji itp:)

Pozdrawiam wszystkich budujących

Ja bede budowac z maxa a zmian u mnie jest mnóstwo::)

Mam wyrównane pozimy na dole i poddaszu, powiększony garaż, wejscie do garazu przeniesione do wiatrołapu, zmieniony bieg schodów, zmniejszona wspólna łazienka na poddaszu. Sypialnia od frontu powiększona o jakies 5 m2 , nad garazem ma byc pokój kąpielowy ok 25 m2 i odzielona suszarnia z pralnią. To takie najważniejsze zmiany, takich drobnych tez jest kilka;) a miał to być projekt w którym nie bedzie żadnych zmian:)

Tomku zazdroszcze Ci troszkę Twojego stanu budowy...ufff chyba sie nie doczekam:)

Tak bardzo chce zdązyć z zamknięciem domu na zime a tu tak niewiele czasu pozostało:(

Pozdrawiam

Ola

Jeszcze nie dawno bylem na tym samym etapie co Ty Metea wiec badz pewna szybko to pojdzie.

Jesli chodzi o zmiany to tez ich sie kilka nazbieralo. Rowniez przenioslem przejscie do wiatrolapu. Moze przez to wystapic maly problem ze schodkami w wiatrolapie do garazu ale jest to do rozwiazania.

Rowniez wyrownalem poziom salonu na dole. Ale to uniemozliwilo mi wyrownanie poziomu na strychu. Nie chcialem miec sufitu nad tarasem az tak nisko.

O zmianie biegu schodow tez myslalem ale pozostaly tak jak bylo tyle ze beda drewniane.

No sypialnia tez oczywiscie powiekszona. Tzn. zrezygnowalem z tej 3 lazienki i garderoby. Natomiast planuje garderobe zrobic po przeciwleglej stronie tam gdzie jest skos.

Ja tez szukalem projektu aby nie bylo zbyt wielu zmian ale tak sie nie da zrobic.

Jak na razie jest dobrze. :D

Ja mam zrobione zmiany wyskosci stropu nad garażem więc sufit bedzie odpowiednio wyskoko nad tarasem.

Właściwie to na podstawie gotowego projektu APS 101 mam zrobiony indywidualny projekt bo tak naprawde to tylko gabinet i salon jest nie zmieniony:) aaa i doszły mi 2 kolumny przy wejsciu frontowym...

Tomku jaki bedziesz miec dach? blachodachowka czy cos innego?

A kolor dachu i elewacji? myślałes o tym?

Pozdrawiam

Dach ma byc w kolorze ceglastej czerwieni. Dlatego komin jest juz do tego koloru dobrany.

Jezeli podnosilem poziom stropu nad garazem to mialem problemy z wejsciem na strych. Chyba ze planujesz tam wejscie z jakiegos innego miejsca. W innym wypadku trzeba zmienic konstrukcje schodow i to wejscie wychodzi nie wiele nizej niz cale poddasze.

Kolumny na poczatku rowniez mialy byc :D

Ale w teraz juz zrezygnowalem z nich, balkon jest tylko nieco krotszy.

O elewacji jeszcze nie mysle ale prawdopodobnie bedzie to cos pomiedzy kolorem piaskowym a zoltym.

• 1 month później...

Witaj Tomku:)

Po pierwsze dziękuję bardzo za zdjęcia Waszego domku...jest sliczny..podobny do mojego przyszłego:)

Odbieram jutro pozwolenie na budowe i składam dokumenty do banku.

Mam nadzieje ze tam sie pospieszą i szybko przyznają kredycik bo w tym roku dom MUSI stanąć.

Jeśli chodzi o strop nad garazem to faktycznie jest wyrównany, w ogóle okazało sie ze ten domek ma powierzchni uzytkowej 200 m2 + 45 m2 na garaż... i przestraszył mnie troche kosztorys całej budowy ale cóz tam...do odwaznych świat nalezy:)

Domku na razie nie ma ale ja juz mysle jak tu zaprojektowac kuchnie, łazienke..itp:)

A co u Ciebie Tomku na placu budowy? doszło coś nowego...???

Pozdrawiam serdecznie

Niestety na razie nic nowego na budowie. :(

Wszystko czeka do mojego powrotu. :D

Wlasnie mamy dociagnieta wode i kanalizacje do naszych dzialek. Kosztowalo to nas po 7.5 tys. Ale juz mamy razem z odbiorem.

Zycze powodzenia i czekam az poinformujesz mnie ze wlasnie rozpoczynsz kopac fundamenty pod nowy APS 101. :D

Powodzenia.

• 3 weeks później...