metea 05.10.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 No nareszcie u nas cos sie ruszyło...dzisiaj przyjechał pan koparkowy i ściągnął humus a zaraz po nim przyjechał geodeta i wytyczył budynek.Jutro zaczynamy fundamenty... Doczekałam sie...zaczynamy zabawe w budowanie:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 06.10.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Gratulacje. To teraz domek juz wyrośnie migiem. Życzę aby wszystko się "pieło w górę" zgodnie z planem. U mnie początek elektryki, okna zamówione, będą za swa tygodnie, no i tynki gipsowe również za dwa tygodnie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.10.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam Jak Tam Wasze śliczne domki? U mnie stoja na razie fundamenty ale od środy wchodzi jeszcze jedna ekipa i teraz pójdzie jak burza. Teraz muszę sie tylko modlić o pogodę Napiszcie co u Was! Pozdrwiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 30.10.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 witam, Metea - pamiętam, że po zalaniu fundamentów przemierzyłem je wzdłuż i wszerz - optycznie wydawało mi się, że gdzieś jest błąd w pomiarach i że wylano za mały obrys. No ale do rzeczy - w grudniu chcielibyśmy się wprowadzić, pozostały nam generalnie cyklinowanie i klakierowanie parkietu, malowanie ścian wewnętrznych, barierki na schodach wewn., cała łazienka górna, kostka na podjeździe oraz dokończenie tynkowania zewnątrz. Co do uwag na temat projektu - generalnie jest chyba trochę za mało miejsca na schody wewnetrzne, trepy są zbyt krótkie. Podnosząc wysokość parteru o ok. 20 cm zwiększyła się jednocześnie wysokość stopni schodów. Schody zrobiliśmy z betonu, wykorzystując przestrzeń pod nimi na schowek przy przejściu do garażu. pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.10.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Tomku ja również gdy zobaczyłam gotowy fundament byłam lekko zaskoczona że zarys domu jest jakis mały. Śmiesznie wyglada pokoik na dole, wydaje sie że to taka kiszka a i kuchnia coś mi za mała salon tez jest mały...no nie wiem, mam nadzieje ze to tylko złudzenie optyczne... W tym tygodniu musimy juz zamówić więżbę i dach ale nadal nie mogę sie zdecydowac na kolor. Na razie mysle o ceglastym ale sama nie wiem... Na zdjęciu z pracowni kolor dachu i jest brązowy i ten dom wyglada bardzo smutno. A Ty jaki masz kolor dachu? może przeslesz jakieś fotki...? jakbys mógł wysłac zdjęcia wnętrz to byłabym wdzięczna, tak bardzo bym chciała zobaczyć jak wyglada od srodka kuchnia i salon...czy faktycznie sa takie małe jak to wyglada z fundamentów... Z tym schowkiem pod schodami to fajny pomysł, może i my cos takiego zrobimy, musze pogadać z kierownikiem budowy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serano 30.10.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam! Również i ja dosłownie zauroczyłem się naszą 101- nką. Na razie jestem jeszcze na etapie planowania wszelkich zmian i przeróbek. Właśnie dlatego mam gorącą prośbę ,czy moglibyście pomóc mi w tym temacie? Można powiedzieć że w kwestii budowy dopiero raczkuje więc byłbym bardzo wdzięczny za okazaną pomoc. Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.10.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Serano witaj:) Musze Ci przyznać racje w wyborze 101 bo to piekny domek:) Napisze teraz o moich zmianach... Powiększony i podniesiony garaż, zmieniony bieg schodów, wyrównany poziom poddasza oraz parteru, zmieniona konstrukcja stropu, nizsze okna w kuchni, dodanie 2 kolumn pd frontu, likwidacja jednej kolumny na tarasie, zmniejszone pomieszczenie gospodarcze, zwiększony balkon od frontu, zmieniona wentylacja w pomieszczeniach, 2 bramy garazowe. Na pietrze własciwie zmienione wszystko:) 2 łazienki, 3 sypialnie, nad garazem bedzie pralnia, suszarnia no i pokój kąpielowy. To tak z grubsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 01.11.2005 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Witam, Metea - dach mamy brązowy, elewacja "brudny żółty", stolarka złoty dąb,sztachety na balkonach będą w kolorze ciemny orzech. Jeśli uda mi się zorganizować cyfrówkę, spróbuję przesłać lub zamieścić kilka zdjęć.pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 06.11.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam:) Tomku Czekam z niecierpliwością na zdjęcia... U mnie prace ruszyły z kopyta, współczuje troche ekipie która u nas buduje ponieważ cały dzien jest pod okiem mojego Misia:) Ponieważ dzień jest krótki i ok 17.00 robi sie ciemno praca sie konczy ale od poniedziałku będa pracować o wiele dłużej ( nie spodoba im sie to) kupilismy halogeny i plac budowy jest oświetlony jak w dzień Mury zaczeliśmy 2 listopada a na 3 grudnia zamówilismy więżbę czyli chłopaki mają czas do 2 grudnia żeby postawic domek...niezłe tempo prawda.. Mam nadzieje że pogoda nam nie sprawi figla i wszystko pójdzie zgodnie z planem. Pozdrawiam budujących 101..piszcie i pokazujcie swoje śliczne domki:)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.11.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Podciagam wątek... jak Wasze domki? dachy, okna pozakładane?A może wykańczacie juz wnętrza...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasb 02.12.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Witam wszystkich budowniczych APS101. Dawno nie wchodziłem na forum i musze sie pochwalic - od sierpnia mieszkam w APS101 . Budowa trwała od września zeszłego roku, tak wiec w miare szybko udalo sie zamknac temat;) W tej chwili jestem na etapie urzadzania tego sporego wnetrza(lampy mebelki itp) pozdr pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 02.12.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Hej Przemas Super, że już mieszkasz. Czy dysponujesz zdjęciami z wykończonego domku. Może jakieś sugestie podczas wykańcznia wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Proszę, wklejcie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 09.12.2005 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Zdjecie mojego wkleiłem na stronie:http://www.frappr.com/muratorpozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annzap 20.01.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam serdecznie wszystkich budowniczych APS 101!Cieszę się bardzo, że znalazłam tyle osób, które zakochały się w tym domu. To jeszcze bardziej utwierdza mnie w decyzji co do zakupu tego projektu. Jesteśmy na 99% pewni co do tego, że to będzie ten. Mam wielką prośbe o przesłanie mi jakichkolwiek zdjęć odnośnie tego domu. Podaję e-maila [email protected] Agamon - widziałam twój dom na zdjęciu. Słowo "piękny" to za mało. Jest Boski!!Budujemy na Podlasiu więc może ktoś jest z okolic?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 22.01.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 annzap niestety mój dom jest dopiero w trakcie budowy ale jesli chcesz zobaczyc pare fotek to kliknij na mój dziennik budowy. Przyznaje ze zdjęcie domku agamona jest cudowne no ale wiadomo...w końcu to aps 101 Polecam budowanie tego domku, jest naprawde sliczny:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annzap 25.01.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam metea!Skorzystałam z pozwolenia i obejrzałam sobie Twój domek. Jest śliczny nawek kiedy zamiast dachówki leży na nim śnieg. Podziwiam tempo budowy. Miejmy nadzieję, że tem mróz szybko odpuści i będziesz mogła ruszyć z robotą. Ja właśnie odebrałam rysuneki demonstracyjne projektu więc będę oglądać, liczyć, przymierzać (oczywiście z architektem bo ja to jestem więcej niż "zielona", ale człowiek całe życie się uczy). Mam ograniczony teren gdzie mogę usytuować dom więc jeżeli wejdzie to już na 100% będzie to ten. A potem to będę pytać, pytać i pytać o wszystkie sprawy. Wydawało się że projekt nie wymaga wielu zmian, tylko te kosmetyczne, ale z tego co czytam na forum to chyba każdy wprowadził jakieś zmiany. Ja też takowe będę miała. Dodana piwnica pod budynkiem, zmieniony układ pokoi na poddaszu, zamiast tarasu ogród zimowy i zastanawiamy się nad wyrównaniem poziomu podłóg na parterze. Mi się to bardzo podoba ale moja druga połowa twierdzi, że ma dosyć chodzenia na czwarte piętro w bloku, więc dodatkowe stopnie to horror. Może to i racja. Będę z uwagą śledzić twoje poczynania i mam nadzieję, że ktoś jeszcze ze 101-ki odezwie się. Pozdrawiam. Anka.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 26.01.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 annzap to u mnie tak samo jak i u Ciebie:) Mnie bardzo sie podobały te stopnie na parterze ale mój "połówek" stwierdził ze wyrównamy poziom bo nie ma zamiaru sie zabić przechodząc z jednego pomieszczenia do drugiego Zmian u nas co nie miara i własciwie mamy indywidualny projekt tyle że bryła domu została taka sama no i na dole pokoje bez większych zmian. Ty się juz nie zastanawiaj nad tym projektem tylko go bierz!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 18.02.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Jeśli znajdzie sie ktoś kto buduje APS 101 to są do sprzedaniaokna 870x1450 GELAN S 8000 okucia RotoNT szyba 1,1 profil 6-cio komorowy lewe i prawe uchylno-rozwierne - 2 szt nówki niechodzone.Nastąpiła pomyłka i mamy podwójne takie okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_aski 09.04.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mam pytanie do inwestrów kończących właśnie budowę lub już mieszkających w swoim APS 101. Ile właściwie kosztuje wybudowanie tego domu ? Moim zdaniem kosztorys przedstawiony przez ArchiProjekt jest mocno zaniżony. Jestem na etapie wyboru projektu... Pozdrawiam,Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts