Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS101 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich miłośników APS-ów.

Dawno tutaj nie zaglądałam ale pogoda sprzyjała więc więcej czasu soędzałam na budowie niż przed komputerem. Widzę, że nam się towarzystwo 101 powiększyło.

Witaj Hans Kloss!

Jak czytam twoje wypowiedzi odnośnie zmian w projekcie, to jakbym samą siebie słyszała. :D

Ja dokładnie jak Ty zlikwidowałam dwa słupy na strychu i teraz ten pokój najbardziej mi się podoba. Zastanawialiśmy się czy nie zlikwidować wszystkich ale doszliśmy do wniosku że z tym jednym słupem może być bardzo ciekawie i trochę urozmaicono. Jeżeli możesz to proszę bardzo o zdjęcia Twojego domu bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda już wykończony, tym bardziej, że ja też nie zmieniałam bryły budynku (właśnie to w tym projekcie mi się najbardziej podobało). Ja zakończyłam na etapie deskowania i papowania oraz zabicia na zimę (krórej nie widać) otworów okiennych. Teraz wybieram stolarkę okienną i dachówkę i wiosną zaczynam dalej. Podaję email: [email protected].

Pozdrawiam Anka.

A tak generalnie co do kosztów budowy APS 101, 147 czy 33, bo ostatnio wymieniam opinie z niektórymi z Was. To co podaje Archi-Projekt na swoich stronach to wg mnie bujda, nawet nie teoria. Do kosztów budowy tzw. pod klucz podawanych przez Archi-Projekt radzę dodać jakieś 100tys. wtedy będzie to mniej wiecej odzwierciedlało realną sytuację na rynku budowlanym (rosnące ceny materiałów i robocizny - wszak mamy boom budowlany).

Gość It****

Witam. :)

Ja będę budować APS 147 po zmianach dość podobny do 101. Gdyby nie to, że jest trochę dla nas za duży wybralibyśmy 101 - jest super.

Hans Kloss i inni, którzy mają zdjęcia swojego APS-ka - chętnie także zobaczę zdjęcia, czy możecie podesłać? mój adres [email protected]

z góry wielkie dzięki :D :D :D

• 3 weeks później...

Szczegółowe zestawienie ile i czego na więźbę dachową jest w projekcie. Ja mam wymiary dokładnie wg projektu z wyjątkiem długości kolumn podpierających więźbę na piętrze. Niektóre są dłuższe, bo podnosiłem ściankę kolankową na piętrze o jedną warstwę Ytonga. Co do oglądania w realu, wyślij mi proszę kontakt do siebie na priva.

Pozdrawiam

Witam

Ja też buduję APS 101

Właśnie kończą kłaść mi dach (deski + papa)

Zmian miałem jak każdy z was kilkanaście. Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł aby zamiast garderoby na korytarzu na pietrze zrobić osobno ubikację tylko nie wiem czy da sie to wszystko teraz podłączyć.

Hans domek bardzo ładny, dzięki Twoim zdjęciom tez będę miał okna w kolorze mahoń

Witaj Bankier!

Miło jest powitać jeszcze jednego budowniczego APS101.

Jestem bardzo ciekawa jakie zmiany zrobiłeś w swoim domku. Ja osobiście jestem troszeczkę dalej niż Ty (bo mam już dach gotowy /czyli deski+papa/, dachówka już zakupiona, czekamy na poprawę pogody). A Ty jaki dach planujesz?

A co chodzi o ubikację w miejscu garderoby to pewnie jest to możliwe na etapie stanu surowego.

Pozdrawiam Anka.

• 9 months później...
  • 11 months później...
  • 1 month później...
  • 6 years później...
  • 3 years później...
Witam .Prosze o kontakt chćę zadać kilka pytań w sprawie aps 101

Witam.

Kupuje rozpoczęta budowę wg projektu APS 101. Na forum dawno nikt nie zaglądał. Potrzebuję kilka pomysłów na wykończenie, wskazówek co zmienić, co zostawić? Jakie są przybliżone koszty użytkowania? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam